Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Web design   /  Cum să creezi pagina de destinație perfectă pentru afacerea ta

Pagina de destinație este un termen de marketing utilizat în mod obișnuit pentru prima pagină pe care utilizatorii aterizează atunci când fac clic pe un link din surse externe, cum ar fi o reclamă sau un e-mail. Ei fac clic pe link și sunt redirectionati către o pagină special creată, cu intenția de a îi face să acționeze.

Scopul oricărei afaceri este de a convinge utilizatorii online să facă apoi o conversie, cum ar fi achiziționarea unui produs sau completarea unui chestionar.

O pagină de destinație ar trebui să iasă în evidență pentru vizitatori și să fie ușor de utilizat. Trebuie să încurajeze și să spună vizitatorului exact ce ar trebui să facă în continuare și să permită ca acțiunile să se realizeze în cel mai simplu mod posibil. Clienții care sunt suficient de interesați pentru a dori să te contacteze, pot renunța dacă formularele de contact nu sunt ușor de găsit, de exemplu.

Headere captivante

Pentru început, pagina de destinație trebuie să aibă un header clar, care este vizibil și lizibil. Headerul ar trebui să spună exact care este punctul tău unic de vânzare pentru produsul sau serviciul pe care îl oferi, iar acest lucru ar trebui să includă ceva scurt, dar ușor de reținut, și ar putea fi un slogan relevant al companiei. După header, ar putea fi util să incluzi un sub-header pentru a detalia ceea ce intenționezi să faci pe pagina de destinație și să oferi mai multe informații despre afacerea ta.

Imagini, video și alte forme de media

Nimeni nu vrea să vadă o pagină web fără elemente vizuale. Mulți utilizatori online preferă să învețe și să interpreteze lucrurile în mod vizual în prezent. Acesta este motivul pentru care este important ca pentru a crea pagina de destinație perfectă, să incluzi imagini sau video în design.

Un clip video trebuie să fie scurt, la obiect și captivant dacă este utilizat. Trebuie să reprezinte mesajul paginii de destinație și să spună o poveste de la început până la sfârșit, chiar dacă este doar de 30 secunde.

Mai presus de toate, videoclipul trebuie să adauge valoare. Videoclipuri mai lungi vor pierde atenția utilizatorului și ar putea fi, de asemenea, dăunătoare pentru SEO în cazul în care nu se încarcă în mod corespunzător sau îngreunează încărcarea paginii de destinație din cauza dimensiunii.

Acest lucru este de la sine înțeles până acum, dar imaginile trebuie să fie relevante și să se potrivească locurilor în care sunt plasate. Fie că te decizi să adaugi o imagine în partea laterală a unui text sau ca banner, această alegere este la latitudinea ta și ceea ce pare cel mai atrăgător.

Imaginile trebuie să fie clare, dimensionate corect și nu prea mari, deoarece, în caz contrar, pagina web poate avea dificultăți în a le încărca. Dacă încerci să întinzi o imagine pentru a o utiliza ca banner, sunt șanse mari să nu arate bine și nu ar trebui să fie utilizate decât dacă se potrivesc în mod corespunzător. Nu uita de SEO pentru imagine.

Logo, branding și culori

Ca și în cazul oricărei alte pagini web de pe site-ul tău, web design-ul paginii de destinație ar trebui să fie similar în ceea ce privește plasarea logo-ului și a brandingului. Acest lucru crește gradul de conștientizare al mărcii pentru viitor.

Logo-ul tău ar trebui să fie plasat strategic, iar branding-ul ar trebui să fie consecvent. Acest lucru face ca pagina să fie mai atrăgătoare pentru vizitatori și, prin urmare, mai interesantă.

Îndemnul la acțiune (CTA) și punctele de conversie

CTA-urile sunt tactici puternice utilizate pentru optimizarea ratei de conversie. Acestea fac utilizatorii să se simtă ca și cum ar trebui să efectueze o acțiune specifică. Un apel la acțiune poate fi ceva de genul: „Contactați-ne astăzi pentru o consultație.” Având CTA pe pagina de destinație și direcționarea vizitatorului către datele de contact sau să cumpere acum vă îmbunătățiți ratele de conversie. Nu abuza de ele și nu le pune în fiecare propoziție.

Punctele de conversie sunt lucruri cum ar fi butoane și chestionare pe care un utilizator le poate completa sau face clic pentru a contacta, cumpăra sau întreba despre serviciile/produsele tale. Punctele de conversie ar trebui să fie mari și vizibile pe o pagină de destinație.

Multe pagini de destinație tind să aibă un chestionar mare, care umple o parte a paginii, astfel încât acesta este unul dintre primele lucruri pe care oamenii îl văd atunci când se încarcă pagina. Totul depinde de preferințele personale, iar ceea ce contează este că punctele de conversie să fie vizibile și accesibile.

Aceste caracteristici sunt unele dintre cele mai importante lucruri de inclus pe o pagină de destinație, dacă dorești să încurajezi vizitatorii să realizeze acțiuni și să fie atras spre afacerea ta. Alte caracteristici, cum ar fi textul general, ar trebui să ofere informațîi scurte, dar detaliate despre brand și ceea ce oferă.