
Unele întreprinderi nu au capacitatea de a finaliza fiecare sarcină in-house. Deseori, este mai bine să externalizezi anumite sarcini către profesioniști care sunt instruiți în acest domeniu de expertiză pentru a economisi bani sau pentru a evita dificultățile de a face singur asta.
Ce este outsourcing-ul sau externalizarea?
Externalizarea este atunci când o companie subcontractează un loc de muncă sau o funcție unei terțe părți. Acest lucru ar putea ajuta o companie să facă economie de bani, de timp sau să umple un gol în personal. Serviciile pot fi externalizate în mod regulat, cum ar fi serviciile de contabilitate, sau ca un serviciu unic, cum ar fi web design-ul.
Care sunt beneficiile externalizarii?
Atunci când o companie externalizează sarcini către freelanceri și terțe agenții, câștigă flexibilitate. Prin externalizarea diverselor sarcini, liderii de afaceri au mai mult timp să se concentreze asupra imaginii de ansamblu și a industriei lor specifice. Acest proces asigură, de asemenea, că sarcinile specifice sunt realizate de un expert, spre deosebire de situația în care cineva din cadrul afacerii își asumă responsabilități care sunt în afara bazei lor de cunoștințe.
Ce sarcini pot externaliza întreprinderile de mici dimensiuni?
Întreprinderile mici pot externaliza o bună parte din funcțiile lor zilnice; de fapt, acest lucru poate ajuta la extinderea afacerii. Mai jos sunt șapte părți ale unei afaceri care pot fi ușor externalizate.
Contabilitatea
În ceea ce privește serviciile de contabilitate, este cel mai bine pentru orice întreprindere mică să le externalizeze către un profesionist dacă nu există un contabil în cadrul personalului. Evidența contabilă și pregătirea fiscală poate dura destul de mult timp și trebuie să se facă corect pe baza reglementărilor locale.
Dacă nu este ținută cu precizie contabilitatea, greșelile ar putea avea implicații financiare uriașe pentru afacerea ta. Serviciile de contabilitate includ evidența contabilă, contabilitatea fiscală și procesarea salarizării, printre altele.
IT
Majoritatea întreprinderilor mici nu au resursele necesare pentru a susține un angajat sau o echipă IT internă. Totuși, vei avea nevoie de un expert pentru a te ajuta să configurezi dispozitivele, sistemele și toate aplicațiile pe care le poate utiliza întreprinderea ta.
După ce ți-au configurat toate cerințele tehnologice, afacerea ta poate apela apoi la o echipă IT externă pentru a identifica problemele tehnice și pentru a rezolva orice probleme legate de hardware și software, după cum este necesar.
Serviciul cu clienții
În cazul în care afacerea ta are o mulțime de interacțiuni cu clienții, dar nu are personalul necesar să țină pasul cu cererea, poți externaliza responsabilitățile de serviciu pentru clienți către un centru de apel extern sau serviciu de chat online. Inițial, va trebui să faci training, să furnizezi resurse și să creezi procese și fluxuri de lucru pentru furnizorii sau terții care se vor ocupa de clienții tăi. Odată ce aceste resurse sunt puse în aplicare, partenerii tăi îți pot sprijini clienții la fel de bine ca și tine.
Cercetare, livrări și planificare logistică
Cercetarea poate ajuta o companie să afle mai multe despre clienți și tendințele industriei. Este un proces incredibil de valoros, care poate ajuta la îmbunătățirea diferitelor aspecte ale unei companii, cum ar fi livrarea și planificarea logistică. Cu toate acestea, poate fi nevoie de mult timp și resurse pentru a acumula aceste date. Prin angajarea unei echipe externe de cercetare și dezvoltare, vei lucra cu experți care știu cum să colecteze date în mod eficient și să aducă informații valoroase pentru a te ajuta să îți dezvolți afacerea.
Administrație
Directorii de afaceri mici pot fi atât de implicați în creșterea companiei lor, încât sarcinile administrative mici pot fi ignorate. Printre acestea se numără responsabilitățile de a menține o afacere organizată, cum ar fi stabilirea întâlnirilor, gestionarea logisticii biroului, răspunsul la telefon și crearea de itinerarii de călătorie. Directorii pot angaja un asistent virtual, sau pot externaliza nevoile lor unei firme pentru a gestiona toate sarcinile lor administrative de zi cu zi.
HR
În întreprinderile mici și startup-uri, este de obicei responsabilitatea conducerii să gestioneze toate nevoile de resurse umane. Cu toate acestea, pentru a eficientiza fluxurile de lucru, companiile pot externaliza nevoile de resurse umane, inclusiv administrarea asigurărilor și a beneficiilor, recrutarea, asigurarea conformității și instruirea angajaților către firmele specializate în aceste responsabilități.
Marketing
Marketingul joacă un rol cheie în dezvoltarea afacerii tale. Pe măsură ce te dezvolți, vei dori să atragi mai mulți clienți.
Deoarece există atât de multe componente ale unei campanii de marketing de succes, este mai avantajos să externalizezi eforturile tale către o firmă, decât să ai un angajat dedicat, care poate să nu fie capabil să producă rezultatul pe care o agenție poate. Agențiile de marketing se concentrează pe designul reclamelor, crearea de conținut, postarea pe social media, branding și execuția campaniilor pentru a îți menține echipa concentrată pe îndeplinirea funcțiilor esențiale de afaceri.