Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Marketing   /  Cum să folosești Comunitățile tematice de pe TikTok pentru a crește reach-ul și expunerea brand-ului tău
TikTok_BusinessAgency_Blog

TikTok a oferit recent sfaturi brandurilor pentru ca acestea să își sporească expunerea brandului prin implicarea atât în comunitățile relevante, cât și în cele irelevante, ceea ce poate ajuta la creșterea recunoașterii brandului în rândul utilizatorilor în moduri unice. Obiectivul este de a forma relații semnificative cu membrii fiecărei comunități prin alinierea mesajului tău de marketing cu aceștia.

Cu toate acestea, nu este recomandabil să îți limitezi brandul doar la acele comunități care sunt direct legate de afacerea ta. Un exemplu de succes este eBay, care a stabilit o legătură cu pasionații de sneakers pe TikTok prin crearea de conținut care se adresează în mod special intereselor acestora.

Cum realizezi acest lucru?

Potrivit TikTok, primul pas pentru branduri este să descopere și să înțeleagă subculturile de pe platformă care sunt relevante pentru afacerea lor. TikTok sugerează că brandurile ar trebui să îmbrățișeze aceste comunități și să folosească Keyword Insights Tool pentru a identifica comunitățile de crossover relevante prin explorarea cuvintelor cheie de top din industria lor. Procedând astfel, mărcile pot descoperi subiecte de interes extinse și comunități relevante pe care este posibil să nu le fi luat în considerare anterior, oferind o direcție pentru acțiunile lor de informare.

TikTok sfătuiește mărcile să utilizeze modelul “Stay and Play” pentru a se implica în aceste comunități care nu au legătură între ele.

Ce să ai în vedere când realizezi conținut?

Această abordare te poate ajuta să extinzi expunerea brandului tău la un public mai larg în cadrul aplicației prin utilizarea diferitelor aspecte și stiluri de prezentare.

După ce identifici comunitățile secundare, poți cerceta interesele acestora și poți crea conținut care să se alinieze cu acestea.

TikTok sugerează aplicarea acestor sfaturi atunci când creezi conținut pentru toate comunitățile, cum ar fi utilizarea de cadre lo-fi, verticale și de înaltă rezoluție, prezentarea unor persoane reale, utilizarea sunetului și a tehnicilor de editare specifice TikTok, existența unei narațiuni și adoptarea normelor de categorie și verticale. Cu aceste sfaturi, poți produce conținut care să se adreseze acestor grupuri de interese extinse.

Folosește-te de trenduri

TikTok sugerează că brandurile ar trebui să încerce noi formate de conținut care sunt populare pe aplicație, cum ar fi Photo Mode sau interviurile de stradă. Este important de reținut că diferitele comunități de pe TikTok au preferințe diferite pentru formatele de conținut.

De exemplu, fanii K-pop preferă montajele realizate de fani, în timp ce #beautytok preferă vlogurile și poveștile “pregătește-te cu mine” (#grwm). De asemenea, brandurile pot folosi șabloanele disponibile în CapCut pentru a crea conținut care rezonează cu publicul lor țintă.

Concluzie

Explorând și adoptând aceste formate de conținut diferite, mărcile pot ajunge în mod eficient la comunități relevante și chiar tangențiale pe TikTok. Este esențial să înțelegi ce atrage fiecare comunitate și să îți aliniezi mesajul de brand în consecință.