
În anul 2020 vânzările online au luat amploare și de aceea tot mai multe companii își fac apariția în mediul online. În acest context extrem de competitiv uneori devine dificil să te diferențiezi pentru că afacerea ta să ia amploare, însă nu și imposibil. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci este să atragi trafic către magazinul tău online.
În continuare, iți prezentăm o listă de 8 modalități prin care iți poți crește semnificativ traficul. Unele modalități sunt gratuite și rapide, altele necesită să investești timp și bani în ele.
Optimizează-ți site-ul pentru vânzări.
Indiferent dacă abia te-ai lansat sau ești pe piață de ceva vreme, este important să ai în vedere diferite modalități prin care poți crește traficul pe platforma ta eCommerce ce va duce într-un final la o rată de conversie mare. Fiecare potențial vizitator este diferit, și există o mulțime de modalități prin care le poți atrage atenția fiecăruia în parte.
Dar înainte de a iți enumera cele 8 metode trebuie să verifici câteva lucruri pentru a te asigura că site-ul tău este pregătit pentru a transforma traficul mărit în vânzări.
- Asigură-te că site-ul tău este user-friendly. Astfel le va fi ușor să navigheze și să găsească ceea ce au nevoie;
- Asigură-te că este foarte clar ceea ce oferi;
- Asigură-te că ai un public țintă bine stabilit. Limbajul și conținutul tău trebuie să fie nisat, interesant și informativ;
- Asigură-te că ai fotografii bune. Trăim într-o eră vizuală, așadar fotografia de calitate este un lucru vital pentru a determina vizitatorii să se decidă să cumpere;
- Asigură-te de calitatea produselor tale. Și ai grijă ca descrierile lor să reflecte exact acest lucru.
Și acum că am stabilit aceste aspecte, iată cum poți crește traficul pentru magazinul tău online:
1. Atrage-ți clienți prin campanii de vânzare
În general, când un potențial client intră pe un magazin online, prima pagină pe care o accesează este cea de reduceri, pentru că oricine caută să achiziționeze produsele preferate la prețuri reduse. Prin urmare, crearea unor astfel de campanii va atrage întotdeauna atenția acestora.
Câteva idei de astfel de campanii pot fi:
- un concurs sau un giveaway,
- crearea unui cupon de reducere,
- crearea unui sentiment de urgentare prin introducerea unei perioade de valabilitate pentru o anumită reducere,
- oferte de genul cumperi un produs îl obții pe al doilea gratuit sau la jumătate de preț.
2. Targeteaza-ți audiența pe Facebook
Știai că un procent de 75% dintre consumatori se raportează la Facebook înainte de a face o cumpărătură? Ăsta este motiv suficient să fii activ pe această platformă, pe lângă posibilitatea pe care le-o oferi clienților tăi să fie la curent cu noutățile legate de afacerea ta.
Crează-ți o pagină de Facebook, nu este o recomandare, ci o cerință. Consumatorii vor căuta pagina ta pentru informații cruciale cum ar fi linkul către site-ul tău, sau pentru review-uri ori suport. Este un spațiu bun pentru a publica și promova conținut ce duce către site-ul tău.
Realizează campanii Facebook Ads. Aceste metode de promovare au devenit fundamentale pentru afacerile care caută să își mărească publicul țintă. Stabilește un buget, un obiectiv, o perioadă de desfășurare, plătește și pornește o campanie.
Integrează în afacerea ta și Facebook Shop. Asta le va permite clienților să vizualizeze produsele direct din aplicația Facebook, și odată ce s-au decis să cumpere, vor fi redirectionați către pagina de Checkout a site-ului tău.
3. Folosește-te de numeroasele funcții ale Instagram-ului
Depinzând de afacerea ta, Instagram poate fi un element important în creșterea traficului. Folosește-te de această aplicație pentru a-ți cultiva brandul printr-o descriere optimizată, prin utilizarea funcției de Instagram Stories și prin integrarea acestei aplicații în cadrul site-ului tău.
4. Nu uita de marketingul via Email
Deși poate părea că acest tip de marketing este depășit în această eră a Tik Tok-ului, Snapchat-ului, etc., acest canal se laudă cu un ROI (Return Of Investment – returnare a investiției) destul de mare. Așadar un prim pas în această direcție este să iți crești lista de email prin adăugarea pe site-ul tău a unei casete de abonare la newsletter care le promite clienților tăi o reducere la următoarea sesiune de cumpărături pe site-ul tău.
Apoi ai grijă la direcția pe care o dai acestor newslettere, la platforma pe care o utilizezi pentru a le crea, la conținut și bineînțeles la vizual care este foarte important.
5. Optimizează-ți SEO site-ul
Făcând acest lucru te asiguri că rankezi bine în căutările realizate în motoarele de căutare după produse asemănătoare cu ale tale.
6. Utilizează conținut de marketing
Acesta se referă la orice conținut pe care îl crează afacerea ta și oferă informații valoroase, relevante și care determină clienții să iți viziteze site-ul stimulandu-le interesul vizavi de produsele tale. Cele mai comune forme de acest gen de conținut sunt blogurile, videourile și infograficele.
7. Colaborează cu influenceri
Influencerii sunt acele persoane care și-au stabilit un nivel mare de credibilitate în rândul comunității lor ceea ce înseamnă că părerea lor poate influența consumatorii. Începe prin a căuta platforme unde poți găsi conturi populare ce se pliază pe afacerea ta și începe conversații cu aceștia în vederea încheierii unei colaborări.
8. Fă-ți reclama pe Google
În acest caz îl plătești pe Google să iți arate site-ul către publicul tău țintă prin intermediul rețelei Google Ads care atinge peste 90% din utilizatorii de internet din lume.