Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Promovare   /  5 moduri de a crește gradul de conștientizare al mărcii prin publicitate

Cu un brand și o identitate de marcă puternică, întreprinderile și companiile pot deveni durabile și vor înregistra creșteri. În calitate de proprietar de afaceri, dacă dorești să îți construiești brandul, trebuie să creezi un grad de conștientizare al acestuia.

Practic, atunci când te gândești la a te extinde cu afacerea ta, trebuie să cauți modalități de a consolida identitatea brandului. Acest lucru se va întâmpla numai atunci când publicul țintă se poate asocia și identifica cu brand-ul și devine familiarizat cu el. Cu cât mai mulți oameni încep să-l recunoască, cu atât mai ușor va fi să câștigi încrederea lor.

Cu o strategie de publicitate focalizată, poți obține rezultatele dorite și poți crește gradul de conștientizare al brand-ului. Iată câteva moduri prin care poți încerca!

Comercializează-ți caracteristica unică

Este esențial ca publicul tău să poată distinge ceea ce face ca marca și afacerea ta să se detașeze de restul.

Promovează și evidențiază ceea ce te face unic și diferit de ceilalți. Dacă este un produs sau un serviciu pe care tocmai îl introduci pe piață, crează o campanie de publicitate în jurul acestui lucru.

Caracteristica ta unică ar putea fi reprezentată și în designul logo-ului companiei tale. În plus, este indicat să obții câteva îndrumări cu privire la modul de proiectare al unui logo publicitar potrivit pentru materialele de campanie.

Unele companii realizează, de asemenea, semnătura și personalitatea lor unică pentru a obține atenția publicului țintă.

Poți adăuga o mascotă, umor sau un element de design care se conectează cu oamenii și rămâne în memoria lor.

Consideră acest lucru ca o modalitate de a da o voce sau un ton mărcii tale. Target, KFC și Slack sunt doar câteva nume mari care au reușit să își lase amprenta asupra clienților în acest fel.

Rulează campanii social media

S-ar putea să fi dat de multe ori peste diferite branduri și companii care rulează concursuri și anunță giveaway-uri pe platforme de social media cum ar fi Instagram și Facebook.

Aceasta este o modalitate bună de a crea un grad de conștientizare al brand-ului și de a ajunge la mai mulți oameni. Cu un concurs sau un giveaway, vei fi capabil să angajezi consumatorii și, de asemenea, să-i ajuți să îți cunoască produsul sau serviciul.

Social media a devenit un instrument foarte util pentru afaceri în prezent, în special cele mici și startup-uri. Acesta le permite să-și construiască identitatea de brand fără a cheltui o sumă mare din bugetul lor de publicitate.

Instrumentele de marketing social media pot face acest proces mai ușor pentru tine. Nu trebuie neapărat să oferi ceva mare și scump. Chiar și un mic giveaway sau voucher poate face o diferență în încercarea de a familiariza publicul cu brand-ul.

Marketing bazat pe conținut și SEO

În lumea de astăzi, conținutul este rege și esențial pentru o publicitate eficientă. Pentru a ajunge la public și pentru a crește gradul de conștientizare al mărcii, trebuie să te concentrezi pe producerea de conținut care atrage atenția imediat.

Fie că este vorba de site-uri web, bloguri, video sau audio, trebuie să te asiguri că ceea ce ai pus în valoare se potrivește valorilor brandului și transmite mesajul potrivit. În calitate de proprietar de afacere, ar trebui să fii pregătit să te confrunți cu o concurență acerbă în sectorul de marketing de conținut.

Acesta este motivul pentru care este, de asemenea, important să ai o strategie care îți permite să fii creativ, unic și interesant cu posturile tale.

După ce stabilești conținutul, poți trece la Search Engine Optimization sau SEO așa cum este cunoscut în mod obișnuit. Acest lucru va fi esențial pentru conștientizarea mărcii, deoarece cu cât afacerea ta apare mai mult printre primele rezultate în paginile de căutare, cu atât sunt mai mari șansele de a genera trafic și de a atrage consumatorii. Poți, de asemenea, să cercetezi diferite instrumente SEO și programe pe care le poți utiliza în avantajul tău.

Colaborează cu influenceri

Acest lucru te poate ajuta foarte mult împreună cu o campanie de publicitate de succes aducandu-ți și mai multă conștientizare.

Atunci când influenceri cu un număr imens de urmăritori și un public loial va vorbi despre brand-ul tău, vei fi capabil să pătrunzi în piață. Colaborând cu aceștia, te poți promova și deveni vizibil pentru consumatori.

În caz contrar, poți încerca, de asemenea, și să colaborezi cu alte mărci care ar putea fi deja recunoscute.

Ai putea crede că acest tip de colaborare poate distrage atenția de la afacerea ta, dar este de fapt o tehnică de marketing eficientă.

Publicitate nativă

Practic, acest lucru se referă la concentrarea pe elemente vizuale pe un site web sau orice altă platformă digitală. Infografice, articole, reclame plătite și chiar clipuri video care arată că acestea aparțin pe o anumită pagină web și oriunde sunt prezentate.

Publicitatea nativă este, de fapt, destul de proeminentă astăzi și mulți dintre noi nici măcar nu ne dăm seama cât de frecvent dăm peste un astfel de conținut. Dar, din moment ce este incorporată în acest fel, nu arată ca o reclamă.

Cu ajutorul unor astfel de anunțuri non-disruptive, poți crește cu succes conștientizarea mărcii și chiar  într-un timp scurt.

Dacă ești consistent cu imaginile asociate campaniei tale, poți continua cu aceasta pentru o lungă perioadă de timp. Anumite elemente de design, cum ar fi o paletă de culori sau o schemă, modele sau chiar un anumit font care reprezintă marca ta ar putea fi foarte utile.

Poate că panourile luminoase ar putea fi bune pentru a atrage atenția, însă, poți deveni un nume memorabil numai dacă ești în măsură să te conectezi cu oamenii emoțional.