Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Business   /  Digitalizarea poate crește veniturile IMM-urilor cu 30%
Digitalizarea_BusinessAgency_Blog

Întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) din România care au integrat deja tehnologiile digitale monitorizează eficiența financiară a investițiilor lor, impactul estimat depășind 30%, potrivit unui studiu realizat de MKOR Consulting pe un eșantion de 102 respondenți, factori de decizie din IMM-uri românești responsabili de contractarea și gestionarea soluțiilor de digitalizare.

Impactul digitalizării asupra IMM-urilor din România

Studiul a relevat că 57% dintre IMM-urile românești măsoară impactul digitalizării, iar pentru un sfert dintre acestea, impactul estimat depășește 30% din venituri.

Factori de succes pentru proiectele de digitalizare

Potrivit participanților la studiu, succesul proiectelor de digitalizare este asigurat de adoptarea unei abordări strategice, de existența unor resurse financiare suficiente și de posesia de expertiză digitală.

Priorități de investiții pentru întreprinderile mici și mijlocii

Prioritățile de investiții diferă în funcție de mărimea companiei.

Întreprinderile mai mici pun mai mult accent pe definirea clară a unei direcții care să se alinieze cu nevoile lor de optimizare digitală la nivelul întregii companii.

Pentru 4 din 10 microîntreprinderi sunt esențiale investițiile în tehnologii adecvate, iar un numar similar de întreprinderi mijlocii considera dezvoltarea unei expertize digitale interne prioritara.

Obiectivele soluțiilor de digitalizare

Atingerea eficienței operaționale și gestionarea datelor disponibile sunt obiectivele alegerii soluțiilor de digitalizare. Studiul a relevat ca tehnologiile digitale pentru a optimiza procesele și fluxurile de lucru sunt cautate de 67% dintre IMM-uri, în timp ce soluțiile de gestionare a datelor sunt cautate de jumătate dintre acestea.

Importanța recomandărilor

În faza de cercetare, factorii de decizie solicită adesea recomandări din partea partenerilor de afaceri pentru a selecta cele mai bune soluții digitale.

“Digitalizarea mediului de afaceri este un subiect pe care l-am mai abordat în studiile noastre. Am reluat subiectul pentru că digitalizarea afacerilor a devenit esențială pentru a rămâne competitiv pe piață și pentru a îmbunătăți eficiența și productivitatea companiilor. De data aceasta, ne-am concentrat asupra IMM-urilor. Deși acest segment are cea mai mare pondere în rândul companiilor din România, provocările pe care le întâmpină în procesul de optimizare digitală sunt pe măsură. De aceea ne-am propus să vedem care este abordarea celor care au integrat deja tehnologii digitale în business-ul lor”, a declarat fondatorul MKOR, Corina Cimpoca.