Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Social Media   /  Cum funcționează hashtag-urile pe Facebook

În timp ce hashtagurile sunt mai frecvent asociate cu Twitter și Instagram, acestea sunt, de asemenea, ocazional utilizate pe Facebook.

Dar funcționează la fel pe Facebook? Și ce valoare are un hashtag pe platformă? Iată tot ce trebuie să știi despre utilizarea hashtagurilor în conținutul de pe Facebook.

Hashtag-urile funcționează pe Facebook?

Hashtag-urile funcționează pe Facebook într-un mod similar cu Twitter și alte site-uri de social media. Facebook a făcut hashtagurile parte din procesul său de căutare și descoperire. Hashtag-urile sunt destul de funcționale pe platforma Facebook, spre deosebire de LinkedIn, unde nu poți face click pe ele.

Pe Facebook, ele produc rezultate specifice. De exemplu, căutarea pentru #mancaresanatoasă va oferi rezultate diferite în comparație cu utilizarea termenului de căutare “alimente sănătoase”.

Facebook folosește un algoritm pentru urmărirea distinctă a hashtagurilor, o caracteristică care este destul de similară cu cea întâlnită pe platforma Twitter. O căutare în bara de Facebook cu simbolul # aduce cele mai recente și relevante hashtag-uri de pe platformă.

Mai mult decât atât, pentru pagini, numărarea clicurilor de pe hashtag-uri îți oferă o perspectivă asupra tipurilor de conținut de care oamenii sunt de fapt interesați. Așadar, hashtagurile ajută la urmărirea performanței conținutului și înțelegerea a ceea ce place publicului cel mai mult.

Cum să folosești hashtag-uri pe Facebook

Este destul de ușor să creezi hashtag-uri pe Facebook. Poți transforma orice într-un hashtag doar prin adăugarea simbolului # în fața unui cuvânt, fraze, acronim, etc.

Câteva reguli importante de reținut atunci când se creează un hashtag sunt:

  • Nu include niciodată un spațiu în hashtag-ul tău;
  • Evită semnele de punctuație precum cratimele, apostrofurile etc., deoarece nu se poate da click pe acestea;
  • Poți utiliza numere atunci când este necesar într-un hashtag, de exemplu, poți utiliza 2021 ca simbol pentru an;
  • Este recomandat să creezi hashtaguri pe Facebook care sunt formate dintr-un cuvânt sau o scurtă frază, deoarece acestea sunt ușor de reținut și de utilizat.
Cât de diferite sunt hashtagurile Facebook față de cele ale platformei Instagram?

Hashtag-urile funcționează diferit pe diferite canale de social media. Instagram are hashtag-uri interactive la fel ca Facebook. Poți să tastezi un hashtag la alegere în bara de căutare pentru a găsi conținut relevant.

Platforma de social media utilizează hashtagurile pentru a pune posturile în diferite grupuri, permițând utilizatorilor să caute conținut asociat. Pentru a elimina riscul de a pierde din vizibilitate, utilizatorii folosesc, de obicei, nouă sau mai multe hashtag-uri într-un post de Instagram.

Pe de altă parte, utilizatorii Facebook care caută hashtag-uri pe Facebook sunt mai puțini în comparație cu cei de pe Instagram.

Mai degrabă utilizează hashtagurile cu moderație pe Facebook, pentru ca mesajele tale să nu pară spam. Utilizatorii de pe Instagram sunt obișnuiți cu multe hashtag-uri în descriere, pe când utilizatorii Facebook nu sunt.

Beneficiile utilizării hashtagurilor pe Facebook

Hashtagurile cresc șansele posturilor și paginilor de a fi găsite cu ușurință. Mai mulți utilizatori pot folosi hashtag-uri pe platformă din cauza conectării conturile lor de Instagram și Facebook.

Hashtag-urile pot fi folosite pentru a clasifica conținutul în teme și subiecte. De exemplu, dacă postezi despre un eveniment global, poți utiliza un hashtag pentru ca posturile tale să poată fi descoperite de persoane care urmăresc acel eveniment.

Cum să profiți la maxim de hashtagurile de pe Facebook

Utilizează-le  în propoziție evitând repetarea frazelor. Dacă nu se încadrează în propoziție în mod natural, adaugă-le la sfârșitul postului. Mai mult decât atât, nu folosi multe cuvinte împreună. Cele mai bune hashtag-uri sunt cele mai scurte și ușor de reținut.

 

Caracteristica cea mai distinctivă a unui hashtag este că acesta se leagă imediat la alte posturi în care este inclus și ajută la răspândirea conținutului către cei care caută ceva cu același cuvânt cheie. Utilizând hashtaguri pe Facebook îți angajezi comunitatea pentru a partaja povești și posturi relevante.