
27Dacă te-ai ocupat vreodată de o platformă de social media pentru o afacere, știi că este cu totul altceva față de folosirea social media pentru uz personal.
Iar atunci când te ocupi pentru prima dată de un cont pentru o afacere, singura ta experiență este cea de uz personal. Deci, cum ar trebui să știi ce să eviți în marketing-ul social media pentru întreprinderi?
Acest articol va sublinia greșelile de marketing de evitat pe orice platformă de social media, indiferent dacă este vorba de Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn sau orice altceva.
O agenție de marketing va ști cum să profite de întregul potențial al platformelor de social media ale brandului tău și să dedice timp pentru a le crește, așadar colaborarea cu o astfel de agenție ar putea fi ceva de luat în considerare pentru viitor.
Urmărirea / interacțiunea cu profilurile
Primul lucru de evitat întotdeauna pe social media este interacționarea sau urmărirea unor profiluri aleatorii doar de dragul de a face asta. Este de înțeles hype-ul mare din jurul “urmează pentru a fi urmărit”, dar ca afacere, acest lucru nu este suficient.
Vei avea mai mulți urmăritori, dar există calitate pentru afacerea ta în cadrul acelui volum de urmăritori? De asemenea, a da like și comentarii la o grămadă de posturi aleatorii poate fi un lucru bun, vei obține expunere, dar cel mai bine este să te asiguri că faci acest lucru pe conturile potrivite pentru tipul corect de expunere.
Atunci când vrei să urmărești / interacționezi ar trebui să o faci întotdeauna sub hashtag-uri relevante sau căutări care se referă la industria de afaceri sau publicul țintă. Acești oameni vor fi interacțiunile valoroase care îți pot aduce mai mulți clienți.
Nu crea același tip de conținut
Prea multe întreprinderi cad victime acestei greșeli, reciclează în mod constant aceleași forme de conținut și își pierd urmăritorii și engagementul. Este de înțeles, totuși; întreprinderile nu au întotdeauna timp să se gândească la o strategie de marketing de conținut pentru a diversifica lucrurile pe care le postează.
Uneori, nu este nevoie decât de o cercetare a competiției și a tendințelor actuale pe fiecare platformă socială pentru a afla ce conținut funcționează bine și cum să-l diversifici. Dacă ești o companie ce vinde pantofi, de exemplu, cel mai bine este să ai o varietate de conținut promoțional alături de actualizări ale companiei, conținut generat de utilizator, cadouri, și actualizări zilnice.
Să devii inactiv
Este important să continui să postezi pe social media sau să arăți că ești activ prin utilizarea altor caracteristici, cum ar fi Story, IGTV, Reels, etc. Dacă oamenii văd că nu ai mai postat de luni de zile, riști să pierzi urmăritori și din încrederea pe care social media o poate oferi afacerii tale.
Social media nu necesită să petreci ore în fiecare zi pentru a interacționa și arăta că ești activ, dar este întotdeauna mai bine să încerci să nu te dai bătut și să actualizezi platformele în mod regulat.
Scrierea și postarea aceluiași mesaj pe fiecare platformă
Folosirea aceluiași post cu același text, hashtaguri, emoticoane și ton al vocii pe pe mai multe canale de social media este o mare greșeală pentru orice afacere care face acest lucru. Dacă postezi conținutul unui Tweet cu hashtags și emoticoane pe LinkedIn, nu va merge atât de bine pe cât va merge pe Twitter.
Linkedin este o platformă pe care o folosesc utilizatorii profesioniști de afaceri. Este posibil să adaugi mai multe hashtag-uri și emoticoane în Tweet-ul tău, însă pentru LinkedIn, cel mai bine este să reduci numărul acestora. De asemenea, asigură-te că tonul tău este corect, deoarece ceea ce poate fi informal pe Twitter ar trebui să fie mai formal pe LinkedIn.
Neplanificarea conținutului
Să nu ai posturi sociale programate este o mare greșeală! Ar trebui să te asiguri întotdeauna că ai programat conținut pentru anumite date pentru luna următoare. Dacă faci acest lucru, atunci nu îți faci griji cu privire la ceea ce să postezi atunci când îți dai seama că ai rămas în urmă cu postatul.
De asemenea, te scutește de posibilitatea de a uita să postezi într-o zi și te asigură că timpul tău nu se pierde zi de zi pe încercări de a găsi idei despre ceea ce să postezi.
În concluzie, dacă stai departe de aceste 5 lucruri, atunci ar trebui să poți obține urmăritorii de valoare de care ai nevoie. Nu are niciun sens să ai o prezență mare pe social media și un număr uriaș de urmăritori dacă majoritatea dintre ei nu sunt angajați sau interesați de brand-ul tău.
Rămâi activ și amintește-ți că social media este o parte importantă a marketingului digital dacă se planifică și se execută în mod corespunzător.