Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Promovare   /  Cum să optimizezi clipurile video pentru YouTube

YouTube este o platformă de partajare video care clasifică clipurile video după câte vizualizări primesc. Pentru a avea un rank mai mare în motoarele de căutare, este important să îți optimizezi clipurile video pentru YouTube urmând tehnici dovedite pe care această platformă le iubește.

În continuarea acestui articol vei descoperi câteva sfaturi și idei cu privire la modul prin care poți optimiza canalul YouTube, astfel încât să poți obține expunerea maximă pentru videoclipuri, să crești traficul site-ului tău și să generezi mai multe lead-uri.

Adaugă cuvinte cheie care sunt relevante pentru conținutul clipurilor video

Cu 4 miliarde de videoclipuri vizualizate în fiecare zi, includerea cuvintelor cheie în mod corespunzător este crucială dacă dorești să ai succes.

Asigură-te că incluzi cuvinte cheie relevante în titlul și descrierea fiecărui videoclip. Primele câteva propoziții trebuie scrise, pe cât posibil, în același format ca pentru o căutare pe Google. Dacă este posibil, include cuvinte cheie care sunt relevante pentru produsul sau industria ta. Când oamenii caută cuvinte cheie legate de videoclipuri găsite pe YouTube, ei vor vedea uneori și alte recomandări pe baza căutării lor.

Atât Google, cât și Bing utilizează informații de pe YouTube atunci când clasează căutări bazate pe cuvinte cheie, astfel încât este important să optimizezi metadatele videoclipurilor tale în mod corespunzător, dacă dorești ca acestea să fie găsite de clienții care caută subiecte legate de afacerea ta.

Include un apel la acțiune în adnotările fiecărui video

În cadrul instrumentului de adnotare de pe YouTube, poți suprapune text pe videoclipul pe care audiența trebuie să facă clic înainte de a accesa detalii suplimentare referitoare la conținutul afișat în acest spațiu. Acesta este un mod excelent de a direcționa audiența către o anumită pagină de pe site-ul tău.

Nu uita să adaugi etichete și descriere

Când vine vorba de etichete, ai grijă să nu le faci spam prin adăugarea de cuvinte cheie acolo unde nu își au locul. Scrie natural în timp ce încorporezi fraze importante în etichetele tale. De asemenea, poți încărca până la 30 de etichete pentru un video – deși nu este recomandat să le utilizezi pe toate 30.

Crează liste de redare centrate pe cuvinte cheie

Pe canalul de YouTube, poți crea diferite secțiuni sau “liste de redare” care separă videoclipurile pe care le alegi să fie enumerate sub fiecare dintre aceste titluri. Nu uita să le etichetezi în așa fel încât să fie ușor pentru persoanele care caută subiecte specifice să găsească ceea ce caută.

Implică și alți utilizatori YouTube

Invită alte persoane care au conținut relevant sau adecvat să colaboreze cu tine, și adaugă-le linkurile video-urilor lor pe pagina „centru de resurse” a canalului tău. Acest lucru vă ajută pe amândoi să vă conectați cu audiența ce are perspective similare și să oferiți informații utile într-un singur loc pentru oricine navighează prin aceste videoclipuri variate.

Creează o imagine atrăgătoare pentru banner

Această imagine pare minoră, dar este foarte important să incluzi cuvinte cheie în acest spațiu, astfel încât persoanele care navighează prin rezultatele căutării să îți poată găsi canalul și să înceapă să-și amintească marca ta personală. Utilizează o grafică similară pentru toate clipurile video încărcate pe canalele tale. În acest fel, persoanele pot recunoaște brandul responsabil pentru încărcarea acestui conținut.

Participă la canalele YouTube asociate

Există o comunitate uriașă de YouTuberi online și mulți dintre ei vor fi mai mult decât fericiți să ajute la promovarea conținutului dacă participi la canalul lor, de asemenea. Evidențiază orice informație relevantă care vă leagă.

Asigură-te că adaugi un link către site-ul tău în câmpurile de descriere sau adnotare ale videoclipului pe care alegi să îl promovezi și să încurajezi spectatorii să te urmărească pe tine sau pe oricine deține acel canal.

Optimizează videoclipurile pentru motoarele de căutare utilizând un instrument de cercetare a cuvintelor cheie

Cercetarea cuvintelor cheie îți permite să descoperi cuvinte cheie lungi sau fraze pe care oamenii le folosesc atunci când caută online.

Odată ce ai descoperit aceste fraze, pur și simplu adaugă-le în caseta de editor video YouTube sub “tag-uri.” Acest lucru va ajuta atât la creșterea vizualizărilor, cât și SEO.

 

Este nevoie de ceva timp pentru a planifica și a face cercetări, dar în cele din urmă, acest timp investit se va transforma în mai multe vizualizări, mai mult trafic, și rezultate generale SEO mai bune pentru videoclipuri. Acest lucru înseamnă că oamenii vor găsi videoclipurile tale și vor lua acțiunile pe care dorești să le ia.