
5 strategii pe care fiecare startup ar trebui să le pună în aplicare pentru a susține afacerea
Să fii fondatorul unui startup este o sarcină complexă și provocatoare în sine; trebuie să te confrunți cu provocări, cum ar fi dobândirea capacității monetare și a cunoștințelor necesare pentru a lansa o afacere, să ai capacitatea de a face față concurenței acerbe, și toate acestea într-o economie volatilă și o piață în continuă schimbare.
În plus față de toate acestea, 2020 accentuat provocările cu care se confruntă un antreprenor. Mulți antreprenori și-au încetat activitățile, alții și-au schimbat nișa, mulți au trebuit să înfrunte criza luând decizii importante pentru a-și pivota afacerile.
Prin urmare, iată 5 strategii ce trebuie implementate pentru a susține afacerea:
Crează o strategie de marketing din momentul în care îți începi afacerea
Ia în considerare faptul că, dacă ești o companie creată recent și începi să generezi venituri, trebuie să te faci cunoscut potențialilor clienți. Este bine-cunoscut faptul că de cele mai multe ori, costurile de operare sunt ridicate în primele etape în comparație cu venitul tău, așa că este recomandat să utilizezi instrumente de marketing accesibile.
Nu începe fără o strategie, fără a cunoaște nevoile clientului și ceea ce caută în materie de produse sau servicii precum cele ale tale. Învăță să identifici rețelele sociale pe care le utilizează, astfel încât să te poți face cunoscut. Odata ce ai testat comportamentul clienților și strategia ta, trebuie să determini dacă rezultatele sunt corecte sau esențiale, și poți face asta măsurând indicatorii KPI, sau folosind unul dintre numeroasele instrumente care îți permit să știi în ce stadiu te afli pentru a evita cheltuirea inutilă a resurselor.
Dacă te afli în primele etape ale startup-ului, amintește-ți că soluția trebuie să fie viabilă, fezabilă și de dorit
Dacă este fezabilă, este pentru că funcționează cu tehnologia pe care o dezvolți, dacă este viabilă, este pentru că are viabilitate financiară și cel mai important lucru este că trebuie să demonstrezi pe viitor cu posibili furnizori, investitori, etc că afacerea este de dorit pentru piața în care dorești să intri.
Alege oamenii potriviți
De obicei, persoanele care te însoțesc în primele etape ale companiei sunt co-fondatorii, cu toate acestea, odată cu creșterea companiei tale va apărea necesitatea de a angaja personal.
Această parte trebuie tratată cu maximă seriozitate, și trebuie să trasezi o strategie corectă de dezvoltare organizațională, pentru a angaja persoanele potrivite care adaugă valoare companiei tale și care sunt experți în acele activități pe care nu le mai poți realiza sau cele în care nu ești expert.
Continuă să faci ceea ce funcționează
Dacă ești în creștere este pentru că satisfaci o nevoie, oamenii au nevoie și le place ceea ce faci, așa că pentru moment, continuă să o faci, nu te estompa.
Încetează să mai faci ceea ce nu funcționează
După ce ai identificat ce funcționează, încearcă să faci același lucru cu ceea ce nu generează rezultate, realoca resursele, dar mai întâi analizează și crează o strategie cât mai curând posibil. Punerea în aplicare a strategiilor în orice etapă este necesară pentru companii, nu naviga fără scop, deoarece nu vei ști unde dorești să ajungi sau ce obiective să realizezi.
Dacă nu știi cum să generezi strategii de afaceri pentru compania ta, îți sugerăm să abordezi un expert.