Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Google   /  De ce este important un URL SEO-Friendly

Fiecare site web înțelege importanța SEO (optimizarea pentru motoarele de căutare). Este o parte vitală a oricărui plan de marketing online și este alcătuită din mai multe componente.

De exemplu, îți poți dedica timp pentru a îți actualiza blogul în mod regulat și pentru a realiza intrări SEO-friendly, precum și pentru a utiliza cuvinte cheie specifice pe paginile site-ului tău web. Un plan SEO de succes va încorpora o varietate de strategii.

URL-ul, pe de altă parte, este un aspect pe care mulți proprietari de site-uri web îl trec cu vederea. Acesta este, de asemenea, un aspect pe care îl poți îmbunătăți. Să analizăm de ce este esențial pentru site-ul tău să ai un URL SEO-friendly.

Ce este un URL?

În primul rând, să ne asigurăm că suntem cu toții pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește definiția unui URL. Acesta înseamnă “uniform resource locator” și reprezintă adresa online a unei pagini web. Cel mai probabil, va fi alcătuită din numele domeniului tău. Apoi, există conținutul paginii în sine, astfel încât oamenii să știe la ce se uită. Aruncă o privire la https://www.businessagency.ro/cum-sa-scrii-povestea-de-origine-a-afacerii-tale/, de exemplu. Acesta îți va arăta exact la ce să te aștepți atunci când vei face click pe el. Știi deja că vei găsi informații despre cum să scrii povestea de origine a afacerii tale.

Optimizarea pentru motoarele de căutare este vitală deoarece te ajută să atragi vizitatori pe site-ul tău web.

Care sunt beneficiile de a avea un URL SEO-Friendly?

Ai vizitat vreodată un site web al cărui URL pare de neînțeles? De exemplu, acesta poate cuprinde numele domeniului urmat de o mulțime de simboluri, litere și numere. Acest lucru nu este doar neatractiv, ci poate fi și incredibil de inutil pentru un utilizator de internet. Scopul unui motor de căutare este de a oferi utilizatorilor cea mai bună experiență de internet posibilă. Altfel spus, acestea caută să ofere conținut și site-uri web pe care oamenii doresc să le viziteze. Ele nu sunt interesate de cine ești sau de ceea ce faci pentru a îți câștiga existența. Motoarele de căutare doresc pur și simplu să se asigure că oamenii sunt în siguranță și că au acces la internet.

URL-ul tău este unul dintre primele lucruri la care se va uita un motor de căutare. În mod specific, acesta va explica despre ce este vorba pe site-ul tău web și este de dorit ca acesta să fie relevant pentru compania sau blogul tău. De exemplu, dacă vinzi produse cosmetice, un domeniu care menționează fotbalul nu va avea prea mult sens. URL-ul tău trebuie să fie relevant și să explice despre ce este vorba pe site-ul tău, conform motoarelor de căutare. Nu uita că acestea sunt preocupate să ofere cele mai relevante informații unui utilizator.

Prin urmare, în acest caz, va fi esențial să ai un URL SEO-friendly. Nu uita să incluzi cuvinte cheie și fraze care au legătură cu site-ul tău și care vor ajuta motoarele de căutare să îl recunoască. Din aceleași motive pentru care utilizezi cuvinte cheie în titlurile și subtitlurile tale, ar trebui să le incluzi și în URL-ul tău. Ca urmare, poți primi un rank mai mare atunci când un motor de căutare înțelege ce se află pe paginile tale web. În plus, consumatorii vor înțelege mai bine URL-ul și vor fi mai înclinați să beneficieze de el.

Sfaturi pentru un URL optimizat pentru motoarele de căutare

Acum este momentul să îți îmbunătățești URL-urile, în cazul în care crezi că ar putea fi mai bune. Nu trebuie să fie dificil și există câțiva pași simpli pe care îi poți face pentru a îți îmbunătăți URL-ul atât pentru consumatori, cât și pentru motoarele de căutare.

Începe prin a selecta un cuvânt cheie. Ia în considerare unul care să te ajute în clasificare, precum și în descrierea paginii web pentru utilizatori. Evită folosirea unui număr mare de cuvinte cheie în URL-ul tău, deoarece acestea îți pot afecta clasamentul. Se pot folosi cratime pentru a separa cuvintele. Acest lucru face ca URL-ul să fie ușor de citit. Google a spus în mod special că acestea sunt preferabile celor underscore sau chiar spațiilor.

De asemenea, este o idee bună să îți păstrezi URL-ul scurt, concis și direct la subiect. Nu folosi simboluri sau numere care nu sunt necesare. De asemenea, trebuie să te asiguri că toate cuvintele cheie sunt scrise cu litere mici.