
Cum să începi să construiești o rețea de link-uri? Un ghid util pentru Link-building
Link-urile ajută motoarele de căutare să descopere conținut nou – și sunt, de asemenea, unul dintre modurile prin care determină calitatea acestui conținut. Link-urile bune sunt testimoniale pentru valoarea conținutului, și Google vede un profil de link-uri sănătos ca un semn bun.
Pe de altă parte, Google a devenit în timp, expert în detectarea modelelor nenaturale de link-uri. Motoarele de căutare au devenit mult mai bune în a determina ce tipuri de link-uri sunt – și nu sunt – utile pentru utilizatori.
Google vizualizează un profil sănătos de link-uri ca o indicație a conținutului valoros. Strategiile vechi de creare a legăturilor (cum ar fi comentarii spam, folosirea de PBNS – Private Blog Networks, și postarea în forumuri) nu mai funcționează, sau cel puțin nu la fel de bine ca înainte.
În marketing și SEO, link-building se referă la procesul de obținere de link-uri către conținutul tău. Prin includerea acestor link-uri, sperăm să atragem mai mulți oameni la conținut, dar și creșterea rangului în motoarele de căutare.
Pentru ca link-urile să ajute SEO, acestea trebuie să fie:
- Relevante
- Utile
- Înalta calitate
- Naturale
Link-urile ar trebui să fie relevante pentru conținutul existent, cu un text ancoră bun care ajută motoarele de căutare să înțeleagă contextul link-urilor.
Cum să dobândesti și să câștigi link-uri care amplifică SEO?
Identifică-ți publicul tintă
Site-ul tău trebuie să poată satisface două tipuri de public: cel pe care îl ai acum și cel pe care îl dorești. Cunoaște-ți publicul făcând unele cercetări. În plus față de faptul că te asiguri că îl înțelegi mai bine, poți determina cine este publicul țintă și dacă ajungi la el chiar acum.
Identifică tipurile de site-uri care atrag atenția audienței la care încerci să ajungi
Este timpul să faci o listă de site-uri care te pot ajuta să ajungi la publicul dorit odată ce știi care este. Identifică site-urile care fac deja apel la acest public. Prin includerea de link-uri de pe aceste site-uri, puteți ajunge la persoane care pot fi interesate de site-ul tău dar nu știu despre asta.
Nu aveți nevoie de link-uri de la fiecare site care există. Link-uri de la site-uri spam sau site-uri care nu au nimic de-a face cu nișa ta nu sunt de valoare.
Crează conținut de bună calitate
Pentru că alte site-uri web să creeze link-uri către conținutul tău, trebuie să ai conținut de calitate. Pe cât de ușor pare, pe atât de dificil este de realizat. Ia în considerare pentru cine scrii, interesele lor și perspectiva ta unică. Nu scrie doar despre cât de minunat este produsul și de ce ar trebui să-l cumpere. Crează conținut care răspunde la posibile întrebari pe care le-ar putea avea publicul tău, sau care rezolvă o problemă cu care se confruntă.
Adaptează conținutul la website-uri
Odată ce ești mulțumit de conținutul pe care l-ai scris, este timpul să iei lista de site-uri pe care ai creat-o la al doilea pas. Alege cu atenție site-urile care sunt relevante pentru postarea sau site-ul tău. Datorită relevanței postării tale pentru conținutul lor, acestea vor fi, probabil, mai dispuse să creeze link-uri către ea. La fel de important, vizitatorii care urmează acest link către site-ul tău vor fi interesați de conținutul tău (rezultând în șanse îmbunătățite de conversie și vizite recurente).
Îți poți amplifica conținutul utilizând social media
Social media este o altă modalitate foarte bună de a obține link-uri și de a ajunge la noi categorii de audiențe în același timp. Partajează noul conținut pe platforme de social media, cum ar fi Twitter. Poți obține, de asemenea, expunere pentru articolele tale pe Facebook, unde poți promova conținutul tău și poți ajunge la noi categorii de public. Probabil că vei primi și linkuri odata ce oamenii dau like, partajează și vorbesc despre conținutul tău pe social media.
Link-building pe platforme eCommerce
Un site eCommerce prezintă propriul set de provocări atunci când vine vorba de crearea de link-uri. Crearea de link-uri către o pagină care vinde produse nu este ceva ce bucură majoritatea site-urilor. Trebuie să creezi conținut care nu se concentrează pe vânzarea produsului. Conținutul ar trebui să îți ajute publicul cu orice are legătură cu produsul tău. Crează conținut interesant pentru publicul tău care răspunde la întrebările sale și îți demonstrează expertiza.
Concluzie
Strategiile de link-building ar trebui să aibă întotdeauna ca scop atragerea unui public nou. În consecință, un rang mai mare în Google va fi un efect secundar binevenit. Atâta vreme cât vezi link-buildingul ca o oportunitate de a obține mai mult trafic de la un alt site, ești pe drumul cel bun.