Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Marketing   /  Pași pentru o strategie de marketing video de succes

Având în vedere cantitatea tot mai mare de conținut vizual din prezent, este imperativ să orchestrezi o prezență vizuală puternică folosind propria metodă de marketing. Este o necesitate – asta dacă dorești ca marca ta să iasă în evidență. Există ceva atât de atrăgător în ceea ce privește conținutul video, iar oamenilor le place să vizioneze video-uri. Privește acest lucru ca fiind o modalitate excelentă de a realiza o punte de legătură între valoarea produsului sau a serviciului și publicul țintă.

Cine îți va viziona clipurile video?

Cunoaște-ți publicul țintă! În caz contrar, vei face posturi pe Instagram doar de dragul de a le face, fără o direcție sau un scop anume. Calitate peste cantitate întotdeauna.

Realizarea unei campanii reușite începe cu extragerea de informații – cercetarea este importantă. Cu ce rezonează publicul? Care dintre platformele tale sunt vizitate cel mai frecvent? Care este obiectivul tău? Mai multe vânzări sau poate creșterea prezenței tale în online?

Cunoscând acești factori va fi mai ușor să produci videoclipurile potrivite.

Armonizarea brandului

Gândeste-te la videoclipurile tale ca la o extensie a mărcii tale fabuloase – fă un scop din a cultiva și asta în strategia ta de marketing video.

Consecvența creează încredere și extinderea acestei încrederi de-a lungul diferitelor tale metode de marketing asigură succesul. Unii dintre clienții tăi ar putea fi aceia care țin pasul cu tine pe toate platformele, astfel că va trebui să optezi pentru un mesaj clar al mărcii tale.

Dacă ai reușit în marketing prin alte strategii, nu este o idee rea să aplici ceea ce a mers bine în cadrul lor și pentru această strategie.

Tipuri de video marketing

Pentru a începe, în primul rând ai nevoie de o strategie de marketing video, și apoi să identifici tipul de conținut video pe care îl vei crea.

Există mai multe tipuri de conținut video și fiecare transmite diferit mesajul brandului tău. Conținutul poate implica educație, animații, videoclipuri demonstrative, live-uri, tururi de realitate virtuală, personalizare, interviuri, branding și ceea ce face compania ta sau pur și simplu imagini din spatele scenei (care este o modalitate foarte bună de a fi real cu clienții tăi).

Investiții financiare și producție

Trebuie să înțelegi cu adevărat ce înseamnă să creezi conținut de calitate și apoi să îl realizezi! Obiectivul clar aici este de a ști exact ce ai nevoie și apoi să cauți resursele potrivite pentru a te ajuta să-l manifești.

Trebuie să ai în vedere faptul că nu trebuie neapărat să investești sute sau mii de dolari în a face acest lucru, este vorba despre ce rezultat urmărești și acest rezultat e posibil să nu te coste atât de mult. Deci, în ce trebuie să investești tu și echipa ta? În funcție de scalabilitate și de publicul țintă, câteva lucruri în care trebuie să investești ar fi – planificare, videografie, un script, locul de filmare, ce sau cine va apărea în prezentarea produsului sau mesajul brand-ului, muzică, și editare video.

Poate că tu și echipa ta puteți deja să acoperiți aceste roluri care ar reduce costurile sau poate este nevoie să angajați alte persoane. Dar, cu planificarea corectă și fiind înțelept cu privire la bugetul tău, vei putea efectua o producție fără cusur. Totul se rezumă la identificarea detaliilor.

Feedback

Fii strategic atunci când vine vorba de marketing. Joacă-ți cărțile corect. Începe cu câteva clipuri video și testează apele în mod constant. Acest tip de feedback îți va arăta fie că ești pe drumul cel bun, fie că trebuie să reevaluezi metodele.

Cunoașterea parametrilor afacerii tale, cum ar fi de unde provine traficul, numărul de vizualizări, comentarii, numărul de persoane care au făcut clic pe anunțurile tale plătite și rata de implicare sunt importante pentru analiză. Acestea oferă numeroase date care fie vor întări, fie vor demonta strategia ta de marketing video.

Optimizare

Dacă plănuiești să partajezi conținut pe mai multe canale, asigură-te că acest conținut e optimizat pentru fiecare platformă în parte. Fiecare platformă are algoritmi diferiți și scopul este de a obține o cantitate substanțială de angajament.

Ceea ce trebuie să faci este să îți dai seama cum funcționează fiecare platformă în ceea ce privește optimizarea. Acest lucru ar putea însemna găsirea setulului potrivit de cuvinte cheie pe o platformă sau postarea de conținut video pe Instagram ca reclamă în anumite momente. Totul se rezumă la a ști cu adevărat ce platformă te va ajuta să obții cel mai bun rezultat!

Fiecare platformă este proiectată cu instrumente pentru a te ajuta să îți dai seama cum să reușești să îți pui brandul în lumină și cu ajutorul unor reclame plătite, vei avea parte de avantajul necesar pentru brandul și produsul.