Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Promovare   /  Cum ajută bloggingul afacerea ta?

Ai un blog pentru site-ul companiei tale? Dacă ai răspuns da, foarte bine, continuă să citești pentru a afla cum îl poți optimiza. Dacă ai spus nu, îți recomandăm cu tărie să începi unul și să continui să citești despre modul în care un blog optimizat îți poate ajuta afacerea.

Blogging-ul a fost întotdeauna foarte important și utilizat în mod constant în strategii de marketing de afaceri de succes. În ciuda acestui fapt, multe afaceri se întreabă de ce au nevoie de un blog? Blogging-ul poate îmbunătăți SEO, de fapt, conform cu SEM Rush, marketerii B2B care dețin bloguri obțin 67% mai multe lead-uri pe lună.

Avantajele unei secțiuni de blog
  1. Aduce trafic

Blogging-ul este o tehnică uimitoare de a aduce trafic pe site-ul tău și de a crește SEO. Cu cât produci mai mult conținut de calitate, folosind cele mai bune cuvinte cheie pentru industria ta, cu atât mai multe motoare de căutare vor indexa site-ul tău. Acest lucru înseamnă că motoarele de căutare precum Google pot recunoaște cu ușurință că site-ul tău este o sursă bună de informații pentru utilizatori.

În plus, poți utiliza blogul pentru a produce conținut pe care publicul tău îl poate partaja cu conexiunile lui pe platforme precum LinkedIn, Twitter, Facebook și altele. În general, blogging-ul este o modalitate fantastică de a realiza trafic organic pentru site-ul tău.

  1. Credibilitate

Vrei să fii o sursă online de încredere? Începe prin a produce conținut util, bine informat. Scrierea despre subiecte pe care publicul țintă le va găsi interesante sau îi va ajuta să învețe lucruri noi, le va arăta că reprezinți mai mult decât o afacere care vinde un produs sau un serviciu. Crearea de conținut informațional sau intrigant le arată că îți pasă de partajarea informațiilor utile din industria ta, care pot ajuta pe alții.

  1. Creșterea numărului de conversii

Așa cum am menționat mai devreme, marketerii B2B care dețin bloguri obțin cu 67% mai multe lead-uri pe lună. Aceasta este o creștere uriașă, ceea ce va duce la mai multe conversii, desigur, în funcție de ciclul tău de vânzări. Blogging-ul este un mod fantastic de a avea o conversație directă cu publicul. Profită de caracteristici precum secțiunea de comentarii sau funcția de partajare pe social media și pune întrebări pentru a determina implicare.

Nu îți fie teamă să pui întrebări directe publicului tău, deoarece acestea arată că îți pasă de feedback-ul lui și îți umanizează compania. Vrei să determini cât mai mult angajament posibil, și cel mai bun mod de a face acest lucru este prin a nu te da în lături de la conversații.

  1. Social Media

Crezi sau nu, canalele de social media și blogurile te  pot ajuta să aduci mai mult trafic pe site-ul tău, unde utilizatorii pot afla mai multe despre brandul tău și despre serviciile sau produsele pe care le oferi. Când ai un blog, poți partaja fiecare post pe platforme precum Facebook, Twitter, LinkedIn, etc.

Dacă este conținut bun și obține clicuri, este foarte posibil ca publicul să citească mare parte din articol, și dacă îi place ceea ce citește, este probabil ca acesta să verifice mai multe pagini ale site-ului tău. Acest lucru este minunat pentru tine, deoarece ajută la construirea conștientizării brandului.

  1. Email marketing

Un lucru minunat despre blogging este că poți partaja fiecare post nou cu lista de e-mailuri. Blog-ul tău este conținut suplimentar și poate fi interesant de citit dacă este scris bine, și poate ajuta la construirea interesului publicului țintă. De asemenea, dacă ai un blog și lucrezi la construirea listei de e-mailuri, îți recomandăm să ai un formular de abonare pe toate blogurile. În acest fel, poți capta e-mailuri noi pentru eforturile tale de e-mail marketing.

  1. Publicitate gratuită

Un blog este o modalitate uimitoare de a face publicitate gratuită. Scrie un blog de înaltă calitate și realizează o legătură cu brandul, cu un produs sau un serviciu. De exemplu, dacă scrii despre cele mai recente tendințe în frumusețe, de ce să nu faci un hyperlink către cel mai bun produs al tău din această categorie? Aceasta este o modalitate fantastică de a face publicitate brandului fără a cheltui ceva.