
Am alcătuit o listă de cinci factori care te vor ajuta să eviți cele mai mari capcane de branding. Oricât de importante ar fi aceste puncte, ele sunt adesea trecute cu vederea sau pot fi chiar ignorate în mod deliberat. Iată ce ar trebui să ai în vedere dacă vrei ca strategia ta de brand să fie de succes.
Ofertă diferențiată mai presus de mesajele diferențiate
Crearea unei propuneri de vânzare potrivite poate fi uneori suficientă pentru a propulsa un brand spre succes. Acest lucru este valabil mai ales în categoriile în care distingerea unui produs de altul poate fi dificilă. Cu toate acestea, dezvoltarea unei strategii de brand câștigătoare este mult mai ușoară dacă oferta ta este pur și simplu diferită sau mai bună decât cea a concurenței. Folosirea unor cuvinte și elemente vizuale distinctive este insuficientă în cazul în care continui să faci același lucru ca toți ceilalți.
Dacă oferta ta principală nu este unică, încearcă să introduci extensii de produse sau servicii noi și inovatoare și/sau sub-branduri pentru a crea noi categorii sau subcategorii. Unul dintre cei mai cunoscuți profesori de branding, David Aaker, susține că înființarea de la zero a unor noi subcategorii este singura modalitate de a obține succesul.
Relevanța este mai importantă decât unicitatea
Despre acest lucru s-a scris de multe ori. Este fantastic atunci când ai o ofertă unică și dezvolți o strategie de brand inedită pentru ea. Cu toate acestea, unele mărci încearcă să fie unice doar de dragul de a fi unice. Relevanța ofertei tale și modul în care o prezinți publicului tău țintă este mai importantă decât unicitatea acesteia. Nu este neobișnuit ca mărcile să aleagă o nișă prea restrânsă pentru a ieși în evidență; ceea ce contează mai mult este modul în care oferta și mesajele tale răspund nevoilor consumatorilor (chiar dacă alte câteva mărci oferă același produs sau serviciu).
Simplitatea este mai importantă decât sofisticarea.
Ca parte a muncii noastre, citim foarte mult despre cele mai recente lansări și relansări de mărci și încercăm întotdeauna să înțelegem raționamentul din spatele acestora. Din nefericire, ne străduim adesea să înțelegem ce au avut în minte specialiștii în marketing și ce reprezintă cu adevărat brandul nou sau reîmprospătat. Acest lucru nu încetează niciodată să ne amuze și să ne lase perplecși!
Cum vor ști consumatorii despre ce este vorba dacă noi, ca profesioniști în domeniul brandingului, nu înțelegem? Cele mai bune branduri pot fi rezumate în câteva cuvinte; brandurile care au nevoie de cărți de brand de 100 de pagini pentru a-și explica strategia vor eșua.
Execuția perfectă în locul strategiei perfecte
Cele mai admirate branduri din lume (care se întâmplă să fie și cele mai valoroase) au în comun o trăsătură: își implementează strategiile de afaceri fără cusur, executând perfect oferta, serviciul pentru clienți, soluția de marketing sau toate trei la un loc. Din nefericire, multe alte afaceri petrec mult prea mult timp elaborând strategii și mult prea puțin timp implementând.
Sprijinul intern este mai important decât acceptarea de către clienți.
În cele din urmă, dacă angajații organizației tale nu cunosc, nu înțeleg și nu sunt de acord cu strategia de brand, nu are prea mult sens să încerci să o comunici în exterior. Obținerea acceptării părților interesate poate fi un proces lung și dureros, dar fără aceasta, riști să diluezi brandul, deoarece fiecare va implementa strategia de brand pe baza propriilor convingeri. Ca urmare, activitățile legate de produs și de comunicare nu vor reuși să creeze o imagine coerentă, ca să nu mai vorbim de experiență.
La Business Agency știm de ce este nevoie pentru a face un brand memorabil. Scrie-ne azi și spune-ne ce obstacole stau în calea succesului brandului tău.