Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Marketing   /  5 pași pentru o strategie SEO B2B eficientă
B2B_BusinessAgency_Blog
De ce este esențial SEO în B2B pentru generarea de lead-uri și conștientizarea brandului

Pentru a construi în mod eficient notorietatea brandului și a genera lead-uri pentru afacerea ta B2B, este esențial să dispui de o strategie SEO solidă. Cumpărătorii B2B petrec mai mult timp efectuând cercetări online înainte de a se angaja cu întreprinderile, ceea ce face și mai important ca afacerea ta să fie vizibilă online și ușor de găsit de către potențialii clienți.

Impactul cercetării online asupra procesului decizional B2B

Statisticile arată că o parte semnificativă a managerii B2B își încep procesul de luare a deciziilor cu o căutare online, iar majoritatea cumpărătorilor B2B nu vor vorbi cu un agent de vânzări până când nu au făcut propriile cercetări. De fapt, 93% din toate experiențele online încep cu un motor de căutare. Dacă nu ai o strategie SEO, cel mai probabil concurenții tăi au una, ceea ce îți dezavantajează afacerea.

Cele mai bune practici pentru construirea unei strategii SEO eficiente

Pentru a construi o strategie SEO eficientă, este important să urmați aceste cinci bune practici:

1. Cunoaște-ți publicul țintă: Înțelegerea publicului țintă este crucială pentru orice strategie de marketing digital B2B, inclusiv SEO. Pentru ca strategia ta să fie cât mai eficientă, identifică tipurile de afaceri pe care le vizezi și cine va lua cel mai probabil deciziile în acele organizații.

2. Analizeaza pâlnia de vânzări: Pâlnia ta de vânzări ar trebui să informeze întreaga ta strategie de marketing digital, în special strategia SEO. Identifică pașii pe care publicul tău îi parcurge pentru a face o achiziție și stabilește cum să te implici cu el în fiecare etapă.

3. Efectueaza o cercetare a cuvintelor cheie: Efectuarea cercetării cuvintelor cheie este esențială pentru a identifica cuvintele și frazele pe care publicul tău țintă le folosește pentru a găsi online produse și servicii ca ale tale. Concentrează-te atât pe cuvinte-cheie informaționale, cât și comerciale, pentru a te asigura că conținutul tău apare atunci când clienții fac cercetările inițiale și atunci când fac pașii finali pentru a face o achiziție.

4. Realizeaza o hartă a cuvintelor cheie pentru pâlnia de vânzări: Înțelegerea intenției din spatele cuvintelor cheie pe care le folosesc potențialii tăi clienți te va ajuta să creezi conținutul de care ai nevoie în fiecare etapă a pâlniei de vânzări. Creează conținut care se potrivește cu ceea ce caută clienții tăi și continuă să creezi conținut care se aliniază cu interogările lor de căutare pe măsură ce se deplasează prin pâlnia de vânzări.

5. Creează conținut: Odată ce ai o listă de cuvinte-cheie, poți crea conținut care să îi ajute pe potențialii clienți să afle mai multe despre afacerea ta până când aceștia sunt pregătiți să devină clienți plătitori. Foloseste o abordare de tip topic cluster pentru SEO pentru a dezvolta autoritate în industria ta, pentru a-ți demonstra expertiza și pentru a domina paginile de rezultate ale motoarelor de căutare pentru subiectele care sunt relevante pentru afacerea ta.

Concluzii

În concluzie, a avea o strategie SEO eficientă este esențială pentru a te asigura că afacerea ta B2B este vizibilă online și ușor de găsit de către potențialii clienți în timpul ciclului de vânzări. Prin înțelegerea publicului țintă, analizarea pâlniei de vânzări, cercetarea cuvintelor cheie, cartografierea cuvintelor cheie în pâlnia de vânzări și crearea de conținut, poți crea o strategie de conținut scalabilă care să te ajute să generezi lead-uri și să stimulezi vânzările pentru afacerea ta.