Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Promovare   /  5 sfaturi pentru creșterea traficului organic

În prezent, o afacere nu este nimic fără un site bun. Având în vedere faptul că majoritatea consumatorilor se bazează din ce în ce mai mult pe motoarele de căutare pentru cumpărături, va trebui să te concentrezi pe construirea unei prezențe web eficiente.

În orice caz, crearea unui site web nu este singurul lucru pe care trebuie să îl faci. Pentru a concura pentru mai mulți clienți, trebuie să te concentrezi pe un singur sistem metric: Traficul organic.

De ce contează traficul organic?

Diferite companii folosesc diferite instrumente pentru măsurarea succesului. Totul depinde de obiectiv. În cazul în care obiectivul tău în acest an este de a genera mai multe vânzări, atunci cel mai bine este să măsori și să optimizezi traficul organic.

Traficul organic se referă la utilizatorii care vizitează site-ul tău așa cum apare pe pagina cu rezultatele motorului de căutare. Aceștia sunt oameni care folosesc cuvinte cheie pentru a găsi produsele sau serviciile de care au nevoie. Există o foarte mare probabilitate ca ei să cumpere ceva de la tine, dacă se întâmplă să dea peste site-ul tău în timpul căutării lor.

Din acest motiv, generarea și creșterea traficului organic este vitală, deoarece se traduce prin mai multe conversii de vânzări. Tot ce trebuie să faci este să îmbunătățesti site-ul tău cu scopul de a genera trafic organic.

Iată câteva sfaturi de reținut:

Livrează un design uimitor centrat pe experiența utilizatorului

Îmbunătățirea traficului organic începe cu modul în care arată și funcționează site-ul tău web. Motoarele de căutare recompensează site-urile care oferă o experiență de utilizator uimitoare.

Google urmărește modul în care site-ul tău este capabil să rețină vizitatorii. În cazul în care site-ul se încarcă prea încet și are o interfață încărcată, este mai puțin probabil ca vizitatorii să continue navigarea pe acesta. Dacă mai multe persoane părăsesc site-ul mai repede decât au venit, Google îți poate oferi un rang mai mic în rezultatele de căutare.

Luând în considerare acest lucru, ai putea începe prin construirea unei interfețe atrăgătoare și prin reducerea timpului de încărcare prin eliminarea activelor grele și comprimarea imaginilor de înaltă calitate. De asemenea, ar trebui să optimizezi web design-ul optând pentru o temă simplă, dar intuitivă.

Actualizează-ți lista de cuvinte cheie

Când vine vorba de a fi găsit pe pagina de rezultate a motoarelor de căutare, va trebui să construiești o listă de cuvinte cheie de mare valoare care să îți mărească rangul. Având în vedere cât de frecvent își schimbă Google metoda de clasificare a site-urilor web, trebuie să efectuezi un audit SEO la fiecare actualizare. Acest lucru va asigura că site-ul tău rămâne vizibil.

Începe prin identificarea cuvintelor cheie care generează cel mai mult trafic organic. Pentru a îți îmbogăți lista de cuvinte cheie în continuare, încearcă să cauți o anumită frază și verifică lista de termeni asociați de la Google. Poți utiliza aceste sugestii ca idei pentru scrierea următorului lot de conținut.

Scrie bloguri optimizate pentru căutare

Blogging-ul continuă să fie cel mai important producător de trafic organic. Pe măsură ce actualizezi lista de cuvinte cheie, asigură-te că scrii articole de blog care sunt valoroase dar și vizibile pentru publicul tău. Prioritatea ta aici este de a veni cu subiecte de blog pe care oamenii vor dori să le citească. Ia-ți timp pentru a cerceta tendințele și problemele pe care le întâmpină piața țintă.

Revitalizează conținutul învechit

Probabil că ai deja foarte mult conținut pe site-ul tău, dar cât din acesta este generator de trafic organic? Gestionarea eficientă a conținutului este esențială pentru a te asigura că fiecare pagină web produce rezultate. Blogurile și alte active și-ar putea pierde relevanța în timp. Acest lucru va avea un impact negativ asupra clasamentului SEO întrucât mai puțini oameni găsesc aceste posturi de ajutor.

Dacă ai un blog care discută un subiect care se schimbă an de an, ia în considerare adăugarea de date noi și optimizează în conformitate cu strategia ta SEO actuală. Revitalizarea conținutului vechi te ajută să economisești timp pe măsură ce cauți mai multe idei de conținut. Mai important, îți permite să îmbunătățesti capacitatea site-ului tău de a genera trafic organic.

Îmbunătățește-ți strategia de link-building

Cuvintele cheie nu sunt singurele componente ale creșterii traficului organic. De asemenea, va trebui să construiești linkuri de mare valoare on-site și off-site. Atunci când postezi conținut, asigură-te că acesta face legătura cu alte pagini relevante din site-ul tău. Utilizează texte ancoră corespunzătoare pentru a ajuta utilizatorii să navigheze.

În afară de acestea, ar trebui să creezi, de asemenea, link-uri externe către site-uri cu autoritate. Acest lucru va ajuta la creșterea autorității site-ului și va adăuga valoare pentru vizitatori. În cele din urmă, ia în considerare câștigarea de backlink-uri pentru site-ul tău prin scrierea de guest posts. Căuta site-uri de nișă unde poți împărtăși cunoștințele industriei.

Creșterea traficului organic al site-ului tău este un obiectiv crucial de realizat. Dacă îți dorești creșterea afacerii tale, utilizează sfaturile de mai sus pentru a ajunge la potențialii clienți.