Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Social Media   /  Cum se utilizează Tiktok pentru afaceri în 2021

Dacă dorești să îți extinzi raza de acțiune a afacerii tale și să crești numărul urmăritorilor pe social media, intrarea în lumea TikTok ar putea fi benefică dacă este făcuta corect.

Ce este TikTok?

TikTok este o aplicație social media destul de nouă în cadrul căreia putem urmări fragmente scurte de clipuri video de la utilizatorii de pretutindeni, ceea ce o face o platformă generată de utilizator. Poți derula continuu clipuri video scurte fără limită și poți chiar să îți adaptezi feed-ul la ceea ce preferi să vezi.

Oricine are un cont poate posta un videoclip și să adune urmăritori. De obicei, utilizatorii tind să se bucure de videoclipuri mai puțin serioase și distractive, dar gusturile sunt diverse. Cu multe tendințe moderne fiind născute pe această platformă, TikTok oferă foarte mult divertisment pentru social media.

Este relevant pentru afacerea ta?

Există o concepție greșită conform căreia  doar tinerii folosesc această platformă. Chiar dacă o bună parte sunt tineri adulți, adevărul este că există mulți oameni de vârste variate care folosesc TikTok acum.

Oamenii folosesc TikTok pentru a căuta bucurie și să urmeze cele mai recente tendințe. Acest motiv este modul în care poți determina dacă este relevant pentru afacerea ta, înțelegând că trebuie să ții pasul și să fii capabil să incluzi afacerea în cele mai recente tendințe și metode de publicitate distractive.

În cazul în care afacerea ta are scopul de a se promova, chiar dacă este văzută ca un brand foarte serios, ar putea exista un public generos pe TikTok care să fie interesat de afacerea ta întrucât sunt foarte mulți oameni care îl folosesc în zilele noastre.

Este important să fii expus la oamenii potriviți, dar, după cum probabil știi, acest lucru ar putea fi un număr mai mic de clienți potențiali în comparație cu partea mai creativă și de divertisment a TikTok-ului. Prin urmare, rămâne la aprecierea ta dacă merită să investești timp, bani și efort.

Cum pot utiliza mărcile platforma pentru a crește ORC?

Fiind o platformă atât de mare, diferite tipuri de publicitate sunt disponibile pe TikTok, oferind brand-ului tău o serie de opțiuni.

Publicitate

Publicitatea nativă în TikTok permite includerea clipurilor video promoționale ale unui brand în fluxul unui utilizator care derulează, cunoscut sub numele de pagina „Pentru tine”. Cu această opțiune, un brand poate licita pe anunțuri la fel ca în Google și în felul acesta poate restrânge în mod specific publicul pe care îl vizează.

Dacă brand-ul poate viza oamenii potriviți, publicitatea nativă ar putea duce la mai mult interes și conversii pentru afacerea ta. Să știi pe cine să vizezi pe TikTok și cercetarea pentru a găsi publicul adecvat, precum și crearea unui anunț video interesant te duce mai aproape de succesul pe platformă.

O altă metodă de publicitate este cunoscută sub numele de „Preluare”. De îndată ce un utilizator deschide aplicația, primul lucru pe care îl vor vedea este un afișaj complet al unui anunț pe care ai ales să-l rulezi. Utilizatorii vor vedea doar unul dintre acestea pe zi întrucât, punându-te în pantofii unuia, să vezi multe anunțuri atunci când vrei doar să derulezi pentru divertisment poate fi enervant.

Din acest motiv, costul de a rula aceste tipuri de reclame este foarte scump. Acest lucru este ceva de luat în considerare atunci când încerci să te decizi dacă este rezonabil pentru companie să investească în această formă de publicitate.

Hashtagurile sponsorizate sunt o formă de publicitate pe TikTok în care brandurile creează o provocare folosind un nume de hashtag creativ și încurajeaza oamenii să ia parte la această provocare. Este o formă foarte bună de publicitate, deoarece crește reach-ul prin participarea unui număr variat de oameni.

Atunci când cineva face clic pe un hashtag care este sponsorizat, acesta va fi redirecționat către o pagină care conține descrierea provocării, un logo de brand, cele mai populare videoclipuri pentru această provocare, și cel mai probabil un link prin intermediul unui site web sau alt tip de conversie.

Provocările hashtag

Acestea sunt foarte asemănătoare cu explicația de mai sus, dar nu plătesti costul imens. Deși, pierzi unele dintre beneficii, cum ar fi rank-ul mare cu hashtagul sponsorizat, posibilitatea de a avea o pagină de destinație completă dedicată brand-ului, precum și un banner de descoperire. În cazul în care acestea sunt importante pentru brand-ul tău și nu este foarte bine cunoscut, opțiunea de mai sus ar putea fi mai benefică dacă dispui de bugetul necesar.

Promovare prin influenceri

Promovarea prin intermediul influencerilor este metoda prin care brandurile plătesc influenceri populari pentru a promova produsul sau serviciul în videoclipurile lor pe TikTok. Acest lucru constă, de obicei, într-un tip de challenge hashtag, întrucât se promovează conținutul generat de utilizator.

Pe TikTok, există un număr mare de influenceri populari care au fani care le sunt fideli. Ei sunt văzuți de mulți oameni ca  idoli și permițând unui influencer să promoveze brandul tău ar putea transforma fanii lui în noii tăi clienți.

Filtre de marcă

În această categorie se regăsesc stickere personalizate, filtre și lentile pe care persoanele fizice le pot utiliza și care conțin branding-ul tău pe ele. Implicarea unei comunități în brand-ul tău este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru afacerea ta pe Tik-Tok.

Engagement

Plasarea brand-ului pe această platformă înseamnă că nu poți utiliza aceeași abordare ca în cazul altor platforme de social media, cum ar fi Twitter sau Instagram. TikTok este foarte diferit, acesta necesită să arăți conținut distractiv ce urmărește cele mai recente tendințe.

Să interacționezi pe TikTok înseamnă să profiți de hashtag-uri și de etichetarea conturilor similare din industria ta în conținutul tău. Comunicarea cu ceilalți este, de asemenea, foarte importantă, abilitatea de a face conversație va face pe interlocutor să se simtă mult mai apreciat de brandul tău.

Numărul de oameni care utilizează TikTok pentru bucurie este mult mai mare decât cel de pe majoritatea celorlaltor platforme, așadar, aducandu-ți afacerea aici ar putea fi exact ceea ce ai nevoie pentru a crește și a prospera.

Te invit sa accesezi și să ne urmarești pagina TikTok Business Agency pentru inspiratie.