Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Marketing   /  6 tactici inovative pentru marketingul de deficit

Nu este un secret: marketingul de deficit funcționează. Oamenii vor întotdeauna ceea ce nu pot avea, deoarece cred că iarba este mai verde pe cealaltă parte.

Ce este marketingul de deficit?

Marketingul de deficit se concentrează asupra fricii consumatorilor de a-și pierde libertatea de alegere. Cu alte cuvinte, când un produs nu este disponibil, devine brusc mai atractiv.

În cele mai multe cazuri, acest tip de marketing este utilizat în legătură cu o reducere care este disponibilă numai pentru o perioadă limitată de timp, iar accentul se pune pe reducere și nu pe urgența ofertei. Disponibilitatea limitată a produselor funcționează bine și fără discount (dacă nu mai bine).

Avem tendința de a asocia disponibilitatea limitată cu exclusivitatea. Dacă lucrurile sunt greu de obținut, știm că este pentru că sunt mai bune decât lucrurile pe care le avem deja.

Ca atare, consumatorii folosesc disponibilitatea unui articol pentru a decide cu privire la calitatea produsului.

Cum să exploatăm puterea reală a marketingului de deficit

Teoria mărfurilor propune ca deficitul să crească valoarea (sau cel puțin dorința) a unui element sau a unei experiențe care îndeplinește trei criterii de bază:

  • Este util.
  • Este transferabil între oameni.
  • Are potențialul de a fi posedat
6 tactici inovative de a utiliza marketingul de deficit:
  1. Numărătoare inversă pentru cumpărături. Plasarea unui cronometru sau a unei numărători inverse într-un context de vânzări înseamnă că definești parametrii de deficit. Atunci când clientul are o înțelegere fermă cu privire la cât timp are pentru a lua o decizie, se creează un sentiment de urgență.
  2. Numărătoare inversă pentru prețuri. Numărătorile inverse pot fi, de asemenea, utilizate în contextul unui preț de vânzare pe timp limitat. Timpul limitat al unui preț nu numai că încurajează o mentalitate de „cumpără acum”, dar și reamintește potențialilor cumpărători de ce trebuie să acționeze acum, mai degrabă decât mai târziu.
  3. Oferte sezoniere. Ofertele sezoniere ajută, de asemenea, cumpărătorii să vadă deficitul și să crească vânzările. La urma urmei, sărbătorile și anotimpurile nu durează pentru totdeauna.
  4. Notificări de stoc redus. Așa cum am menționat mai devreme, deficitul face ca produsele să pară mai populare (în special pentru cumpărătorii online), motiv pentru care nu este surprinzător faptul că din ce în ce mai mulți comercianți online folosesc notificări privind stocurile reduse.
  5. Producție limitată (exclusivitate). Produsele limitate pot fi văzute ca fiind simboluri de status, având un aer de exclusivitate, făcând posesorul să se simtă special și unic.
  6. Evidențierea comportamentului consumatorilor. Dovada socială este un indicator al popularității și, adesea, a cererii. Echipele de vânzări și de marketing care se folosesc de aceste dovezi sociale nu numai că prezintă cele mai populare produse și servicii, dar creează, în același timp, un sentiment de creștere a cererii.
Concluzie

Toată lumea face vânzări limitate în timp în zilele noastre. Deci, dacă dorești să ieși în evidență față de competiție, trebuie să duci marketingul de deficit la un nou nivel. Utilizează unele dintre strategiile de mai sus și concentrează-te pe exclusivitatea produsului tău. Determină oamenii să cumpere acum, în loc de mai târziu și urmărește cum vânzările cresc.