Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Web design   /  Viitorul web design-ului

Web design-ul este definit de viitoarele tendințe și schimbări în mediul digital. Deși nu este nimic scris în piatră, un studiu al pieței și al factorilor care o influențează poate oferi o perspectivă acționabilă asupra a ceea ce mâine poate aduce la masă.

Iată câteva schimbări evolutive la care ne putem aștepta în privința design-ului web

Integrarea inteligenței artificiale (AI) și a chatbot-urilor

AI ar putea fi cel mai controversat subiect al generației noastre. Potențialele riscuri pe care le implică pot părea să depășească micile beneficii pentru moment. Cu toate acestea, până când mașinile vor prelua controlul asupra lumii, AI va juca un rol proeminent în dictarea designurilor web de mâine.

Cea mai comună punere în aplicare este sub formă de chatbots. O mulțime de întreprinderi folosesc deja această caracteristică pentru a-și menține clienții angajați 24×7. Aceștia răspund la întrebări frecvente, înregistrează reclamații și, în esență, fac spațiu pentru resursele de servicii pentru clienți. 47% dintre companii sunt așteptate să introducă chatbots în rețeaua lor până la sfârșitul anului 2021.

Pe măsură ce tehnologia avansează, chatbot-urile și AI pot lua forma unor cumpărători personali automați pentru utilizatorii de e-commerce, astfel pavându-se o nouă eră în web design. Un flux de intervenție umană cuplat cu unul de asistență AI va reprezenta noua normă.

Vizualuri imersive 3D

Deși VR își face simțită prezența în cele mai agresive maniere, adoptarea sa completă este încă departe de a se realiza. Upgrade-urile cumulate ale sistemului necesare pentru a face din web VR o realitate sunt prea ample pentru a fi luate în considerare în viitorul apropiat. Cu toate acestea, este o posibilitate cât se poate de plauzibilă.

Până atunci, în centrul atenției se află experiența imersivă prin grafică 3D. Vorbim despre un site web care va prelua întregul ecran pentru a îmbina experiențele fizice și digitale.

Ca întotdeauna, scopul final va fi de a atrage publicul cu efecte vizuale captivante, care să-i încurajeze să ia măsurile dorite.

Știința integrării datelor

Site-ul nu mai este singura platformă pentru prezența mărcii. Într-o lume a dispozitivelor conectate și a Internetului Obiectelor, toate componentele sistemului sunt coordonate continuu pentru a furniza cea mai bună soluție CX pentru fiecare utilizator.

Web design-ul va construi pe fluxul excesiv de date prin aplicarea instrumentelor analitice și se va adapta în același timp la mediile aflate în schimbare.

Viitorul va pune într-o singură cutie oamenii științei datelor și web designeri, permițându-le să comunice și să colaboreze într-un mod sinergic.

Realitatea augmentată

Vizualizarea la distanță a produselor este o cerință foarte râvnită în rândul clienților de astăzi. De fapt, 61% dintre cumpărătorii online deja preferă un site web care are o anumită versiune AR implementată.

Mergând mai departe, utilizatorii vor avea nevoie atât de hardware cât și de software pentru a putea sprijini AR în toate formele sale. Pornind de la smartphone-uri și dispozitive portabile, designerii vor trebui să creeze un mediu interactiv care proiectează elemente bazate pe locație, suprapunând estetica lumii reale.

Recunoașterea obiectelor, cum ar fi Google Lens și scanarea facială în cadrul rețelelor de socializare, vor avea aplicații nelimitate.

Interfață vocală

Alexa, Siri și Google Assistant au propriile lumi și propria lor audiență acum. Utilizatorii au adoptat un sistem în care o comandă vocală simplă le aduce rezultatele de care au nevoie. De asemenea, acest lucru elimină necesitatea de a se uita la ecranele lor pentru orice informații.

Web design trebuie să adopte această abordare conversațională în procesul layout-ului și al conținutului. Ar fi o răsturnare completă a tuturor elementelor fundamentale pe care le reprezintă conceptul. Cuvintele cheie și întrebările frecvente formează strategia de bază a conținutului care sparge căsuțele tradiționale ale web design-ului.

Website-uri fară pagini

Site-urile web fără pagini sunt o variantă alternativă de web design în care în locul mai multor pagini, site-ul implică o singură acțiune, și anume aceea de derulare fără sfârșit. Conceptul imită platformele de social media care sunt cunoscute pentru interfața de utilizare și pentru implicarea lor captivantă.

Având la dispoziție o singură pagină, web designeri se vor aștepta la viteze mari, site-uri web auto-responsive și structuri narative.

 

Lumea tehnologiei este prea rapidă pentru a păstra un control asupra tuturor lucrurilor din jur. În astfel de scenarii, viitorul site-urilor web trebuie să fie orientat complet către utilizator. Este necesară o regândire radicală pentru a pune în aplicare interacțiunile la fiecare punct de contact, astfel încât utilizatorul să simtă digitalul ca parte a realității lor.