Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Social Media   /  7 noi caracteristici Instagram de încercat

La fel ca alte aplicații de social media, Instagram se angajează să îmbunătățească platforma. De aceea, în 2021, gigantul social media a dezvăluit unele caracteristici noi pentru utilizatorii săi.

Aceste upgrade-uri nu sunt o surpriză, având în vedere cât de competitivă este piața de social media. Și cu alte aplicații, cum ar fi TikTok și Snapchat care captează destulă atenție, s-ar părea că Instagram nu are de ales, trebuie să evolueze.

Oprirea funcției de numărare a like-urilor

Dacă monitorizezi numărul de like-uri în modul în care mulți utilizatori Instagram o fac, presiunea de a posta ceva bun poate fi de nesuportat. Imaginează-ți să încarci o imagine pe care ai considerat-o a fi fantastică, și să nu primeșți niciun like. Pentru unii, un astfel de incident ar putea deteriora stima de sine sau poate avea alte consecințe negative.

Această caracteristică îți permite să dezactivezi like-urile postărilor tale de Instagram, și ascunde atât numărul de like-uri cât și numărul de vizualizări al celor din feed.

Oprirea audio-ului și video-ului pe Instagram Live

Similar cu Clubhouse, Instagram îți oferă opțiunea de a dezactiva sunetul și de a opri video-ul în timpul sesiunilor de Instagram Live. Platforma de social media pare să fi adăugat aceste caracteristici pentru a reduce presiunea care apare atunci când interacționezi în direct cu publicul. De asemenea, oferă autonomie asupra ceea ce aud și văd alți utilizatori în cadrul sesiunii live.

Din păcate, gazdele unui Instagram Live nu pot opri audio-ul sau video-ul altor participanți în timpul unei emisiuni, astfel că există unele limitări. Dar această caracteristică este un pas în direcția corectă.

Funcția de Remix Reels

Funcția Remix a Instagram-ului îți permite să înregistrezi un videoclip că răspuns la un video Reels existent – similară cu populara caracteristică Duet a lui TikTok. Un Remix este o modalitate excelentă de a colabora cu alți creatori și de a crește reach-ul prin Instagram.

Această funcție este utilă și atunci când nu eșți sigur ce să creezi pentru feed-ul tău de Reels. În loc să te stresezi, realizează un Remix la video-ul altei persoane! Poți crea reacții comice, colaborări de dans, și să participi la provocări, fără îndoială, cel mai popular tip de conținut pentru caracteristica Remix a Instagram-ului.

Prin activarea acestei funcții, îți deschizi conținutul (și profilul de Instagram) către milioane de potențiali colaboratori care ar putea transforma Remix-ul vostru într-unul viral.

Insight pentru Reels și Live

Funcția de Insight pentru role și conținut live este destinată creatorilor de conținut și companiilor care vor o analiză detaliată a acestora. Aceste informații sunt importante pentru influenceri și branduri care caută modalități de a extinde raza lor de acțiune.

Adăugarea acestei funcții reprezintă un upgrade al secțiunii de Insights a contului de Instagram, care a oferit utilizatorilor profesionișți informații demografice și despre activitatea urmăritorilor pentru a evalua impactul mesajelor lor. Acum, utilizatorii pot vedea informații statistice pentru o gamă mai largă de tipuri de posturi.

Comunicare cross-app

Având în vedere că Facebook deține Instagram, a fost doar o chestiune de timp până când platforma de social media a introdus o funcție de mesagerie cross-app. Această nouă caracteristică a Instagram-ului permite utilizatorilor dintr-o aplicație să se găsească și să își transmită reciproc mesaje pe ambele platforme. Acum, prietenii tăi te pot căuta, îți pot da mesaj, pot face video chat sau pot repartaja postări cu tine, indiferent dacă utilizezi Instagram sau Facebook.

Cu toate acestea, Instagram și Facebook Story nu sunt afectate de această caracteristică.

Posibilitatea de a răspunde la un mesaj direct pe Instagram cu o fotografie sau video

Această caracteristică permite utilizatorilor să înregistreze reacția lor la un mesaj pe care l-au primit și să trimită răspunsul lor în loc să trimită un sticker sau un GIF.

De asemenea, poți adăuga text la fel că în cazul unui Instagram Story. Există chiar și opțiuni creative pentru a face răspunsurile mai antrenante.

Stickere subtitrare

Stickerele subtitrare Instagram generează subtitrări automate pentru poveștile tale, ceea ce asigură utilizatorilor posibilitatea de a se angaja cu conținutul tău chiar și atunci când decid să deruleze fără sunet.

Mulți utilizatori se așteaptă că posturile Reels să aibă subtitrări. De fapt, unii dintre aceștia vor ocoli conținutul dacă subtitrările nu sunt disponibile, iar această caracteristică rezolvă problema.

De asemenea, această funcție face videoclipurile mai accesibile pentru persoanele care au probleme de auz și pentru cei care nu vorbesc limba în care este făcut conținutul că prima lor limbă.

 

Instagram face îmbunătățiri în mod constant pentru a asigura cea mai bună experiență de utilizator și pentru a rămâne relevant pe piața competitivă a social media. În timp ce TikTok și Snapchat pot fi competitori redutabili, aceste noi caracteristici Instagram dovedesc că gigantul social media își menține poziția fruntașă.