Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Marketing   /  Cum să crești ratele de conversie prin conținut video în 2023

Orice strategie de marketing online ar trebui să includă marketingul video. Acesta te poate ajuta să crești ratele de conversie și să ajungi la un public mai larg.

În acest articol de blog, vom analiza modul în care conținutul video te poate ajuta să crești conversiile, precum și câteva sfaturi pentru crearea unor campanii de marketing video eficiente.

Ce poate ajuta la creșterea ratelor de conversie?

Există numeroși factori care pot ajuta la creșterea ratei de conversie a site-ului web. Unul dintre cei mai importanți este crearea unui conținut video convingător. Alți factori de luat în considerare sunt:

Oferirea de stimulente. Dă-le telespectatorilor ceva valoros în schimbul efectuării acțiunii dorite, cum ar fi un cod promoțional sau transport gratuit.

Insuflarea unui sentiment de urgență. Foloseste un limbaj care să transmită un sentiment de urgență, cum ar fi “acționați acum” sau “în limita stocului disponibil”.

Simplificarea procesului. Oferă instrucțiuni clare și un apel simplu la acțiune pentru a facilita desfășurarea acțiunii dorite de către vizitatori.

Optimizare și testare. Experimentează întotdeauna diferite aspecte ale campaniilor de marketing pentru a vedea ce funcționează cel mai bine cu publicul țintă. Apoi, optimizează-le după cum este necesar.

Interacțiunea cu clienții. Acesta este unul dintre cele mai cruciale aspecte ale marketingului online și are un impact semnificativ asupra ratelor de conversie. Îți poți crește semnificativ vânzările prin implementarea unor strategii mai bune de comunicare cu clienții.

Impactul videoclipurilor asupra ratelor de conversie

Conținutul video este un instrument puternic pentru creșterea conversiilor pe site. Acest lucru se datorează faptului că videoclipurile sunt mai atractive și mai eficiente în captarea atenției decât alte tipuri de conținut, cum ar fi textul sau imaginile. Urmărirea tendințelor de marketing video poate fi un instrument extrem de eficient pentru creșterea conversiilor. Trucurile de design web te pot ajuta să crești și mai mult conversiile.

Este esențial să creezi conținut video care să fie atrăgător pentru publicul tău țintă. Videoclipul trebuie să fie informativ și valoros pentru public. De asemenea, ar trebui să fie distractiv și să atragă atenția privitorului. Există numeroase tipuri de videoclipuri pe care le poți realiza, dar este esențial să găsești unul care să funcționeze pentru compania ta.

Iată câteva sfaturi legate de utilizarea materialelor video pentru a crește ratele de conversie.

 • Spune o poveste cu ajutorul videoclipului. Videoclipul este un mediu excelent pentru a spune povestea mărcii sau a produsului tău. Concentrează-te pe crearea unei conexiuni emoționale cu publicul tău atunci când creezi conținut video. Spune-le o poveste cu care se pot identifica și include un call-to-action puternic în videoclipul tău.
 • Folosește materialul video pentru a face publicitate produselor sau serviciilor tale. Un videoclip bine realizat te poate ajuta să subliniezi caracteristicile și beneficiile produselor sau serviciilor tale și să-i convingi pe spectatori să cumpere.
 • Construiește încrederea cu ajutorul videoclipului. Când vine vorba de ratele de conversie, încrederea este esențială.

Este esențial să îți promovezi eficient videoclipul după ce l-ai creat. Pentru asta, distribuie-l pe rețelele de socializare și include un link către videoclip în campaniile tale de marketing prin e-mail. De asemenea, ar trebui să îți optimizezi videoclipul pentru motoarele de căutare, astfel încât potențialii clienți să îl poată găsi cu ușurință atunci când caută cuvinte-cheie conexe.

Sfaturi de marketing pentru utilizarea videoclipurilor

Iată câteva sugestii de utilizare a videoclipurilor pentru a crește ratele de conversie.

 • Foloseste videoclipuri pe pagina ta de destinație. Un videoclip pe pagina de destinație poate crește ratele de conversie cu până la 80%.
 • Foloseste o imagine thumbnail care să atragă atenția. Acest lucru va face ca videoclipul tău să iasă în evidență în mulțime.
 • Asigură-te că videoclipul tău este relevant pentru publicul tău țintă. Videoclipul ar trebui să fie despre ceva important pentru publicul tău țintă. De asemenea, ar trebui să fie interesant și util. Dacă videoclipul nu îndeplinește aceste obiective, este puțin probabil ca spectatorii să devină clienți.
 • Asigură-te că videoclipul tău este scurt și la obiect. Capacitatea de atenție a oamenilor este scurtă, așa că nu depăși două minute. Dacă nu ești sigur de lungimea videoclipului tău, începe cu ceva scurt și vezi cum reacționează spectatorii. Dacă există o cerere pentru videoclipuri mai lungi, le poți realiza oricând mai târziu.
 • Asigură-te ca are un aspect atrăgător pentru ochi. Folosește elemente atractive din punct de vedere vizual, cum ar fi grafice video, infografice și imagini.
 • Optimizare SEO. Include cuvinte cheie relevante în titlul și descrierea videoclipului, astfel încât persoanele care caută acești termeni să poată găsi cu ușurință videoclipul tău.
 • Asigură-te că videoclipul tău are un apel la acțiune (CTA) clar. Încearcă să simplifici pentru telespectatori ceea ce vrei să facă după vizionarea videoclipului tău. Acest lucru ar putea include înscrierea în lista ta de e-mail, vizitarea site-ului tău web sau efectuarea unei achiziții. Va fi dificil să crești ratele de conversie fără un CTA.
 • Testează, testează și testează din nou. Testează întotdeauna diverse aspecte ale campaniilor tale video pentru a vedea ce funcționează cel mai bine cu publicul tău țintă. Apoi, ajustează-ți strategia de marketing video în funcție de necesități.

 

Dacă vrei să crești ratele de conversie în 2023, marketingul video este un bun punct de plecare. Poți crește conversiile și îți poți îmbunătăți rezultatele prin crearea unui conținut video atractiv și prin implementarea unei strategii eficiente de marketing video.

Nu uitați să testezi diferite elemente ale campaniilor tale video pentru a vedea ce funcționează cel mai bine cu publicul tău și să măsori rezultatele cu instrumente precum Google Analytics.

Dacă ți se pare prea complicat sau blochezi într-o etapă, echipa Business Agency îți stă la dispoziție cu servicii complete care sa te ajute să îți atingi obiectivele.