Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Marketing. Beneficii&Strategii

„Să ignori marketingul online este la fel ca deschiderea unei afaceri pe care o ții secret” – KW

Marketingul este procesul prin care atragi atenția clienților sau potențialilor clienți asupra produselor și serviciile tale. Cuvântul cheie din această definiție este “proces”. Marketingul implică cercetarea, promovarea, vânzarea și distribuirea produselor sau serviciilor tale.

Această disciplină se axează pe studiul comportamentelor de piață și de consum și analizează managementul comercial al companiilor pentru a atrage, achiziționa și păstra clienții prin satisfacerea dorințelor și nevoilor lor și insuflând loialitate de brand.

Definiția marketingului

Definiția marketingului este acțiunea sau activitatea de promovare și vânzare a produselor sau serviciilor, inclusiv cercetarea de piață și publicitatea. Astăzi, marketingul este ceva ce fiecare companie și organizație trebuie să pună în aplicare în strategia sa de creștere.

Multe companii folosesc tehnici de marketing pentru a-și atinge obiectivele fără a realiza acest lucru. Marketingul se referă la acțiunile pe care le întreprinde o companie sau o organizație pentru a se promova și a crește vânzările produsului sau serviciului. Este unul dintre aspectele cheie ale afacerilor.

Marketingul este foarte larg și cuprinde toate strategiile care ajută o companie, un brand sau un individ să-și atingă obiectivele.

Beneficiile marketingului

Marketingul poate ajuta afacerea ta în nenumărate moduri, dar să aruncăm o privire la câteva dintre cele mai importante:
1. Creșterea notorietății brandului;
2. Generarea de trafic;
3. Mărirea veniturilor;
4. Creșterea încrederii în brandul tău;
5. Monitorizarea datelor.

Strategii de marketing

Marketingul nu este doar o singură strategie, ci mai degrabă o combinație de multe tehnici și tactici diferite. Mai jos am enumerat câteva strategii de marketing esențiale despre care ar trebui să știi:

• Plan de marketing. Descoperă ce este un plan de marketing, de ce ai nevoie pentru a proiecta unul, și cheia pentru a crea un plan puternic. Fără un plan de marketing, o companie sau un brand nu își poate atinge obiectivele.

• Marketingul digital: Marketingul digital este disciplina marketingului, care se concentrează pe dezvoltarea unei strategii exclusiv în mediul digital.

• Marketing direct: Marketingul direct este un tip de campanie bazată pe comunicare directă, bidirecțională, care urmărește să genereze un rezultat de la o anumită audiență.

• Email marketing: Email marketing este una dintre cele mai profitabile și eficiente tehnici din punct de vedere al returnării. Desigur, constă în trimiterea de e-mailuri publicului tău, dar asigură-te că publicul tintă e bine definit pentru a fi eficient.

• Marketingul mobil: Marketingul mobil este un concept larg care reunește toate campaniile de marketing și acțiunile axate exclusiv pe platformele și aplicațiile mobile (de exemplu, smartphone-uri și tablete).

• Marketingul viral: A avea un produs viral este visul fiecărei companii. Marketingul viral se răspândește de la o persoană la alta și este capabil să meargă incredibil de departe, incredibil de rapid.

• Marketing de performanță: Marketingul de performanță este o metodologie care aplică diferite metode și tehnici de marketing și garantează agenților de publicitate că trebuie să plătească doar pentru rezultatele obținute.

• Inbound marketing: Această metodologie se concentrează pe crearea de conținut valoros pentru a atrage trafic calificat cu scopul unei vânzari finale.

Nu uita că cel mai important pas este să începi propria strategie de marketing! Dacă dorești să lansezi (sau să relansezi) un nou produs sau serviciu, te putem ajuta. Am fi încântați să fim partenerul tău expert și să te ajutăm să atragi trafic, să optimizezi pe deplin campaniile și să obții cea mai bună rată de recuperare a investiției!

Completează formularul de mai jos și hai să discutăm despre afacerea ta.