Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Marketing   /  3 avantaje ale utilizării cu succes a marketingului afiliat

Ca afacere mică, ai putea crede că ai resurse limitate pentru a promova produsele și serviciile, însă nici vorba de așa ceva! Există diverse strategii de marketing eficiente și de impact pe care le poți utiliza pentru a-ți evidenția marca, pentru a îți dezvolta baza de clienți și pentru a îți crește vânzările.

Una dintre cele mai bune metode, și care devine ușor ușor din ce în ce mai populară, este marketingul afiliat.

Ce este marketingul afiliat?

Marketingul afiliat este un acord reciproc în care o afacere – de obicei un comerciant cu amănuntul online – plătește un comision unei părți externe (de obicei un influencer) pentru a genera vânzări și trafic pentru el. Procesul este destul de simplu, prezinți produsul influencerilor și bloggerilor care au un număr mare de urmăritori din publicul tău țintă, oferă-le propriul link unic la site-ul sau produsele tale și invită-i să împărtășească acest link pentru o șansă de a câștiga un comision pentru toate vânzările generate de link-ul lor afiliat privat.

Printre numeroasele opțiuni și instrumente disponibile astăzi, marketingul afiliat rămâne una dintre cele mai bune metode de a-ți pune în lumină brand-ul și de a crește afacerea ta. Câteva dintre numeroasele beneficii de care te poți bucura investind în marketing afiliat sunt:

Creșterea recunoașterii mărcii

Nu există nicio modalitate mai bună și mai rapidă de a fi recunoscut de către un număr mare de potențiali cumpărători decât prin marketing afiliat! Afiliații cu care lucrezi te pot ajuta să crești gradul de conștientizare al mărcii și să îți extinzi raza de acțiune.

Din moment ce afiliații primesc o parte din veniturile tale, poți fi sigur că vor fi loiali brandului, și vor face un efort să genereze lead-uri, și să crească încrederea în rândul publicului țintă.

Atingerea publicului tintă

Identificarea publicului țintă este un lucru, iar găsirea unei modalități de a ajunge la el este cu totul altă chestiune. Una dintre cele mai mari provocări cu care te vei confrunta este atingerea eficientă a publicului țintă – dacă nu poți transmite mesajul oamenilor potriviți, atunci toate eforturile tale sunt în zadar.

Lucrând cu afiliații care rezonează cu brandul tău și au audiența potrivită, poți fi sigur că eforturile tale de marketing vor ajunge la cei interesați de produsele sau serviciile tale.

Rentabil

Nimic nu este mai înfricoșător decât risipa de reclame! Timpul și banii investiți într-o campanie de marketing nu vor garanta succesul acesteia, din păcate. Întotdeauna va exista o șansă ca aceasta să nu reușeasca să atingă obiectivele și audiența. Deși este posibil un astfel de scenariu, asta nu înseamnă că îți vei fi irosit banii.

Prin marketing afiliat, poți promova brand-ul, produsele și serviciile fără să duci grija pierderii banilor. Dacă ești în căutarea unei metode cu risc scăzut de a achiziționa noi clienți, atunci marketingul afiliat poate fi pentru tine.

Spre deosebire de alte strategii de marketing, costurile marketingului afiliat sunt mult mai mici. Deoarece programul de afiliere este în întregime bazat pe performanță, afiliații vor fi plătiti un comision numai după ce un client a finalizat acțiunea dorită. Plata pe baza conversiilor asigură că nu pierdeți banii pe lucruri care se dovedesc a nu avea valoare.

Creșterea traficului și vânzărilor

Traficul pe site-ul web este esențial pentru a obține potențiali clienți și pentru creșterea de lead-uri cuantificabile. Atunci când mai multe persoane văd site-ul tău, vei avea mai multe oportunități de a apela la publicul țintă și în cele din urmă să îl determini să cumpere.

Afiliații tăi te pot ajuta în mod semnificativ la creșterea mai rapidă a traficului către site-ul tău. Cu cât sunt mai multe site-uri care au link-uri către paginile tale, cu atât sunt mai mari șansele ca publicul țintă să îți viziteze site-ul și să învețe despre produsele și serviciile tale.

Cu multe afaceri care activează în online, marketingul afiliat a devenit o strategie cheie pentru multe companii. Având în vedere că lumea digitală continuă să crească, acum este mai important ca niciodată să-ți construieșți brandul și să ajungi la publicul tău prin marketingul afiliat.