Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Perspective business   /  Metaverse. Ce este și cum schimbă brandurile?

Odată cu digitalizarea vieții noastre, am devenit cetățeni ai metaverse-ului. Nu este Science fiction; este trecerea experiențelor noastre de la offline la digital. În fiecare zi creăm și partajăm conținut online.

Împărtășim gândurile, opiniile și fotografiile noastre pe social media. Cumpărăm și vindem bunuri și servicii pe site-uri de e-commerce. Jucăm jocuri și vizionăm clipuri video pe aplicații și site-uri web. Ne îndreptăm spre o lume în care creatorii pot construi lumi întregi pe care să le explorăm, iar versiunile digitale ale noastre interacționează în aceste medii virtuale.

Ce este metaverse-ul?

Termenul Metaverse a fost inventat de Neal Stephenson în romanul său din 1992, Snow Crash. În poveste, oamenii sunt reprezentați ca avatare care interacționează între ei și agenți software într-un spațiu virtual tridimensional care folosește metafora lumii reale.

În primele zile ale internetului, termenul „metaverse”, în special, a fost aplicat unui viitor MMO în care utilizatorii ar putea „vizita” locații din viața reală prin descărcarea software-ului „pașaport”.

Metaverse-ul este definit prin capacitatea sa de a conecta oamenii cu idei, iar blockchain-ul este fundamental despre conexiune. Este regretabil pentru mărcile care sunt încă sceptice cu privire la tehnologie, dar ar trebui să existe unele profituri serioase pentru cele care sunt deja la bord.

Tehnologia blockchain și DeFi au creat noi economii și locuri de muncă. Lumea digitală se interconectează cu lumea naturală, pe măsură ce oscilăm între experiențe. Ne putem angaja în jocuri de noroc, să participăm la comerț, să cumpărăm terenuri, să folosim articole digitale în scopuri reale, să împrumutăm și să cheltuim bani și multe altele.

Metaverse-ul va fi cel mai puternic canal de marketing pentru brandurile de mâine. Divertismentul și mass-media sunt o oportunitate masivă.

Chiar și platforme precum Discord, o aplicație de chat și jocuri, au devenit o parte din metaverse. Este un loc în care oamenii din întreaga lume se pot reuni și vorbi despre pasiunile lor, viața de zi cu zi, să socializeze. Discord oferă un mediu care este primitor pentru gameri, iar acolo unde jocul nu e de interes – conexiunea este.

Utilizatorii vor crea o conexiune mai intimă și mai captivantă cu mărcile, similară cu cea pe care mulți cumpărători o simt atunci când văd elementele în persoană pentru prima dată. Pe măsură ce oamenii petrec mai mult timp online, experiențele imersive vor continua să se îmbunătățească, iar experiența de a plăti pentru o experiență în persoană se va schimba. În curând nu vor exista ziduri fizice între mărci și clienții lor.

Cum va schimba brandurile?

Metaverse-ul a crescut puterea identităților noastre digitale. Deoarece suntem mai puțin preocupați de cum aratăm fizic și mai mult despre ceea ce gândim, vom fi mai conștienți de sine și autentici în viața noastră digitală.

Brandurile pot valorifica schimbarea culturală emergentă devenind creatori, curatori și producători ai metaverse-ului – atâta timp cât înțeleg că sunt acum pe picior de egalitate cu publicul și consumatorii.

Pe măsură ce aceste experiențe devin mai frecvente, lucrurile care se pot întâmpla într-o lume de conținut sunt nesfârșite. Imaginează-ți că în următorii zece ani vom putea găsi noi modalități de a ne întâlni în metaverse pentru a împărtăși experiențe. Resursele colective ale comunității și implicarea în metaverse pot folosi pentru a descoperi noi idei de afaceri.

Viitorul conținutului, al comerțului electronic și al angajamentului este în metaverse. Treaba ta este să te pregătești pentru acest viitor astăzi.