
Fie că ești mulțumit cu păstrarea afacerii tale ca un job part-time, fie că dorești să o transformi într-unul full-time, ai nevoie de clienți și o strategie. Iar majoritatea clienților își petrec timpul parcurgând Instagramul și trimițând TikTok-uri prietenilor lor. Dar cum le atragi atenția pe social media?
Gândeste-te la modul în care utilizezi social media ca și client.
Nu ești doar un antreprenor, ești, de asemenea, un utilizator de social media și un client! Ce cauți în posturile de social media ale brandurilor și companiilor? Gândeste-te cum utilizezi deja social media și ce experiențe ai utilizând diferitele aplicații.
Concentrează-te pe autenticitate și simplitate pe social media
Este posibil să simți nevoia să te prezinți atât pe tine cât și afacerea într-un mod formal, însă ține cont că ceea ce clienții doresc să vadă este autenticitate. De aceea, unele companii angajează influenceri pentru a-și promova afacerile pe canalele lor de social media: să vadă oameni adevărați folosind un produs este cu adevărat util – și distractiv – pentru un potențial client. Concentrează-te mai mult pe sinceritate decât pe obținerea celei mai bune compoziții pentru fotografii.
Ai interese și o personalitate, așa că arată-le și oferă oamenilor un motiv să își dorească să te sprijine atât pe tine cât și produsul. În mod similar, potențialii cumpărători și clienți au interese și personalități, așadar lucrează la a le cunoaște.
Ca solopreneur, avantajele tale cheie sunt pasiunea ta, personalitatea ta, și înțelegerea clientului. Din păcate, un site web este o abordare foarte statică a vânzării online, care nu îți permite să accentuezi aceste avantaje cheie. De fapt, te afli într-un dezavantaj, deoarece competitorii tăi mai mari pot face o treabă mult mai bună în a obține trafic pe un site web sau de a avea un site web cu o experiență mai bună.
Cea mai mare greșeală pe care o fac proprietarii de afaceri mici este că nu știu cine sunt clienții lor cu adevărat. Folosește Facebook Live pentru a comunica cu clienții existenți sau potențiali în cel mai autentic mod, dar testează și celelalte platforme pentru a descoperi unde se regăsește cea mai mare parte din publicul tău țintă.
Nu uita de partea socială din social media
Social media reprezintă Socializare. Nu poți posta o imagine a produsului tău și să considetri că treaba este terminată. Nu îți fie teamă să trimiți mesaje directe persoanelor cu care dorești să colaborezi sau să vorbești cu persoanele care îți lasă comentarii sau mesaje. Se pot crea numeroase conexiuni fiind prietenos și socializând cu oamenii de pe conturile tale.
Păstrează direcția pe care ai luat-o
S-ar putea să nu ai parte de un angajament uimitor imediat sau să obții un aflux de comenzi, dar având o prezență puternică pe social media te va ajuta pe termen lung, oferind potențialilor clienți ceva la care să se uite atunci când iau decizii de cumpărare. Uneori trebuie să cheltuiești bani pentru a face bani, așa că promovează o postare de Instagram sau Facebook din când în când. Sau ia în considerare o colaborare cu un influencer care să se pozeze cu produsele tale, sau de ce nu, rulează o campanie cu o reducere specială pentru cei ce urmăresc contul tău.
Dar orice ai face, nu te opri din a posta.