Înregistrare marcă.
“Consider că norocul este întâlnirea dintre pregătire și oportunitate” – OW
Deținerea unei mărci cu o imagine bună asigură un avantaj asupra concurenței în acest domeniu foarte competitiv, și un pas foarte important pentru orice companie.
Așadar, înainte de a te lansa pe piață este important ca marca ta să fie înregistrată la nivel național, comunitar sau internațional, în țările care prezintă interes pentru afacerea ta, evitând astfel o însușire pe nedrept și permitându-ți să iei masuri legale împotriva oricărei persoane care iți va folosi marca fară autorizație.
Cum arată o marcă?
În general, mărcile au o reprezentare grafică, un semn vizual care le distinge, dar nu se limitează doar la asta. Prin urmare, în funcție de reprezentarea grafică, pot fi mărci verbale care fac referire la un slogan sau o denumire, mărci figurative (element grafic care nu conține litere sau cifre), mărci combinate (o denumire scrisă cu o grafică deosebită și/sau o denumire însoțită de un element grafic) și mărci tridimensionale (forma produsului sau a ambalajului care permite identificarea produsului).
Înregistrarea mărcii
Înregistrarea mărcii tale la nivel național se realizează prin intermediul OSIM, iar pentru înregistrarea la nivel european și internațional ai opțiunile oferite de Oficiul European pentru Mărci și Design (EUIPO) și de Organizația Mondiala a Proprietății Intelectuale (WIPO).
În fiecare caz sunt o serie de pași ce trebuie respectați, de la depunerea cererii și a documentelor care fac obiectul înregistrării mărcii și plata taxei, până la examinarea și emiterea certificatului de înregistrare a mărcii.
Specialiștii noștri te vor ghida pe parcursul procedurilor și vor avea grijă să verifice fiecare aspect al mărcii pe care dorești să o înregistrezi pentru a asigura un proces de înregistrare cât mai simplu.
În cazul în care ai deja o marcă înregistrată la OSIM, trecerea la o acoperire europeană sau internațională se realizează mult mai ușor deoarece România este parte a mai multor convenții internaționale în acest sens, fiind nevoie doar de depunerea unor documente justificative printre care și dovada înregistrării mărcii la OSIM.
Marca și domeniile web
Domeniile web reprezintă modul în care este percepută afacerea ta și fac parte din brandul și planul tău de marketing. Un domeniu bun te scoate în evidență și contribuie la notorietatea afacerii în mediul online.
În prezent, multe dintre mărci sunt folosite ca nume de domenii web, iar co-existența numelui de domeniu și a sistemelor de marcă poate duce la divergențe juridice, iar în cazul unui conflict între o marcă și un nume de domeniu, marca este superioară acestuia.
Serviciul nostru include:
• verificări de disponibilitate,
• înregistrare,
• reînnoire,
• administrare DNS,
• negociere, cumpărare și transfer.
Și astfel ne asigurăm că domeniul ce se dorește a fi înregistrat este disponibil și că exista și legitimitatea de a face acest lucru și nu încalcăm dreptul la marcă al unei alte persoane.