
Știi ce deosebește o aplicație mobilă bună de una slabă? Designul UI/UX!
Designul UX/UI a dovedit că joacă un rol major în deciderea succesului unei aplicații mobile. Acesta reprezintă modalitatea de a ajunge la mintea și inimile clienților și utilizatorilor prin afișarea de conținut interesant și angajant.
Dar, știu toți designerii și dezvoltatorii de aplicații mobile despre cele mai bune caracteristici de design UI/UX? Tu știi cum funcționează cea mai bună strategie de dezvoltare a aplicațiilor mobile în această lume centrată pe client?
Din păcate, nu!
Dar, înainte de a vedea cum funcționează și cum vor evolua aceste aplicații mobile, să aruncăm o privire atentă la beneficiile unui design UX/UI bun.
Beneficiile specializării designului UI/UX
Odată cu evoluția aplicațiilor mobile, așteptările utilizatorilor au crescut, de asemenea, într-o mare măsură. În trecut, utilizatorii de telefoane mobile nu au acordat niciodată atenție multor caracteristici de design ale aplicațiilor lor. Tot ce voiau era să își facă treaba într-un mod simplu și rapid.
Cu toate acestea, utilizatorii de aplicații mobile de astăzi doresc ca aplicațiile lor să fie ușor de utilizat, ușor de navigat, rapide, de dimensiuni mici și, de asemenea, foarte elegante. Nu le plac aplicațiile care au nevoie de mai mult de câteva secunde pentru a se încărca sau ocupă foarte mult spațiu în memoria telefoanelor lor. Și aici intervine utilitatea unui design UI / UX optimizat.
Principalele avantaje de luat în considerare sunt:
Evidențierea valorii brandului
Crezi sau nu, utilizatorii de astăzi sunt capabili să judece o aplicație mobilă după modul în care arată. Așadar, în cazul în care aplicația ta nu arată bine, aceasta nu va atrage utilizatorii. La polul opus, atunci când aplicația ta arată foarte elegant și la modă, va crea o impresie pozitivă asupra utilizatorilor, ceea ce va crește valoarea mărcii.
Ajută la stabilirea de conexiuni cu utilizatorii
Așa cum am menționat mai devreme, utilizatorii doresc ca aplicațiile lor să fie ușor de utilizat, rapide și simple, cu un conținut vizual atractiv. Atunci când aplicația oferă o experiență de utilizator bună, aceasta te va ajuta în cele din urmă să te conectezi cu utilizatorii.
Creșterea ROI
Cu cât aplicația funcționează mai bine, cu atât mai mari vor fi angajamentul utilizatorului și vânzările tale și vei putea genera profituri mai mari pe investiții.
Lucruri de luat în considerare in proiectarea UI pentru mobile în 2021
Dimensiunea ecranului
În timp ce construiești o aplicație mobilă, nu poți să micșorezi site-ul la o dimensiune ca cea a unui smartphone de 6-6.5 inch, deoarece designul va arăta congestionat și navigarea va fi, de asemenea, foarte complicată.
În comparație cu aplicațiile desktop și site-urile web în cazul în care dispui de un ecran mai mare pentru a afișa informațiile, pe ecranul mic al dispozitivelor mobile informațiile ar trebui să fie la obiect și bine gândite, deoarece spațiul este foarte limitat.
Orientarea ecranului
Cel mai bun lucru despre smartphone-uri și tablete este că acestea permit schimbarea orientarii ecranului pentru comoditatea utilizatorilor.
Prin urmare, proiectând o aplicație mobilă, trebuie să te asiguri că experiența utilizatorului este bună pentru ambele tipuri de orientări. Acest lucru va ajuta utilizatorii să profite la maxim de capacitățile ecranului mobil și să fie confortabili în același timp.
Cea mai bună modalitate de a realiza acest lucru presupune crearea unei aplicații mobile care funcționează fără probleme în ambele orientări, și prin plasarea caracteristicilor și a pictogramelor ce pot fi apăsate în locurile în care utilizatorii pot ajunge lejer.
Navigare și input
Utilizatorii mobili au la dispoziție doar un ecran pentru a interacționa cu aplicația. Ei nu au un mouse sau o tastatură atașată telefoanelor lor. Astfel, trebuie să le oferi o varietate de metode de input, cum ar fi o tastatură numerică și qwerty, care este comutabilă.
O altă funcție de navigare căreia trebuie să acorzi atenție este distanța dintre pictogramele de acțiune și, de asemenea, dimensiunea acestora.
Mai mult decât atât, atingerea nu este singura modalitate prin care utilizatorii interacționează cu aplicațiile mobile, ei folosind, de asemenea, diferite gesturi. De exemplu, atingerea de două ori pentru mărire, glisarea cu trei degete pentru a realiza o captură de ecran etc.
Prin urmare, asigură-te că aplicația este compatibilă cu toate aceste gesturi.
Responsivitate
Atunci când elementele de design care sunt prezente pe ecrane nu au nicio restricție în ceea ce privește dispozitivul care este utilizat, utilizatorilor le este ușor să efectueze orice acțiune.
Folosește pictograme populare
Prin utilizarea unor pictograme de bună calitate, clare și simple, poți reduce necesitatea de a educa utilizatorul cu privire la utilizarea unui anumit element. Acest lucru nu numai că va face aplicația mai familiară utilizatorului, dar va crește și implicarea acestuia, ceea ce va aduce în cele din urmă o rată de recuperare a investiției mai mare.
Respectă regulile platformelor
Acesta este un factor foarte important de păstrat în minte în timp ce proiectezi o aplicație mobilă. Atât Google, cât și Apple și-au stabilit regulile de proiectare ale aplicațiilor mobile pentru dispozitivele Android și iOS.
Urmând aceste reguli, poți îmbunătăți aspectul și performanța aplicației pe baza platformei pe care este utilizată. Prin urmare, nu ignora niciodată liniile directoare ale platformei în ceea ce privește proiectarea aplicației mobile.
Consideră testarea aplicației
Uneori, elementele pe care le-ai introdus în designul aplicației tale UI, nu funcționează la fel cum te-ai așteptat. Dacă aceste greșeli trec fără testare, ele pot ruina complet experiența utilizatorului. În timp ce acestea pot fi remediate prin intermediul actualizărilor, acestea vor avea un impact negativ asupra impresiei tale.
Deci, este întotdeauna mai bine să investești în testare înainte de lansarea aplicației. Asigură-te că testezi totul, de la elemente, pictograme, la orientarea ecranului și așa mai departe. Asta te va ajuta să remediezi erorile înainte ca acestea să fie experimentate de către utilizatorii tăi.
Designul UX/UI este cea mai potrivită și fără probleme strategie de dezvoltare a aplicațiilor mobile, care este foarte concentrată pe client. Am discutat principalele domenii la care trebuie să se lucreze în timpul proiectării unei aplicații mobile în 2021. Urmărește aceste sfaturi simple și construiește o aplicație care îți va aduce mai mult profit și ROI.