Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Social Media   /  5 motive de a utiliza Instagram pentru brand marketing

Platforma de social media Instagram este incontestabil una dintre cele mai influente platforme care există. O strategie puternică de marketing ar trebui să includă Instagram ca parte a acesteia, indiferent dacă gestionezi social media pentru afacerea ta sau marca personală.

Aproximativ 500 milioane de oameni au fost utilizatori activi ai funcției Instagram Story începând cu ianuarie 2021. Aproape 35% din publicul global se încadrează în categoria de vârstă 25 și 34 de ani, fiind un public țintă popular pentru marketing. Aproape 80% dintre utilizatori urmăresc cel puțin o afacere.

În fiecare zi, aproximativ 200 milioane de utilizatori Instagram fac clic pe unul sau mai multe profiluri de afaceri. Utilizatorii Instagram caută produse și servicii pe această platformă 81% din timp.

Având în vedere popularitatea sa, ușurința de utilizare și statisticile strălucitoare, Instagram s-a dovedit a fi un instrument de marketing de neprețuit pentru companiile care doresc să-și extindă vizibilitatea și reach-ul.

Prin urmare, iată 5 motive pentru care fiecare brand ar trebui să se folosească de Instagram pentru a crește afacerea lor.

Conținut vizual

Conținutul vizual este absorbit de creier mai rapid decât conținutul textual; mai mult de jumătate din toate informațiile transmise creierului sunt vizuale. Prin urmare, poți crea o reprezentare vizuală potrivită pentru orice produs de marcă ai. Poți utiliza infografice, animații, gifs, și multe altele. Marketingul Instagram poate fi folosit într-o varietate de moduri.

Creșterea angajamentului

În afară de creșterea notorietății brandului, Instagram este, de asemenea, o platformă excelentă pentru creșterea interacțiunii cu publicul. O serie de caracteristici noi Instagram sunt disponibile pentru utilizatori, și includ sondaje, întrebări și răspunsuri, numărători inverse, hashtaguri și chestionare.

Profitând de oricare dintre aceste opțiuni, brandul poate interacționa mai personal cu publicul.

Generarea de leaduri

Deciziile de cumpărare ale unui consumator pot fi puternic influențate de social media. Prin intermediul funcției de mesagerie directă a Instagramului, publicul tău poate lua legătura cu tine. Cu Instagram, poți adăuga cu ușurință link către produsele tale în posturi și Stories.

Așadar, în acest fel îi e mai ușor clientului să cumpere produsele. Conținutul pe care îl pui în bio a devenit mai important în generarea de vânzări. Poți obține rate de conversie mai bune prin utilizarea unei campanii publicitare plătite, care îți permite să ajungi la un public mai larg.

În plus, studiile au demonstrat că rata de conversie a leadurilor din rețelele sociale este cu 100% mai mare decât cea a marketingului extern.

Reach extins/trafic mărit

Creșterea traficului pe blog este un alt motiv pentru care ar trebui să profiți de Instagram. Poți ajunge la un număr mare de persoane utilizând platforme de social media, cum este Instagram. Fiecare utilizator nou care se alătură platformei zilnic poate deveni potențial client.

Este probabil ca fară Instagram, blogul tău să atragă doar oameni care știu despre brand-ul tău sau sunt deja familiarizați cu site-ul tău. Instagram te ajută să ajungi la un grup complet nou de clienți potențiali.

Informații valoroase despre clienți

Ca marketer, știi că este nevoie să monitorizezi conversațiile despre brand-ul și produsele tale pe diferite platforme. Ar trebui să monitorizezi mențiuni și pe alte platforme, cum ar fi Facebook, Twitter, sau bloguri. În orice caz, urmărirea unor metrici similare pe Instagram este la fel de necesară.

Afacerea ta va fi discutată pe această platformă, indiferent dacă ai un cont activ sau nu. Utilizatorii ar putea publica clipuri video sau imagini cu produse pe care le-au cumpărat de la tine pe Instagram. Este important să nu ignori acest lucru, deoarece poate oferi informații valoroase.

Instagram Analytics oferă, de asemenea, informații, cum ar fi de câte ori a fost vizualizată povestea ta, grupul de vârstă al audienței, și care posturi au adunat mai multe aprecieri. Efectuează teste și campanii pentru a urmări parametrii și pentru a determina care conținut funcționează cel mai bine pe platforma ta. Există posibilități nelimitate.

Concluzie

Instagram a fost conceput din prima zi pentru a fi o aplicație, în loc de a fi un site bazat pe browser, cum a fost Facebook și Twitter. În plus, Instagram tinde să fie un favorit în rândul utilizatorilor de smartphone. De asemenea, există posibilitatea de a cumpăra urmăritori, cu scopul de a crește numărul acestora pe Instagram și, prin urmare, de a obține mai multă expunere. Motivele menționate mai sus ar trebui să te determine să incluzi Instagram în strategia ta de marketing imediat.