Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Google   /  Cum să-ți monetizezi site-ul web

De la vânzarea de spațiu publicitar la cursuri online, există o varietate de metode de a face bani de pe urma site-ului tău web. Site-urile profitabile, în medie, oferă mai multe fluxuri de venituri pasive care generează câștiguri recurente. Alți proprietari de site-uri web fac bani într-un mod pasiv prin generarea de lead-uri pentru articolele sau serviciile tangibile ale companiei.

Antreprenorii aleg un model de monetizare pentru site-ul lor web care se potrivește cu obiectivele lor actuale și viitoare. Dacă dorești să faci bani cu site-ul tău web, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a crește vânzările de comerț electronic sau pentru a crea noi fluxuri de venituri.

Adaugă un link de afiliere

Marketingul afiliat este o metodă extraordinară de a oferi articole și servicii publicului tău și, în același timp, de a câștiga un comision atunci când vizitatorii fac clic pe link-urile produselor. Poți include un link de afiliere pe un site web de afaceri sau personal; dar, trebuie dezvăluit faptul că poți câștiga bani de la partenerii afiliați pe site-ul tău web și în postările de pe blog.

Creează un plan de marketing afiliat și monetizează un site web alegând articole sau servicii care completează nișa brandului tău și care pot fi de interes pentru publicul țintă,  alăturându-te unei rețele de afiliere, sau unui singur program de afiliere, prin crearea unui conținut de înaltă calitate pentru e-mailurile și site-urile web cu link-uri afiliate, prin actualizarea regulată a linkurilor de afiliere, deoarece acestea expiră după un anumit număr de zile, sau profitând de oferte unice pentru a câștiga comisioane suplimentare de afiliere.

Articole sponsorizate

Crearea de conținut sponsorizat poate crește numărul de vizitatori pe site-ul tău și, în același timp, îți oferă venituri suplimentare. Articolele sponsorizate care fac reclamă sau analizează un produs se regăsesc de obicei pe un site de succes. De asemenea, poți accepta guest posts, care sunt articole trimise de terți care te plătesc pentru a le publica pe blogul tău. Materialele sponsorizate, la fel ca și marketingul afiliat, trebuie anunțate. De asemenea, este indicat să pui la dispoziție un kit media și să contactezi posibili sponsori.

Utilizează Google Adsense

Alătură-te rețelelor de anunțuri și folosește o schemă de plată de tip cost-per-click (CPC) pentru a afișa bannere publicitare pe site-ul tău web. Compania ta generează venituri din publicitate atunci când vizitatorii site-ului tău fac clic pe un anunț. Potrivit Statista, Google Adsense este cea mai mare rețea de publicitate, cu venituri în valoare de 131,9 miliarde de dolari în 2020.

Poți, de asemenea, să utilizezi anunțuri plata la clic pentru a îmbunătăți traficul din motoarele de căutare. În această situație, construiește și plătește pentru publicitate pe site-urile unor terți, pentru a face profit atunci când oamenii dau clic pe anunțuri.

Creează un magazin online

Ai putea oferi lucruri cu logo-ul mărcii tale pe magazinul de comerț electronic sau ai putea vinde mărfuri de la o varietate de mărci. Un magazin online este o modalitate simplă de a monetiza un site web, deoarece poți fie să fabrici, să împachetezi și să trimiți singur lucrurile, fie să angajezi o terță parte care să facă acest lucru la cerere.

Spot publicitar de vânzare

Vânzarea de spațiu publicitar pe site-ul tău web este denumită vânzare directă de publicitate sau publicitate nativă. În loc să utilizeze un serviciu terț, cum ar fi Google Adsense, întreprinderile plătesc proprietarii de site-uri web pentru a le găzdui reclamele. Este nevoie de mai multă muncă manuală, cum ar fi contactarea potențialilor agenți de publicitate și negocierea condițiilor. Cu toate acestea, poți păstra 100% din banii din reclame.

Oferă un curs online, un produs digital sau un abonament

Ca parte a unei strategii de monetizare, compania ta poate obține venituri recurente prin introducerea unui curs online sau a unui produs digital. Atunci când un vizitator al site-ului web se înregistrează la un webinar live sau înregistrat, cumpără o carte electronică sau participă la un curs sau o lecție, câștigi bani.

Conținutul premium este necesar pentru articolele digitale sau pentru un model de afaceri bazat pe abonament, iar tu poți oferi servicii la pachet sau servicii suplimentare, cum ar fi coaching-ul. Linkurile de afiliere sunt, de asemenea, utilizate de unele produse digitale pentru a face bani în plus online.