
Oamenii rezolvă adesea dificultățile folosind două modalități distincte. Fie se gândesc la anumite date și fac un punct de vedere, fie le vine o soluție împreună cu sentimentul că răspunsul este corect, iar ei aleg să aibă încredere în instinctul lor.
Prima metodă de rezolvare a problemelor este cunoscută sub numele de aplicare a cunoștințelor. Acestea îți pot economisi mult timp și te pot ajuta să devii mai productiv, mai creativ și mai eficient. 92-94% dintre răspunsurile de tip insight sunt adevărate, comparativ cu 80% dintre răspunsurile obținute logic.
Când vine vorba de startup-uri, insight-urile pot reduce semnificativ marja de eroare. Fie că ești în căutarea unor firme de tip start-up în care să investești, fie că ești manager la o companie, insight-urile bine analizate îți pot economisi mult timp și bani.
Ce sunt mai exact insight-urile și de ce sunt atât de importante?
Insightul este un instrument de piață și de informații concurențiale care oferă o imagine de ansamblu cuprinzătoare a ecosistemului start-up-urilor. Insight-urile oferă informații utile cu privire la o serie de scenarii de utilizare. Cu ajutorul insight-urilor, un antreprenor care caută o oportunitate de investiție/startup ar putea obține răspunsuri la numeroase întrebări.
Atunci când caută întreprinderi în care să investească, un investitor ar trebui să ia în considerare următoarele insight-uri:
- Instrumentele tehnologice aprofundate identifică rapid firmele similare, precum și posibilii concurenți de la alte întreprinderi nou înființate.
- Descarcă rapoarte privind startup-urile similare și aranjează-le în funcție de criteriile tale. Distribuie aceste rapoarte fondatorilor, membrilor consiliului de administrație și colegilor de muncă.
- Obține toate informațiile de început. Vârsta, locația, informații despre fondatori și investiții de la incubatori, îngeri și fonduri de risc.
- Obține informații interactive despre startup-uri, inclusiv modelele de finanțare, evaluările medii, modelele de afaceri și frazele folosite pentru a descrie ofertele lor.
- Informații neutre din punct de vedere industrial și adaptate nevoilor.
Ce este dezvoltarea de insight?
Dezvoltarea insight-ului este procesul important de cercetare al utilizatorilor înainte de extinderea clienților. Dezvoltarea îți va oferi o perspectivă asupra rezultatelor reale și a cererilor cheie ale potențialilor tăi clienți.
Cum ar duce dezvoltarea insight-ului la rezultate pozitive pentru un startup? Acesta este motivul pentru care un startup ar trebui să se concentreze pe nevoile umane fundamentale. Oamenii nu cumpără pur și simplu articole sau servicii; ei cumpără rezultatul și experiența dorită de la produsul sau serviciul tău. Cele mai atractive companii sau produse sunt cele care se adresează celor șase nevoi umane fundamentale:
- Nevoia de securitate, stabilitate și fiabilitate.
- Varietate/incertitudine. Nevoia de schimbare, provocare și simulare.
- Semnificație. Nevoia de a simți recunoaștere și valoare.
- Iubire și conexiune. Nevoia de a iubi și de a se simți iubit, o conexiune cu ceilalți.
- Creștere. Nevoia de a se îmbunătăți, de a crește și de a se dezvolta.
- Contribuția. Nevoia de a-i ajuta pe alții și de a face diferența.
Care sunt factorii care contribuie la succesul unui start-up?
Iată câteva trăsături esențiale pe care le au startup-urile de succes, potrivit unor experți din diverse sectoare.
Decizii care sunt rapide și deliberate
Este esențial pentru o companie să ia decizii vitale în fiecare zi și să reacționeze frecvent la noile informații, pivotând ocazional de la planurile sau obiectivele inițiale. Învață să îți păstrezi calmul atunci când apar schimbări, să întâmpini schimbările și să lucrezi în echipă.
Nu te preocupa de modul în care ajustările vor distinge o aventură de alta; ele vor crea o nouă călătorie, chiar mai grozavă.
Capacitatea de a juca mai multe roluri
Lucrul la un start-up îți cere să te obișnuiești cu o implicare mai mare. Chiar dacă ai o funcție certificată, va trebui să joci numeroase funcții la un moment dat, fie că este vorba de definirea strategiei de brand, de a răspunde la apelurile clienților, de a scrie coduri, de a genera conținut de marketing sau de a realiza rapoarte.
Absența de structură este deliberată.
Este esențial să înțelegi distincția dintre companiile mici și cele mari. Întreprinderile mari au stabilit reguli, metode și practici care au trecut testul timpului. Pe de altă parte, startup-urile, fiind companii mici, creează aceste norme pe măsură ce dobândesc experiență.
Un echilibru sănătos între venituri și profit
Din cauza finanțării reduse disponibile, intensitatea unui start-up este extremă. Ratele lunare inițiale de consum de numerar au o influență semnificativă. Antreprenorii de succes înțeleg că trebuie să își controleze bilanțul pentru a crește veniturile.
Nu poți pur și simplu să le spui celor de la vânzări să vândă mai mult. Alte abordări pentru a obține succesul includ efectuarea de sesiuni de branding cu compania ta. Aceasta deschide o cale complet nouă pentru a comercializa compania într-un mod care să ducă la un succes al bilanțului.
Concluzie
Un start-up, bazat pe inovație, caută să îmbunătățească produsele existente sau să creeze bunuri sau servicii complet noi. De aceea, startup-urile au nevoie de date corecte pentru a determina ce pași trebuie urmați pentru o creștere viitoare sau cum să facă un produs să aibă succes. Pentru a putea să se extindă mai rapid și să descopere mai multe posibilități de piață, întreprinderile trebuie să se bazeze în mod semnificativ pe dezvoltarea de insight și pe analiza datelor.