Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Noutati   /  Magazinele online și site-urile ce promovează servicii sunt obligate să afișeze bannerele ANPC SOL și SAL

Joi, 18 august 2022, a intrat în vigoare obligația operatorilor economici de a afișa bannerele speciale ANPC în vederea atragerii atenției asupra Platformei SOL a Comisiei Europene și asupra procedurilor de soluționare alternativă a litigiilor – SAL.

Mai jos veți găsi toate informațiile despre acest subiect și dacă întâmpinați dificultăți în adăugarea acestor două bannere în cadrul site-ului dumneavoastră, echipa Business Agency vă stă la dispoziție pentru o implementare rapidă a acestei proceduri.

Ce este SAL?

SAL face referire la Soluționarea Alternativă a Litigiilor și este o platformă online care soluționează independent și imparțial orice reclamație a consumatorilor cu privire la prestatori de servicii sau comercianți, fiind o alternativă a sistemului judiciar.

Ce este SOL?

SOL sau Soluționarea On-Line a Litigiilor este versiunea relativ similară a procedurii SAL, în online.

Cine trebuie să le afișeze?

Art. 2. — (1) Comercianții care administrează site-uri de vânzări, preluare comenzi online și/sau publicitate la produse și/sau servicii, la servicii turistice, de comercializare de pachete de servicii turistice sau bilete de avion, inclusiv e-commerce — comerț electronic, sunt obligați să afișeze pe prima pagină a site-ului — home page, pe bara de meniu a paginii, pictogramele prevăzute în anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezentul ordin.

Care este scopul afișării acestor bannere?

Scopul amplasării acestor înscrisuri, la loc vizibil, în spațiul de comercializare sau de prestare a serviciului, inclusiv a serviciilor turistice, de comercializare de pachete de servicii turistice sau bilete de avion, este acela de a înlesni accesul consumatorilor la entitatea de soluționare alternativă a litigiilor, din cadrul ANPC, și la procedurile de tip SAL, în vederea soluționării pe cale amiabilă a reclamațiilor acestora, precum și, după caz, la procedura de insolvență a persoanelor fizice.

Cum arată bannerele?

           

(2) Pictogramele prevăzute la alin. (1) vor avea dimensiunea de 250 (L) x 50 (H) pixeli și vor avea asociat câte un link cu referință externă către secțiunea SAL din cadrul paginii oficiale a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor — https://anpc.ro/ce-este-sal/, respectiv către Platforma SOL a Comisiei Europene — ec.europa.eu/consumers/odr .

De unde se descarcă bannerele?

(3) Placheta prevăzută la art. 1 și pictogramele prevăzute la alin. (1) și (2) vor fi descărcate gratuit de pe site-ul oficial al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, prin accesarea link-ului: https://anpc.ro/ce-este-sal/.

Unde se afișează bannerele în cadrul site-ului?

In cadrul website-ului in partea de jos trebuie sa afisate doua bannere si doua categorii:

De asemenea, este recomandat să printați și să afișați această informație https://anpc.ro/plachetasalfizica/ în cadrul magazinului fizic/sediu/locație. Plachetele pe județe le puteți găsi aici –  https://anpc.ro/placheta-consumatorului/