
Interviu cu Mihaela Furtună, fondator Atlasul cu Petale, despre imboldul creator și provocările vieții unui antreprenor
Primul interviu ne aduce în prim-plan experiența Mihaelei Furtună de la „Atlasul cu Petale” care ne dezvăluie câte puțin din imboldul creator ce stă la baza brandului, dar și din provocările vieții unui antreprenor ce activează într-un domeniu creativ, vizual și extrem de parfumat.
Business Agency: Vă invit să faceți o introducere a activității dumneavoastră și a proiectelor în care sunteți implicată
Mihaela Furtună: Sunt designerul florist din spatele brandului Atlasul cu Petale. Creez cu mult drag aranjamente florale unicat, îmi place să lucrez structuri/instalații florale care să fie ca o scenă pentru flori, doresc să ofer clientelor mele bijuterii florale care să le scoată în evidență la evenimentele la care participă (și în acest sens pot oferi, inele, coliere, coronițe, brățări, pălării, poșete, etc împodobite cu flori naturale sau create din hârtie creponată).
Acum mă bucur de ridicarea restricțiilor aferente pandemiei și aștept să aduc bucurie cât mai multor familii prin intermediul creațiilor florale.
BA: Cum a început totul?
MF: Dragostea pentru aranjamentele florale a apărut în timpul Facultății de Horticultură ale cărei cursuri la fără frecvență le-am urmat începând din anul 2011
BA: Cum ați recunoscut oportunitatea?
MF: Afacerea cu flori a început mai mult din pasiune, din dorința de a crea ceva frumos care să mă încarce cu energie pozitivă. Oportunitatea realizării și oferirii de aranjamente florale am observat-o atunci când am început să am cerințe pentru buchete ca urmare a postării lucrărilor pe care le realizam ca și hobby.
BA: Care a fost motivația pentru a începe afacerea?
MF: Lucrul cu florile mă încarcă cu energie pozitivă și mă ajuta să ies din rutina zilnică. Dacă obțin și bani din creațiile mele, este și mai bine, nu?
BA: Ce vă doriți de la business?
MF: Prin lucrările florale pe care le creez îmi doresc să transmit emoție, pasiune, gândurile bune ale celui care le oferă. Îmi doresc să văd bucurie pe fața persoanei care preia aranjamentul floral. Bineînțeles că un business este business dacă aduce și profit, însă acest aspect îl văd din mai multe unghiuri: profit financiar, profit energetic pentru mine și profit emoțional pentru client.
BA: Care au fost primii pași în a vă face cunoscută afacerea?
MF: Întrucât am decis să am atelier floral unde să creez aranjamente doar la cerere, promovarea afacerii a început prin crearea unei pagini pe FB, apoi a uneia pe Instagram și pe alte medii sociale. Am participat și la acțiuni de barter sau de sponsorizare.
BA: Cu ce vă diferențiați de competiție?
MF: În mediul floral diferențierea este dată în primul rând de stilul creativ al floristului. Apoi, față de alți colegi designeri florali, am investit foarte mult în mine prin perfecționare permanentă. Pot jongla cu multe medii de creație. Perioada pandemiei a fost una foarte bună pentru mine din punctul de vedere al învățării, pentru că am participat la numeroase cursuri atât de floristică, dar și de dezvoltare personală sau de business.
BA: Care a fost cea mai mare provocare pe care ați întâmpinat-o în decursul carierei dvs.?
MF: Nu pot face o ierarhizare a provocărilor pentru că eu le văd ca pe niște situații care trebuie rezolvate. Este drept că în mediul în care activez concurența este mare și o provocare continuă este de a atrage și de a menține clienții.
BA: Spuneți-mi vă rog, cum definiți succesul, din prisma experienței dvs profesionale, dar și a celei personale?
MF: Succesul este perceput diferit de către fiecare dintre noi. Pentru mine a avea succes înseamnă să reușesc să îmbin datoriile de mamă și soție cu cele de designer florist și să reușesc să aduc o stare de bine atât familiei mele, cât și clienților. Dar în primul rând, să îmi aduc mie o stare de mulțumire ca urmare a realizării a ceea ce îmi propun.
BA: Ce sfaturi aveți pentru cei ce vor să devină antreprenori?
MF: Antreprenoriatul nu este pentru oricine. Sunt persoane făcute să fie angajați, și este ok așa, și persoane care sunt menite a fi antreprenori, și este bine așa. Cei care doresc să devină antreprenori este bine să știe că, cel puțin la început de drum, vor trebui să fie „one-man show”, să aibă un plan cu ceea ce își doresc să realizeze, dar să știe că acesta va fi ajustat pe parcurs, să fie entuziasmați, să urmeze cursuri pe teme diverse (antreprenoriat, marketing, design web, social media, etc) și să se perfecționeze mereu, etc.
“Vă aștept cu drag să scriem povestea florală a evenimentului dumneavoastră! Vă rog să îmi scrieți la contact@atlasulcupetale.ro sau pe whatsapp la +4 0744 338 113. Mă găsiți pe Facebook Atlasul cu Petale și Instagram Atlasul cu Petale
Toate bune,
Mihaela Furtună,
Designer florist”