Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Business   /  6 modalități prin care poți crește șansele de a păstra clienții online

Internetul a schimbat modul în care cumpărăm, făcând posibilă achiziționarea a aproape orice online. Produsele, variind de la alimente la haine, ne sunt livrate acum chiar la ușă. Cu toate acestea, în ciuda acestui confort, mulți oameni sunt reticenți în a face achiziții online, de teama de a nu primi ceea ce au comandat sau de a fi înșelati de un vânzător necinstit.

Ca urmare, companiile de comerț electronic se confruntă cu rate scăzute de reținere a clienților, care le pot conduce la faliment dacă nu reușesc să schimbe acest lucru la timp. Din fericire, există unele strategii simple pe care le poți utiliza și care vor ajuta afacerea ta să păstreze mai mulți clienți și să crească în fiecare zi.

Asigură-te că site-ul tău este responsiv

Dispozitivele mobile sunt cel mai popular mod de a accesa internetul în prezent. Așadar, pentru a atrage noi clienți pe mobil, trebuie să te asiguri că site-ul tău este proiectat pentru dispozitive mobile. Vizitatorii vor aprecia, și va crește, de asemenea, probabilitatea ca aceștia să achiziționeze ceva de pe site-ul tău. De asemenea, ia în considerare SEO pentru mobil, întrucât Google devine din ce în ce mai prietenos cu acestea, iar acest lucru va da site-ului tău un impuls în clasament: vei fi găsit mai ușor de către clienții care caută produse pe dispozitivele lor mobile.

Oferă servicii pentru clienți care depășesc așteptările

Serviciul de relații cu clienții este extrem de important, iar 90% dintre clienți vor renunța dacă se confruntă cu o problemă majoră în timp ce navighează pe un site. Ai în vedere, de asemenea, că mulți cumpărători folosesc dispozitivele lor mobile pentru a naviga pe internet în timp ce aceștia sunt în magazine sau se plimbă prin oraș. Deci, dacă nu ai făcut deja acest lucru, investește în instrumente sau servicii prin care să te contacteze cu ușurință în timpul deplasărilor.

Ai putea lua în considerare, de asemenea, crearea unei funcții de chat live pe site-ul tău, studiile arătând că acesta s-a dovedit a fi deosebit de eficient în reducerea abandonului coșului de cumpărături și îmbunătățirea satisfacției clienților.

Oferă membrilor echipei tale o instruire bună, resursele potrivite (cum ar fi software-ul pentru videoconferințe conceput pentru a facilita rezolvarea problemelor obișnuite ale clienților) și asigură-te că aceștia furnizează servicii superioare pentru clienți.

Oferă transport gratuit la comenzi peste o anumită sumă

Unul dintre cele mai mari motive pentru care clienții ezită să facă achiziții online este teama de a plăti o sumă foarte mare pentru transport. În prezent, toți consumatorii sunt în căutarea unui chilipir. Așadar, oferind transport gratuit la comenzi peste o anumită sumă îi va convinge că site-ul tău merită investiția.

Reține că ar trebui să calculezi cu atenție toate acestea pentru că, la urma urmei, vrei să ai și profit. În caz contrar, compania va avea dificultăți. Realitatea este că, uneori, percepția face diferența.

Vinde produse în cantitățile potrivite

Vinde produse în cantitățile pe care clienții le doresc, cum ar fi 3 sau 6 articole per pachet, mai degrabă decât 1 articol. Acest lucru îți permite să oferi reduceri pentru cumpărături mai mari și aceasta îi va face pe clienți să se simtă bine cu privire la achiziționarea lor.

Utilizează email marketingul

Email marketing-ul poate fi folosit pentru a anunța produse noi. Oamenii sunt mai dispuși să cumpere de la branduri în care au încredere și pe care le cunosc deja prin intermediul e-mail marketing-ului decât de la branduri online necunoscute – prin urmare, asigură-te că ai o strategie bună de marketing pe care să o aplici abonaților de e-mail.

Studiile arată, de asemenea, că sunt mult mai valoroși clienții recurenți decât cei noi. E-mail marketing-ul te va ajuta nu doar să păstrezi clienții recurenți, ci și să îi determini să recomande compania ta prietenilor și membrilor familiei.

Oferă avantaje speciale și reduceri pentru clienți

Acest lucru este deosebit de important atunci când vine vorba de clienții care utilizează social media pentru a face publicitate afacerii tale, vorbesc despre experiența lor cu produsele tale, sau te recomandă altora. Oferirea de reduceri speciale sau avantaje clienților care urmăresc afacerea ta pe Twitter, Facebook și alte site-uri de social media încurajează mai mulți oameni să vorbească despre tine, ceea ce duce la mulți clienți.

Încurajează acești clienți să împărtășească experiențele lor pozitive cu alții prin intermediul rețelelor de social media, și folosește software-uri care îți permit să partajezi în mod automat conversații sau comentarii legate de servicii sau produse de pe site-ul tău. Astfel, va fi mai ușor pentru alții să afle informații importante, cum este ușurința cu care alte persoane au cumpărat de la tine.

 

În concluzie, este posibil să se îmbunătățească ratele de retenție online a clienților. Prin utilizarea unor soluții precum testarea A/B, integrarea social media, etc. poți ajunge la o bază de clienți fideli care va afecta în mod pozitiv afacerea pe termen lung.

Ține cont întotdeauna de modul în care te poți prezenta și angaja atât cu clienții existenți, cât și cu cei noi, pentru a te asigura că îți atingi obiectivele.