Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Google   /  5 metode dovedite de a îmbunătăți traficul pe site în 2023
TraficSIte_BusinessAgency_Blog
Promovarea afacerii tale pe platformele digitale

O altă modalitate de a aduce site-ul tău în fața mai multor persoane este de a face publicitate pe platformele digitale.

Cea mai bună platformă pentru tine este determinată de tipul de trafic pe care încerci să îl atragi. De exemplu, dacă majoritatea potențialilor clienți folosesc Facebook, are sens să faci publicitate acolo mai degrabă decât pe Google Adwords, deoarece un procent mai mare dintre aceștia vor vedea și vor da clic pe anunțurile tale.

Alte platforme de luat în considerare includ Instagram, TikTok, Reddit și multe altele.

De asemenea, poți utiliza publicitatea programatică, care este o metodă mai automatizată de plasare a reclamelor. Poți folosi această opțiune pentru a viza persoanele care sunt potențial interesate de produsul sau serviciul tău.

Publicitatea programatică include funcții precum retargeting, care îți permite să afișezi reclame persoanelor care au vizitat anterior site-ul tău web. Poți, de asemenea, să direcționezi oamenii în funcție de interesele lor, de datele demografice sau chiar de locație. Astfel, te asiguri că anunțurile tale sunt văzute de persoanele potrivite și că acestea îți vizitează site-ul web.

În general, publicitatea digitală este o modalitate eficientă de a ajunge la mai mulți clienți potențiali și de a crește traficul către site-ul tău web.

Listează-ți afacerea în directoare online

O altă modalitate simplă de a crește traficul este de a-ți lista site-ul în directoare online.

Există numeroase directoare din care poți alege, iar cele mai bune pentru tine vor fi determinate de nișa și publicul tău țintă.

Google My Business, Yelp și Bing Places for Business, printre multe altele, sunt opțiuni populare.

De asemenea, poți să îți înregistrezi site-ul web în directoare specifice unei industrii sau în directoare locale.

Cel mai important lucru este să te asiguri că directorul este demn de încredere și că are o clasificare ridicată în motoarele de căutare. Acest lucru va face ca potențialii clienți să găsească mai ușor site-ul tău.

În plus, păstrează-ți listarea la zi cu informații corecte, astfel încât oamenii să știe unde să te găsească și cum să te contacteze.

Implementeaza optimizarea pentru motoarele de căutare

O altă modalitate de a crește traficul pe site-ul tău este prin optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO).

SEO se referă la procesul de optimizare a site-ului tău și a conținutului pentru a apărea mai sus în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare (SERP).

Acesta poate fi un proces complicat, dar există numeroase resurse disponibile pentru a te ajuta la început.

Există, de asemenea, numeroase servicii SEO disponibile pentru a te ajuta să îți optimizezi site-ul web pentru o poziționare mai bună.

Cel mai important lucru este să te concentrezi pe furnizarea de conținut util care va stârni interesul potențialilor clienți. De asemenea, ar trebui să te asiguri că site-ul tău web este simplu de utilizat și că respectă principii bune de design.

Dacă reușești să îndeplinești toate aceste obiective, vei fi pe drumul cel bun spre îmbunătățirea clasamentului tău SEO.

Asigură-te că site-ul tău este rapid.

Să te asiguri că site-ul tău este rapid poate contribui la creșterea traficului și poate încuraja utilizatorii să rămână mai mult timp.

Un site web care se încarcă lent poate irita vizitatorii și îi poate determina să îți abandoneze site-ul fără să citească restul conținutului tău.

Mulți factori influențează rapiditatea cu care se încarcă o pagină, dar a avea un cod curat și a folosi puține grafice sau imagini sunt două modalități de a îmbunătăți performanța.

Viteza paginii site-ului tău web poate avea un impact direct asupra clasamentului acestuia în motoarele de căutare.

O altă opțiune este să folosești un plugin de caching, cum ar fi WP Rocket, pentru a pune în cache paginile HTML pentru o livrare mai rapidă. Dacă nu folosești deja acest tip de plugin, merită să îl analizezi, deoarece economisește timp pentru utilizatori prin faptul că nu le cere să descarce date din alte surse înainte de a ajunge la pagina ta web.

Implementarea acestor schimbări va asigura că potențialii clienți îți vor vedea cel mai bun conținut la prima mână, în loc să plece din cauza unui site web lent.

De asemenea, folosește instrumente de testare a vitezei site-urilor web precum GTmetrix și PageSpeed Insights de la Google pentru a determina viteza de bază a site-ului tău și pentru a obține informații despre aspectele pe care le poți îmbunătăți.

Asigură-te că site-ul tău este responsiv

O altă modalitate de a te asigura că utilizatorii au o experiență pozitivă atunci când îți vizitează site-ul este să te asiguri că site-ul tău web este responsiv.

Aspectul site-ului tău se modifică automat în funcție de dimensiunea ecranului dispozitivului utilizat, conform designului responsiv. Acest lucru asigură că site-ul tău este afișat într-un format optimizat, indiferent de dispozitivul utilizat.

Cel mai bun mod de a testa acest lucru este să îți vizualizezi site-ul web pe diferite dispozitive și să te asiguri că totul arată bine. Pentru a vedea cât de prietenos cu dispozitivele mobile este site-ul tău, folosește instrumentul Mobile-Friendly Test de la Google.

Dacă descoperi că există zone în care site-ul tău ar putea fi îmbunătățit, atunci fă modificările necesare pentru ca toți vizitatorii să aibă o experiență excelentă atunci când navighează prin conținutul tău.