Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Marketing   /  Bazele unui startup: marketing și dezvoltare brand

Plănuiești să dezvolți un startup? Există două modalități prin care poți face asta: singur sau cu ajutorul unei agenții de marketing specializate.

Folosirea unei agenții specializate de marketing merge `mână în mână` cu succesul startup-ului

Ca nou antreprenor nimeni nu îți spune de dificultățile pe care le întâmpini pe drumul spre lansarea startup-ului tău. Cea mai frecventă greșeală este dezvoltarea superficială a brandului, sau a strategiei de lansare. Deși poate părea a nu fi necesară, angajarea unei agenții de marketing te poate ajuta să definești valoarea afacerii tale. Îți identifică publicul țintă și care sunt cele mai bune metode de a atrage atenția acestuia. Astfel, îți ajuți „marea idee” să treacă de stadiul de idee.

Prin urmare, făcut corect, marketingul unui startup iți poate aduce venituri considerabile. Mai jos iți oferim câteva sfaturi care te vor scuti de o mulțime de nopți nedormite și iți vor salva bugetul de pierderi inutile.

1. Indentifică publicul țintă

Indiferent de cât de grozav consideri că este produsul tău, numai o mică parte a populației va fi interesată în el. Asta este nișa ta. Asta înseamnă că dacă încerci să iți vinzi produsul tuturor iți pierzi atât timpul cât și banii. Cea mai bună metodă de a face un impact este să te focusezi pe nișa bazată pe produsul sau serviciul tău și pe cine rezonează cu el.

2. Diferențiază-ți brandul

Nu contează cât de unic crezi că este startup-ul tău, sunt foarte mari șansele ca cineva să facă asta deja. Dacă brandul/produsul tău nu iese în evidență cu nimic față de restul, vânzările și crearea unui momentum se pot lăsa așteptate.

3. Fii autentic

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac startup-urile este că se avântă în marketing cu un model de business incomplet, ceea ce te împiedică să oferi clienților ceea ce le-ai promis.

De ce este important să colaborezi cu o agenție de marketing?

1. Îți vei putea atinge scopurile mult mai rapid

Să te ocupi de nevoile de marketing ale unei afaceri este o serviciu full-time, mai ales în cazul startup-urilor. Experții unei astfel de agenții te pot ajuta să creezi și să implementezi strategii excelente pentru a atrage clienți, dar și să economisești timp pentru a te putea concentra pe ceea ce știi tu mai bine să faci.

2. Te vei bucura de sfaturi obiective

Indiferent ce faci, cu siguranță o faci pentru prima oară. Colaborarea cu un expert aduce echipei tale un nou set de talente și abilitați, la pachet cu un feedback obiectiv asupra modului de a avansa lucrurile.

3. Vei putea monitoriza audiența

Majoritatea startup-urilor nu pot verifica cine și la ce fracțiune din publicul țintă ajung anunțurile lor. O agenție de marketing te poate ajuta să analizezi datele având în vedere trendurile în marketing și metrica analitică.

În concluzie, să dezvolți un brand și un plan de marketing puternic este primordial pentru startup-uri pentru a înregistra succes. Și unul dintre cele mai bune și eficiente moduri de a obține acest lucru este prin a colabora cu o agenție de marketing care cunoastre terenul și iți poate arata calea.

Add CommentName*Email*Website