
Ca start-up, să îți faci brandul cunoscut este o provocare. Ești constrâns în ceea ce privește bugetul, ai puține sau nicio resursă și ești copleșit de concurența din ce în ce mai mare de pe piață.
În plus, dacă ești neexperimentat în ceea ce privește diversele tactici de dezvoltare a afacerilor online, acesta este încă un lucru de adăugat la lista uriașă de probleme cărora trebuie să le faci față.
Deci, indiferent cât de excelente sunt serviciile tale, cât de minunate și rentabile sunt produsele, și cât de dedicată este compania ta, acestea nu vor însemna nimic dacă nu reușești să îți răspândești puțin povestea.
Dar cum poți face acest lucru? Ei bine, dezvoltarea unor strategii de marketing extrem de eficiente este răspunsul cel mai simplu la această întrebare. Este posibil să fi încercat deja unele dintre ele, și să nu fi generat multe rezultate.
Acest lucru nu înseamnă că marketingul nu este demn de o investiție serioasă. Poate că ai aplicat greșit aceste strategii, sau poate metodele tale sunt depășite și trebuie să faci unele schimbări în abordarea ta generală de afaceri.
Motivele pot fi multe. Și de aceea vom discuta unele tehnici moderne foarte importante de marketing pe care să le utilizezi ca start-up în 2022 în acest articol.
Dezvoltarea unui program de recomandare
Deoarece lumea marketingului este atât de plină de tehnici contemporane și eficiente de branding, să te bazezi pe transmiterea prin “viu grai”, nu pare o tehnică care să funcționeze prea bine în arena modernă de marketing.
Însă, programele de recomandare sunt, fără îndoială, eficiente, în special pentru întreprinderile nou-înființate. Dar de ce? Ei bine, motivul este simplu. Oamenii vor crede părerea prietenului lor în defavoarea unui brand care aruncă bani pe copywriteri pentru a scrie povești convingătoare.
Pentru a profita din plin de această tehnică, este necesar să se construiască o bază de fani loiali care cred în produsele și serviciile tale. Și pentru asta, este important să fii unic și stăpân pe joc.
Pe lângă aceasta, tacticile de angajament, cum ar fi cadouri gratuite și reduceri uriașe vor ajuta, de asemenea, afacerea ta. Multe start-up-uri se folosesc de această tehnică de marketing în prezent, și face minuni pentru ei.
Exploatează marketingul video
Dacă ai urmărit îndeaproape cele mai eficiente modalități de marketing, nu poți ignora influența marketingului video asupra startup-urilor și a afacerilor stabilite. Datorită capacității acestuia de a declanșa cele mai primitive emoții umane, numărul de leaduri și conversii pe care le generează este uriaș.
58% dintre utilizatori spun că prezentarea unui tutorial video pe pagina lor de destinație i-a ajutat să crească vânzările direct. Întrebarea este, ce face videoclipurile atât de eficiente încât întreprinderile moderne nu se pot abate de la a le folosi, în afară de aspectul lor emoțional?
Răspunsul are legătură cu faptul că este excepțional de interesant și explicativ, în același timp. În plus, ai la dispoziție o mulțime de stiluri pentru diferite produse și servicii, toate la fel de interesante dacă sunt direcționate către publicul potrivit. Și Google iubește clipurile video, prin urmare vor fi clasificate ușor.
Investește în marketing de conținut
Dacă ai început o afacere și încă nu te-ai gândit să investești în marketingul de conținut, este posibil să ratezi niște oportunități. Realizarea de conținut relevant pentru publicul țintă pe social media și bloguri este una dintre cele mai eficiente și dovedite modalități de a crește gradul de conștientizare al mărcii și de a crește implicarea în general. Conform rapoartelor, companiile cu un blog generează cu 126% mai multe leaduri decât cele fără un blog.
Trucul aici este simplu. Oferă audienței tale țintă ceea ce îi place, având grijă să îmbini perfect cu acestea povestea brandului tău. Le poți oferi un video ce abordează problemelor lor, un post pe blog cu indicații și sfaturi pentru rezolvarea mai ușoară a problemele lor de zi cu zi, sau un post de social media ce promovează noile produse sau oferte.
Cheia este să îți menții publicul angajat, apărând ocazional în fluxul rețelelor lor. Sunt șanse mari să le oferi ceea ce ei caută și grație convenienței pe care o oferi, pot cumpăra produsul sau serviciul.
Nu ignora promovarea offline a mărcii
Marketingul digital este la putere, și aici nu încape loc de îndoială, iar succesul unei afaceri fără o prezență în online este de domeniul fanteziei. Dar încă nu putem ignora impactul marketingului offline.
De exemplu, poți face o mulțime de cărți de vizită și broșuri interesante și le poți preda clienților potențiali în cadrul unor evenimente. Mai mult decât atât, vizitează și promovează-ți marca și produsele în locuri în care prezența publicului țintă este maximă.
Stai cu ochii pe statistici
Trebuie să analizezi statistic fiecare parte a strategiei tale și să afli ce a funcționat și ce nu a funcționat. Acest lucru te va ajuta să îmbunătățești strategia eficientă actuală și să afli unde trebuie să faci modificări sau ce să eviți.
Folosește marketingul prin email
Vei găsi cu greu o afacere în prezent, care nu utilizează email-ul în strategia sa de marketing. Email-ul a fost utilizat ca unul dintre instrumentele principale pentru generarea de leaduri in 2021 de aproximativ 89% din marketeri.
Poți să scrii email-uri personalizate și să le direcționezi către fiecare grupă de vârstă, sex și regiune, pe baza datelor primite. Crește relevanța utilizatorului și va funcționa automat ca un instrument de captare a atenției.
Menținerea și dezvoltarea unui start-up este o muncă dificilă. Este nevoie de multă dedicare, timp și efort pentru a împărtăși lumina reflectoarelor cu alte mărci care domină deja piața. Și asta, într-un moment în care competiția este considerabilă.
Deci, este esențial să dezvolți un plan de marketing care se află în ton cu obiectivele tale și face ca toate eforturile și timpul investit să merite. Și pentru asta, cunoașterea tendințelor actuale este necesară.