Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Business   /  4 Sfaturi pentru rebrandingul afacerii tale

Rebranding-ul este necesar pentru menținerea afacerii tale pe linia de plutire.  Îți permite să ai o afacere de actualitate prin reinventarea imaginii astfel încât marca ta să poată rezona cu publicul tău. Brandurile pierd din avânt în timp, deci este important să faci o schimbare și să oferi publicului ceva nou.

Cu toate acestea, să faci un rebranding afacerii tale nu este ușor. O mare parte din provocare presupune modernizarea identității de brand fără a te îndepărta de principiile de bază ale afacerii tale. Dacă nu o faci cum trebuie, ai putea sfârși prin a pierde adepți loiali și a avea probleme în obținerea de noi clienți.

Trebuie să vii cu o strategie de rebranding care creează oportunități și nu riscuri. Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta pe acest drum:

Dedică-te unui obiectiv

Care este principalul motiv pentru care îți schimbi identitatea mărcii în primul rând? Pierzi clienți? Afacerea ta devine mai puțin plăcută pentru piețele mai tinere? Indiferent de caz, este important să ai un motiv puternic pentru a schimba imaginea afacerii.

Perioada îndelungată de timp pe care o petreci stabilind obiectivele este de înțeles. Rebrandingul afacerii tale este o decizie majoră, deci este important să profiți la maxim de ea. Fără un scop rezonabil în minte, ai putea sfârși prin a pierde timp și resurse pe îmbunătățiri inutile de brand.

Realizează research-uri

Nu este suficient să ai un obiectiv realist; ideile tale pentru rebranding trebuie să fie susținute de cercetare. Pe măsură ce îți construiești strategia de rebranding, trebuie să te asiguri că îți atingi obiectivele potrivite cu ajutorul informațiilor din lumea reală.

Dacă dorești ca brandul tău să apeleze la interesele generației de astăzi, va trebui să petreci timp analizând obiceiurile de navigare și de cumpărare ale acesteia. De asemenea, îți poți îmbogăți cercetarea prin analizarea modului în care concurenții tăi se ocupă de activitățile lor de construcție de brand. Află ce le face unice și observă dacă eforturile lor au impact.

Cel mai bun mod de a vedea aceste lucruri este prin examinarea modului în care publicul interacționează cu brandul lor. Sunt motivați să se angajeze? Ce are în plus competiția ta? Efectuarea comparațiilor îți permite să îmbunătățești formulele de brand existente și să le adopți în strategia ta.

Încearcă să fii unic în abordarea ta și evită copierea altora. Astfel, vei ajunge să ai o imagine proaspătă de brand, care atrage atenția oamenilor.

Rămâi în concordanță cu tonul și aspectul

Pentru majoritatea oamenilor, un rebranding duce la o schimbare radicală în aspectul și personalitatea afacerii. Cu toate acestea, acest lucru este puțin probabil în cazul în care brandul tău are un public loial.

Dacă dorești ca rebranding-ul să se concentreze mai mult pe a ține pasul cu tendințele estetice, ar fi mai bine să păstrezi anumite elemente, cum ar fi culorile brandului și tonul mesajelor.

Poți utiliza un generator de logo sau o agenție specializată pentru a te ajuta să modifici kit-ul de brand, dar asigură-te că nu se abate de la ceea ce face afacerea ta să fie autentică. În afară de logo, ia în considerare efectuarea unor modificări subtile la materialele de marketing pe care le publici. Ar fi indicat să împrospătezi și canalele de social media și șabloanele grafice. Încearcă să experimentezi stiluri diferite, fără să te abați de la imaginile de bază.

Construiește interes prin promoții

Rebrandingul este o etapă importantă pentru afacerea ta. Arată disponibilitatea ta de a inova și oferă publicului un motiv de a continua să se implice. Trebuie doar să promovezi afacerea rebranduită în mod corect. Pentru aceasta, ia în considerare publicarea de teasere video și trimiterea de e-mailuri care anunță modificări majore în identitatea ta de brand.

Dacă dorești să păstrezi clienții existenți angajați, poți profita de această oportunitate pentru a introduce un program de loialitate. Prezintă-l ca o modalitate de apreciere a încrederii lor continue în brandul tău. În cele din urmă, ei vor deveni susținători care vor introduce brandul unei noi audiențe.

Ține evidența numerelor

Rebranding-ul afacerii tale este un proces continuu. Nu se termină la data de lansare oficială, și există încă loc destul pentru schimbări. Chiar dacă ai făcut o cercetare amplă pentru a îți susține eforturile de rebranding, trebuie să te pregătești pentru eventualitatea în care rezultatele nu reușesc să îți satisfacă așteptările.

Din acest motiv, este esențial să păstrezi evidența rezultatelor noii imagini. Cum răspund clienții la schimbarea aspectului? Ia în considerare atât feedbackul pozitiv, cât și cel negativ, astfel încât să știi în ce stadiu te afli în ceea ce privește obiectivele.

De asemenea, trebuie să urmăresti acțiunile clienților pe fiecare platformă. Uită-te la numărul de utilizatori noi care au apreciat, partajat sau comentat la posturile tale de social media. În plus, compară timpul pe care vizitatorii îl petreceau pe site înainte și după rebranding-ul afacerii tale. Dacă există anumite aspecte ale strategiei tale care nu reușesc să atingă obiectivele, poți fie să le modifici, fie să renunți la ele în întregime.