Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Business   /  5 motive pentru care transformarea digitală este esențială pentru dezvoltarea întreprinderilor

Tehnologiile noi și transformatoare au intrat rapid la locul de muncă chiar înainte de pandemie, permițând întreprinderilor să inoveze și să prospere într-o lume din ce în ce mai digitală.

Dar apoi a venit 2020, și ceea ce trebuia să se întâmple pe parcursul câtorva ani a trebuit să se întâmple în doar câteva luni sau mai puțin.

Transformarea digitală a fost esențială în contextul perturbării ecosistemelor de muncă și de afaceri, iar majoritatea întreprinderilor și-au mărit eforturile pentru a face față acestei schimbări bruște.

Este evident că, în această nouă lume, tehnologia nu este o alegere, ci o strategie de afaceri fundamentală care trebuie să fie interconectată în fiecare parte a unei organizații.

Transformarea poate permite o mai bună colaborare în cadrul organizațiilor și între acestea, modalități mai personalizate de implicare a clienților, niveluri mai ridicate de inovare și productivitate în rândul angajaților și perspective mai precise din partea datelor, toate acestea ajutând o afacere să crească și să aibă o șansă mai bună de a prospera post-pandemie.

Iată cinci motive pentru care transformarea digitală este esențială pentru orice întreprindere care dorește să se dezvolte și să rămână în fruntea concurenței în ceea ce este acum o lume digitală.

Creșterea cererii

Clientul de astăzi se așteaptă la același tip de experiență într-un mediu profesional pe care îl au cu tehnologia în viața personală. Dar pentru o afacere, acest lucru poate fi dificil de realizat.

Companiile cer din ce în ce mai mult servicii IT hibride și capacități de lucru în rețea mai agile, iar obținerea experienței de utilizator potrivită este o parte esențială a transformării afacerii. Acest lucru depășește utilizarea aplicațiilor de către angajați sau clienți externi și include experiența de a lucra cu echipa și instrumentele IT.

Pentru liderii IT de astăzi, nevoia de a menține disciplina operațională în ceea ce privește securitatea și performanța va rămâne o prioritate.

Creșterea eficienței angajaților

Implicarea forței de muncă este un subiect delicat, în special atunci când este vorba de o forță de muncă dispersată, care probabil nu se va mai întoarce niciodată complet la birou. Angajatorii caută noi modalități de a aduce îmbunătățiri ale productivității, tehnologia digitală jucând un rol esențial în a ajuta angajații să devină mai eficienți în rolurile lor principale, atât în interiorul, cât și în afara biroului.

Transformarea digitală oferă o oportunitate valoroasă pentru funcțiile de bază ale afacerii, cum ar fi finanțele și resursele umane, pentru a se îndepărta de procesele manuale și pentru a automatiza domenii cheie precum salarizare, permițând liderilor să se concentreze asupra oportunităților de afaceri mai ample.

Rolul rețelei în sprijinirea inovării – prin facilitarea lucrului la distanță și prin asigurarea accesului la tehnologie și servicii la cerere – este esențial pentru asigurarea unui mediu care să permită angajaților să atingă țelurile.

Securitatea este o prioritate de top pentru afaceri

Una dintre cele mai mari provocări pentru mulți lideri IT o reprezintă găsirea unei modalități de a plasa mai multe date la marginea rețelelor lor, în timp ce siguranța acestor date nu este compromisă. Aceasta este o sarcină din ce în ce mai complicată, care necesită o aplicare riguroasă în ceea ce privește accesul, conformitatea datelor și protecția împotriva atacurilor. Este esențial ca întreprinderile progresive să pună în aplicare în mod consecvent o strategie de securitate în toate rețelele, aplicațiile și datele, indiferent de serviciile sau furnizorii de servicii utilizați.

Având în vedere că dincolo de munca la distanță impusă de pandemie avem modele de lucru hibride care încorporează nevoile diferite ale angajaților în ceea ce privește stilul de viață, măsurile de securitate actualizate sunt deosebit de importante. Directorii vor trebui să echilibreze strategiile de securitate care funcționează pentru personalul din birou, cu măsuri care mențin în continuare securitatea angajaților la distanță în rețelele și dispozitivele personale.

Consolidarea parteneriatelor de afaceri

Cererile clienților sunt în creștere, iar concurența în cadrul industriilor este acerbă. Întreprinderile se bazează din ce în ce mai mult între ele, colaborând cu furnizori și distribuitori, subcontractanți și consultanți specializați, cu scopul de a produce o gamă diversă de produse și servicii care să intereseze clienții.

Gestionarea acestor parteneri necesită adesea comunicare bazată pe documente, proces considerat în mod tradițional ca un obstacol obositor în calea eficienței. Dar acum este disponibilă tehnologia care poate reproiecta acest proces.

Prin construirea unui proces digital încă dintr-un stadiu incipient, întreprinderile vor fi mereu cu un pas înainte și mai deschise către viitori parteneri. Procesele interne pot deveni mai eficiente și mai flexibile, având capacitatea de a se adapta pe măsură ce afacerea se dezvoltă.

Luarea de decizii mai bune, mai rapid

Plasarea datelor și analizelor în centrul unei strategii de transformare digitală va permite întreprinderilor să profite de acestea. Astăzi, întreprinderile au acces la volume mai mari de date ca oricând, în mare parte datorită Internetului Obiectelor (IoT). Cu setul potrivit de instrumente analitice, aceste date pot fi convertite în informații de afaceri valoroase, care pot fi utilizate pentru a lua decizii mai informate și mai rapide.

Utilizarea tehnologiilor bazate pe AI poate fi cheia valorificării potențialului volumelor mari de date. Inovațiile din domeniul datelor și al analizelor sunt în continuă creștere, iar multe dintre acestea dispun de capacități AI avansate, care modernizează aplicațiile existente și trec prin date într-un ritm mai rapid și mai fiabil, toate acestea sprijinind liderii în eforturile lor de a lua decizii mai bune și mai rapide, care duc la progres.

Este aproape imposibil să monitorizăm toate evoluțiile din IT care ajută la facilitarea transformărilor digitale, însă menținerea atenției asupra modului în care progresele legate de AI pot sprijini inițiativele big data este o modalitate sigură de a rămâne cu un pas înainte.