Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Marketing   /  Cum să creezi conținut video reușit pentru social media?

Cu siguranță ai observat creșterea rapidă a conținutului video produs de toate mărcile și site-urile tale preferate. Conținutul video devine din ce în ce mai important pentru algoritmii sociali, motiv pentru care utilizarea de conținut video, ar trebui să fie un aspect important al strategiei tale de marketing de conținut.

78% dintre deținătorii de afaceri susțin că au un ROI bun datorită conținutului video. Acest lucru este posibil deoarece:

  • Construiește conștientizarea mărcii;
  • Ajută la conectarea cu clienții tăi;
  • Aduce mai multe conversii.

În timp ce conținutul scris de formă lungă este excelent pentru aprofundarea unui subiect și creșterea relevanței căutării, marketingul video este o metodă eficientă de a stabili o conexiune. Oamenii pot pune o față brand-ului tău mai ușor decât unui text fără nume și fără chip de pe un site.

În medie, o persoană urmărește mai mult de o oră și jumătate de conținut video online pe zi. Deci, este logic să te poziționezi în fața acestor oameni în singurul loc pe care sunt predispuși să-l viziteze la fiecare o oră: Social media.

Care sunt beneficiile creării de conținut video pentru Social Media

Crearea conștientizării brand-ului

Conținutul video este interschimbabil între platforme. Un videoclip încărcat pe YouTube poate fi vizionat de o audiență care nu a vizitat niciodată YouTube. Acesta poate fi încorporat pe una dintre paginile site-ul tău sau poate fi postat pe un canal social media, fiind ușor de partajat.

Videoclipurile apelează la diferitele stiluri și preferințe de conținut ale publicului tău larg și divers. Din acest motiv, marketing-ul video a realizat o creștere de 54% a gradului de conștientizare a mărcii.

Video-ul crește conversiile

Video este mai personal decât textul. Clienții își pot crea o imagine despre tine, pot pune o față brand-ului tău; fiindu-le mai ușor să se raporteze la tine. Acest lucru le crește nivelul de încredere, ceea ce duce la o probabilitate mai mare ca aceștia să se transforme în lead-uri sau în vânzari.

Conținutul video ajută SEO-ul organic

Motoarele de căutare, cum ar fi Google, consideră conținutul tău mai relevant pentru căutarea unui utilizator atunci când ai încorporat conținut video pe site-ul tău. De fapt, este de 53 ori mai probabil ca site-ul tău să apară printre primele rezultate în Google dacă site-ul tău încorporează clipuri video.

6 cele mai populare tipuri de conținut media pentru social media
  1. Live-uri video;
  2. Tutoriale;
  3. Video-uri behind-the-scene;
  4. Video-uri informative;
  5. Q&A – uri;
  6. Videoclipuri event.

Crearea de conținut video pe social media va servi la consolidarea strategiei tale de marketing social.

Atunci când este implementat eficient, conținutul video va crește gradul de conștientizare a mărcii tale, te va conecta mai bine cu audiența ta, și îi va transforma mai ușor în vânzări și lead-uri.