Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Social Media   /  Motivul pentru care Facebook este încă mai important ca oricând

Social media a devenit o parte a vieții noastre de zi cu zi, o folosim atât de mult încât este încorporată în rutina noastră. Facebook este una dintre cele mai utilizate platforme de social media din toate timpurile.

Este o platformă folosită pentru a conecta utilizatorii cu prietenii, familia, colegii de muncă, și chiar cu persoane pe care nu le cunosc. Facebook permite oamenilor să partajeze imagini, clipuri video, muzică, articole, propriile lor gânduri și multe altele.

Facebook a fost un instrument de marketing grozav pentru companii și branduri ani de zile, dar în ultimii ani, reach-ul organic al platformei a scăzut. Dar stai fară griji – Facebook este încă una dintre cele mai eficiente platforme de marketing social media care există!

Câți oameni utilizează Facebook?

Facebook are aproape 2.8 miliarde de utilizatori activi lunar, începând cu 2021. A ajuns la un public masiv în ultimii doi ani, și a atras atenția marketerilor de pretutindeni.

Facebook are aproximativ 1.84 miliarde de utilizatori zilnic, ceea ce înseamnă că există un nou public potențial pentru companii și branduri.

Facebook – cel mai înalt nivel al Social Media

Alte platforme de social media au fost introduse după ce Facebook a devenit de succes printre utilizatori, dar a ramas neînvins printre toate acestea. Deși există mulți concurenți puternici, cum ar fi Twitter, Instagram, Snapchat și altele, Facebook rămâne încă la cel mai înalt nivel.

În comparație cu toate celelalte platforme de social media, Facebook are cel mai mare număr de utilizatori activi zilnic.

Facebook a reușit să-și mențină creșterea în utilizatori prin adaptarea la nevoile acestora, cum ar fi implementarea capacității de a partaja povești, și a realiza clipuri video live. Facebook a evoluat foarte mult în ultimii doi ani și s-a adaptat la noile schimbări și la cele mai recente tendințe.

Venituri din publicitate pe Facebook

Marketerii au profitat de reach-ul masiv și popularitatea Facebook pentru a face publicitate brandurilor și companiilor către publicul lor țintă. Cele mai multe din veniturile Facebook provin din reclame. În 2020, Facebook a generat venituri din anunțuri de aproape 84.2 miliarde de dolari.

Afacerile și brandurile folosesc Facebook

Facebook este o modalitate foarte bună de a comercializa afacerea ta sau brandul. Există mai mult de 90 milioane de întreprinderi mici care sunt active pe Facebook.

Facebook permite companiilor să utilizeze instrumentele sale pentru a-și comercializa marca. Unul dintre cele mai populare instrumente de pe Facebook Page este locul în care companiile pot partaja informații, cum ar fi adresa, detaliile de contact, produsele și descrierile sau serviciile pe care le oferă.

Paginile Facebook permit companiilor să ajungă la comunități mari, să construiască un public și să se conecteze cu potențialii clienți sau cu persoane interesate de marca lor. Ca bonus, Facebook Business Page este gratuită și o mare oportunitate pentru afacerea ta de a crește în vânzări și de a câștiga un public mai mare.

Cine preferă să utilizeze Facebook?

Facebook este folosit de mai multe grupe de vârstă diferite. Majoritatea din cei care folosesc Facebook sunt adulți tineri. Acești tineri adulți se încadrează in vârsta demografică a Milenialilor și a generații Z. Alte platforme de social media, cum ar fi Snapchat și Instagram au câștigat popularitate de-a lungul anilor, dar Facebook continuă să păstreze atenția acestor două generații.

Timpul mediu petrecut pe Facebook

Statisticile Facebook pentru 2021 arată că utilizatorii petrec o medie de 19.5 ore în fiecare lună. În prezent, oamenii petrec o cantitate substanțială de timp pe aplicații de social media, cum ar fi WhatsApp și Instagram, care sunt, de asemenea, deținute de Facebook.

Este important pentru marketeri să înțeleagă cantitatea de timp pe care oamenii o petrec pe aplicații de social media, deoarece pot crește șansele de expunere a reclamelor. De asemenea, este esențial să știi când este cel mai bun moment al zilei pentru a posta pe Facebook.

Facebook și descoperirea de produse

Facebook nu numai că permite utilizatorilor să se conecteze unul cu altul, dar oferă, de asemenea, capacitatea de a se conecta cu afaceri și branduri. Companiile își pot posta produsele sau serviciile pe Facebook Shop, unde oamenii pot descoperi marca. Atunci când o afacere își partajează brandul pe Facebook, utilizatorii pot afla mai multe despre acesta, pot citi descrieri, pot afla despre produse și pot face clic pe link-ul care duce la site-ul lor web. Acest lucru poate aduce mai mult trafic și atenție la site-ul tău.

Facebook facilitează descoperirea produselor de către utilizatori, fără a fi nevoie să acceseze site-ul propriu-zis al companiei, ceea ce duce la mai multe vânzări.

Facebook este încă relevant, mai mult ca niciodată. În calitate de proprietar al unei afaceri, este esențial ca Facebook să facă parte din strategia ta digitală.

Te invit să accesezi pagina noastră de Facebook.