Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Google   /  Ce sunt linkurile interne în SEO? De ce sunt utile?

Linkurile interne fac trimitere către alte pagini de pe același site și sunt cunoscute și sub numele de backlinkuri. Acestea ajută la realizarea arhitecturii site-ului și astfel se poate influența modul în care site-ul este indexat, lucru care poate avea impact asupra pozițiilor în Google.

Cum folosești linkurile interne?

Procesul din spatele utilizării linkurilor interne este simplu la prima vedere, însă devine complicat pe măsură ce aprofundezi teoria din spatele procesului și sunt câțiva pași esențiali pe care trebuie să îi urmărești.

În primul rând, ai nevoie de mult conținut pe site-ul tău pentru a putea crea o rețea de linkuri interne puternică. Un conținut bogat în cuvinte cheie va ajuta motoarele de căutare să găsească toate paginile web interne. Trebuie avut în vedere faptul că dacă adaugi prea multe linkuri la un paragraf acest lucru îl va zăpăci pe cititor și cel mai probabil îl va determina să părăsească site-ul tău decât să îl stimuleze să navigheze mai departe linkurile interne. Prin urmare, e mai bine să incluzi un număr rezonabil și relevant de linkuri interne pentru a menține cititorul angajat.

Tipuri de linkuri interne

Pe lângă formele simple de linkuri interne ce se găsesc în footer, header și în meniul de navigare, mai există și alte tipuri. Un exemplu în acest sens este textul ancoră în care linkurile sunt realizate din bucăți de text din conținutul unei pagini. Acest tip de link intern este foarte folositor deoarece, pe lângă faptul că este o bună resursă pentru indexarea Google, acesta oferă și utilizatorilor posibilitatea să vadă și să deschidă o pagină relevantă bazată pe ceea ce citesc.

Un alt tip este linkul Nofollow care este un link care comunică motoarelor de căutare că destinația lui este una neimportantă, cum ar fi o pagină de login. Acest tip de linkuri interne se folosește pentru destinații neimportante pentru SEO, astfel acestea sunt neindexate și nu vor apărea printre rezultatele căutărilor.

De ce trebuie să le folosești?

Sunt trei beneficii majore în spatele utilizării unei rețele de linkuri interne, și anume:

1. faptul că ajută la navigarea pe site,
2. definește structura arhitecturii și ierarhiei pe site-ul tău.
3. și asigura distribuția de autoritate și rank pe tot întreg site-ul.

Ai nevoie de acestea pentru a oferi rank conținutului tău. Google iți găsește conținutul mai ușor, iar rețeaua de linkuri interne îi oferă imaginea structurii site-ului tău. De asemenea, acestea determină ierarhia conținutului, dând astfel mai multa importanță unor pagini sau posturi și mai putină altora, ghidandu-ți cititorii către paginile cele mai importante de pe site-ul tău pentru un SEO calitativ.