
Niciodată nu a fost mai ușor să începi un canal YouTube, iar pe platformă poți găsi conținut despre aproape orice subiect la care te poți gândi. Ideea că este “prea târziu pentru a începe un canal YouTube” nu este adevărată; oricine poate face acest lucru, oricând.
Odată ce intri în ritmul lucrurilor, crearea de conținut devine puțin mai simplă, însă mulți dintre cei care vor să înceapă se luptă cu primul videoclip. De ce? Pentru că munca pare a fi mult prea descurajantă. În acest articol vom trece în revistă tot ceea ce trebuie să incluzi în primul tău videoclip YouTube, astfel încât să poți începe.
Realizează o schiță aproximativă a videoclipului tău.
Atunci când știi despre ce vrei să vorbești, crearea unui videoclip YouTube este mult mai ușoară. Înainte de a porni camera, gândește-te despre ce vei vorbi în primul tău videoclip. Nu trebuie să abordezi un subiect complicat. Câteva sugestii simple:
- Prezintă-te și ce intenționezi să faci cu canalul tău.
- Trecerea în revistă a propriei lucrări de artă și descrierea a ceea ce îți place și ce nu la ea.
- Discutarea scopurilor și dorințelor tale profesionale.
Creează o schiță rapidă și împarte fiecare secțiune în câteva puncte, după ce te-ai decis asupra unei teme. Probabil că ar trebui să eviți să scrii un scenariu, deoarece va face conținutul tău să pară mai forțat.
Efectuează modificări la setările camerei tale.
Pentru a începe să produci videoclipuri pentru canalul tău YouTube, nu ai nevoie de o cameră scumpă. În multe cazuri, smartphone-ul tău – sau chiar o cameră de vlogging de bază – va fi suficient. Nu trebuie să fii un videograf profesionist, dar este esențial să cunoașteți elementele de bază.
Înainte de a experimenta cu diferite stiluri, începe cu setările de bază ale camerei tale și stăpânește-le. Pentru început, activează funcția de urmărire a feței cu focalizare automată a camerei; acest lucru te va asigura că vei rămâne în centrul atenției pe tot parcursul înregistrării, și astfel te poți concentra asupra vorbirii.
Ia în considerare adoptarea unui profil de culoare neutru atunci când înregistrezi. Dacă faci acest lucru, vei avea mult mai multe opțiuni în post-producție, în special atunci când vine vorba de corecția și gradația culorilor.
Aspectul și senzația imaginilor tale pot fi influențate în mare măsură de balansul de alb. Înainte de a începe să înregistrezi, intră în setările aparatului foto și modifică numărul Kelvin pentru a se potrivi nevoilor tale. Încearcă să păstrezi tonul pielii natural.
Verifică dacă aparatul foto se află la o înălțime adecvată.
Nu vrei să te filmezi doar pentru a descoperi că nu ți se poate vedea întreaga față. Asigură-te că gadgetul tău se află la o înălțime bună și pe o suprafață solidă înainte de a discuta în fața camerei.
Dacă masa ta nu este suficient de înaltă, stivuiți câteva cărți una peste alta până când camera ta se află la înălțimea potrivită. Trepiedele sunt instrumente utile pentru fotografi și sunt la fel de utile și pentru realizatorii de filme; dacă intenționezi să faci videouri pe YouTube în mod regulat, ia în considerare posibilitatea de a investi într-unul.
În introducere, prezintă-te pe tine și subiectul videoclipului.
Introducerea videoului ar trebui să atragă spectatorul, iar dacă nu-i spui la ce să se aștepte de la clipul tău, vei avea dificultăți în a face acest lucru. Înainte de a începe să vorbești despre orice altceva, menționează subiectul despre care vei vorbi.
Ar trebui să povestești puțin despre tine după ce ai menționat subiectul pe care îl vei discuta. Spune numele tău și de ce ești calificat să vorbești despre acest subiect. Făcând aceste două lucruri, vei încuraja consumatorii să rămână mai mult timp.
Lasă aparatul video să înregistreze întreaga scenă.
Mulți oameni fac greșeala de a porni și opri camera în timp ce filmează primul lor videoclip YouTube. Totuși, când vine timpul să editezi, a avea zeci de clipuri este ineficient.
Aproape sigur vei face greșeli, dar nu trebuie să salvezi părțile din filmul tău care nu îți plac. Înregistrează-ți videoclipul ca un singur clip lung și repară toate greșelile pe care le-ai făcut în post-producție.
Păstrează un stil de editare simplu.
În zilele noastre, multe videoclipuri de pe YouTube au o editare de nivel profesional. Dacă rămâi consecvent în timp, îi vei ajunge din urmă, deși cadrele cinematografice nu sunt esențiale pentru primele încărcări.
Păstrează-ți editarea cât mai simplă după ce ai terminat de capturat videoclipul. Nu îți face griji cu privire la adăugarea de imagini cu încetinitorul sau alte efecte; realizează doar ajustările de bază și gradația culorilor. Poți adăuga noi tipuri de cadre și abilități de editare video pe măsură ce trece timpul.
Creează o miniatură pentru videoclipul tău.
Ești aproape gata să îți încarci videoclipul după ce ai terminat de înregistrat și editat. Dar, mai întâi, realizează o miniatură pe care oamenii o vor vedea atunci când vor face clic pe canalul tău sau vor da peste conținutul tău în rezultatele căutării.
Miniatura ta trebuie să fie atractivă și să ofere o referință la subiectul videoclipului. Deși nu ești obligat să îți arăți chipul, dacă faci acest lucru, poți ieși în evidență. Există multe programe disponibile pentru a te ajuta să creezi miniaturi atrăgătoare, iar Canva este unul dintre cele mai bune.
Înainte de a încărca videoclipul, asigură-te că este optimizat.
Nu uita că YouTube este un motor de căutare atunci când încarci videoclipul tău. Va trebui să îți optimizezi conținutul pentru publicul YouTube în același mod în care ai optimiza un articol pentru Google.
Poți adăuga o descriere la fiecare videoclip pe care îl încarci. Aici ar trebui să explici despre ce este vorba în materialul tău. De asemenea, ai putea să incluzi linkuri către alte site-uri web, cum ar fi site-ul tău personal și profilurile de social media.
Includerea hashtag-urilor, a cuvintelor cheie și a categoriilor în videoclipul tău este o altă abordare pentru a-l optimiza pentru motorul de căutare al YouTube.
După ce ai terminat primul videoclip YouTube, este timpul să începi să îl planifici pe următorul. Consecvența în timp va produce rezultate.
Vei deveni automat mai bun la conversația cu camera pe măsură ce câștigi experiență, precum și la editarea și optimizarea videoclipurilor tale. Încearcă să adaugi de fiecare dată câte un lucru nou la materialul tău; dacă faci acest lucru timp de un an și încarci un video pe săptămână, vei face progrese extraordinare.