Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Social Media   /  Noile actualizări ale platformelor de Social Media

A fost o săptămână plină de actualizări pentru social media. Pe scurt, LinkedIn (și Twitter) renunță la funcțiile de Story. Linkedin Stories urmează să fie înlocuite cu conținut video cu formă mai lungă, în timp ce Twitter Fleets par să fi dispărut definitiv.

Tot la capitolul Stories, Instagram încearcă ceva nou – și Twitter compensează lipsa acestei functionalități cu lansarea unei noi funcții – Twitter Comunități.

LinkedIn Stories

Platforma de networking a anunțat săptămâna aceasta că va elimina funcția de Stories până la sfârșitul lunii. Platforma a testat această funcție un pic mai mult de un an și a fost inițial lansată ca un presupus răspuns la anunțul  altor platforme care au lansat propria versiune de Snapchat sau Instagram Stories, inclusiv Twitter Fleets (cărora le-am spus la revedere la începutul acestei veri).

Unii utilizatori LinkedIn au apreciat capacitatea de a-și prezenta munca și abilitățile într-un mod mai captivant. Dar, ciclul de 24 de ore al acestei funcții de Story a dat naștere unui număr mare de plângeri  chiar și în rândul acestor utilizatori.

Linkedin a auzit acest feedback și a dezvoltat actualizări ale platformei, care le va permite utilizatorilor interesați să creeze conținut asemănător Story-urilor. Aceste actualizări vor permite conținutului creat de utilizator să depășească ciclul de 24 de ore și să rămână disponibil pe profilurile LinkedIn. În plus, LinkedIn a lăsat să se înțeleagă că intenționează să creeze mai multe instrumente creative pentru utilizatori în vederea realizării de conținut video captivant în cadrul platformei.

Instagram încearcă ceva nou

Instagram renunță la “Swipe Up”, funcția ce a ajuns să fie cunoscută ca o bază de marketing social media. În schimb, Instagram înlocuiește această funcție cu noi stickere, care vor servi, în esență, ca hyperlink-uri la orice pagină web către care încerci să direcționezi traficul.

Instagram a împărtășit că această mișcare provine dintr-o înțelegere că utilizatorii folosesc platforma diferit decât au folosit-o pentru acum. Și există discuții conform cărora aceste stickere vor fi disponibile tuturor utilizatorilor Instagram.

Anterior, funcția Swipe Up era disponibilă numai pentru utilizatorii cu 10,000 urmăritori sau cu mult râvnita bulină albastră, dar în ultimii doi ani, platforma s-a dovedit a fi un loc excelent pentru a partaja informații despre proiecte personale, evenimente, întreprinderi mici, resurse educaționale, cauze pentru donații, și multe altele. Majoritatea utilizatorilor Instagram care își utilizează paginile în acest fel folosesc deja un link în descriere sau un link-tree pentru a partaja aceste informații cu urmăritorii (indiferent de numărul acestora). Așadar, această nouă funcție deschisă pentru toți utilizatorii este un pas următor natural pentru Instagram.

Comunitățile Twitter

Twitter a anunțat că testează în mod activ o nouă caracteristică denumită „Comunități” pentru anumiți utilizatori.

Comunitățile vor permite utilizatorilor Twitter să selecteze un grup de urmăritori pentru a partaja anumite Tweet-uri; tweet-urile pe care le partajezi în cadrul unei comunități nu vor fi vizibile pentru toți urmăritorii tăi, ci doar pentru membrii comunității cu care partajezi acel tweet. De exemplu, ai putea crea o comunitate de colegi creatori de conținut sau proprietari de afaceri mici, și să împărtășești conținut legat de muncă sau întrebări numai cu acea comunitate, mai degrabă decât cu toți urmăritorii tăi.

Este foarte probabil ca lansarea Comunităților să fie răspunsul Twitter la listele de Prieteni Apropiați ale Instagram-ului, în cazul în care utilizatorii pot selecta un grup de urmăritori lor cu care să partajeze anumite Story-uri. Este același lucru, în esență, urmăritorii care nu sunt pe lista de prieteni apropiați nu vor fi capabili să vadă conținutul partajat.

Cu toate acestea, Comunitățile aduc ceva în plus, și anume posibilitatea de a avea mai mult de o Comunitate pe contul tău Twitter. Deci, în timp ce poți avea o comunitate Twitter pentru lucruri legate de locul de muncă, ai putea configura comunități separate pentru actualizări de social media, evenimente gratuite, meme-uri, sau orice altceva.

Concluzie

În ultimul deceniu, platformele de social media au evoluat foarte mult. De la includerea live-streaming-ului, la nașterea TikTok-ului și a Snapchat-ului, la rolul tot mai important al e-commerce-ului în cadrul majorității acestor platforme. Însă fiecare dintre acestea se află în continuă dezvoltare și este interesant de urmărit încotro se va merge pe viitor.