
Te gândesti să începi o afacere sau ai o idee bună de afaceri? Iată un ghid rapid pentru a te ajuta să stabilești ce afaceri să începi.
Pentru noii antreprenori, poate fi dificil să se decidă ce fel de afaceri să înceapă. Această alegere poate determina rezultatul succesului afacerii tale viitoare, iar calea corectă poate depinde de mai mulți factori, cum ar fi bugetul, timpul, scalabilitatea și multe altele.
Iată câteva elemente importante de luat în considerare atunci când alegi ce afaceri să începi și cum poți determina care e cea potrivita pentru tine.
Buget
Este important să îți planifici bugetul în avans pentru a te asigura că ești capabil să îți finanțezi în mod corespunzător ideea de afaceri. Începe prin a îți analiza situația financiară actuală și de ce sumă va fi nevoie pentru a porni afacerea.
Ia în considerare acțiunile pe care trebuie să le întreprinzi pentru a strânge fonduri suplimentare, fie că este vorba de atragerea investitorilor, aplicarea pentru capital sau strângere de fonduri.
Apoi, crează un plan financiar pentru a identifica exact cât te va costa să rulezi cu succes noua ta afacere.
Timp și resurse disponibile
Ia în considerare timpul și resursele de care ai nevoie pentru a lansa ideea de afaceri. Studiile arată că este nevoie de doi până la trei ani, în medie, pentru ca o afacere să devină profitabilă, iar în acest timp vei depune mult efort pe măsură ce lansezi și menții afacerea. În plus, cântărește argumentele pro și contra de a aduce un partener de afaceri pentru a ajuta cu resursele și cu care să împarți volumul de muncă.
Scalabilitate
Este important să se ia în considerare scalabilitatea unei afaceri viitoare. Iată câteva întrebări pe care trebuie să le ai în vedere atunci când te gândesti dacă ideea ta de afaceri poate crește eficient și durabil:
- Ideea ta de afaceri satisface cererea continuă a clienților?
- Poți duplica în mod constant produsul sau serviciul de mai multe ori?
- Ideea de afacere va satisface nevoile și standardele clienților pe măsură ce afacerea se dezvoltă?
- Ideea ta trebuie să fie în mod constant reevaluată sau ajustată în timp?
Dacă răspunzi „nu” la aceste întrebări, acest lucru poate fi un semn că ideea ta de afaceri nu va fi ușor de scalat.
Mărimea pieței și a cererii
Pentru a începe o afacere este nevoie de cercetare a pieței țintă sau a bazei ideale de audiență și consumatori a afacerii tale. Ia în considerare modul în care afacerea ta poate rezolva în mod unic problema clientului. Întreabă-te ce ar face fără produsul sau serviciul tău.
Acesta este, de asemenea, un moment ideal pentru a studia concurența și pentru a afla de ce clienții sunt atrași de alte servicii decât ale tale. În plus, examinează dacă ideea de afaceri are suficientă cerere pentru a deveni profitabilă. Poate fi dificil să pătrunzi pe o piață cu mai multă concurență decât cerere.
Experiență ta în industrie
Este important să existe o bază de cunoștințe pentru a începe o afacere. De asemenea, te ajută să ai un anumit nivel de experiență în ideea ta de afaceri înainte de a lansa. Începe prin cercetarea resurselor de afaceri și concurența pentru a vedea dacă ideea de afaceri este fezabilă pe piața actuală.
Apoi, împrospătează-ți cunoștințele legate de industria in care vrei sa lansezi afacerea. Găsește modalități prin care poți contribui la această industrie și căi prin care punctul tău de vedere unic poate impacta consumatorii.
În plus, ia-ți timp pentru a urma cursuri relevante sau angajează un consultant pentru a te ajuta în procesul de afaceri. Obținerea unui certificat în industria țintă adaugă credibilitate.
Pasiunea și interesul tău
Fiecare idee de afaceri mare vine fie dintr-un interes, fie dintr-o pasiune pentru acea idee, serviciu sau produs. Pasiunea și persistența sunt cruciale, deoarece începerea unei afaceri aduce cu sine nopți târzii, teama de eșec și multiple obstacole de-a lungul drumului.
Asigură-te că oamenii cu care lucrezi sunt la fel de investiți, și împărtășesc cu tine dorința de a urmări această idee de afaceri până la final. Dacă începi afacerea cu o idee care te pasionează sau interesează, acest lucru te poate susține în momentele dificile.