Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Business   /  4 lucruri pe care proprietarii de afaceri ar trebui să le facă la sfârșitul anului

Viața, scopul și energia unui proprietar de afaceri sunt extrem de schimbătoare. Dar ceva ce majoritatea proprietarilor de afaceri au în comun este dorința de a încheia ultimul trimestru puternic prin îndeplinirea obiectivelor stabilite pe parcursul anului.

Dacă ești ca majoritatea antreprenorilor, probabil că nu iei piciorul de pe pedala de accelerație chiar dacă ți-ai atins scopul. Știi, mai bine decât majoritatea, că vigilența și capacitatea de a naviga provocări este un atribut necesar pentru o afacere de viitor.

Este extrem de important să ai o înțelegere solidă a ceea ce este controlabil, cum ar fi echipa de consiliere profesională, personal, obiective, sănătate și satisfacția în familie, acasă și în comunitate.

Echipa ta de consultanță profesională

Fără o echipă de profesioniști de calitate care lucrează cu sârguință și împreună pentru interesul tău cel mai bun, te expui la un nivel extrem de risc. Prin urmare, referitor la aceste persoane, este important să îți pui următoarele întrebări

Lucrează pentru tine sau au programe alternative care te pun pe locul doi?

Se cunosc reciproc și comunică regulat pentru a discuta probleme relevante pentru succesul tău?

Se pot contacta proactiv cu sfaturi, informații și știri de care ai nevoie pentru a lua decizii corecte?

Crezi că obții o valoare bună din serviciul lor?

Când a fost ultima dată când ai avut o întâlnire personală cu toți experții tăi, în cadrul căreia v-ați împărtășit viziunea, așteptările și obiectivele?

Personalul tău

Cât de dedicați sunt angajații tăi viziunii tale? Poate fi tentant să continui împreună cu un angajat neadecvat, deoarece concedierea lor este dificilă. Dar, dacă nu poți remedia situația și ajuta la creșterea performanței acestuia la un nivel mai adecvat, nu îți rămâne decât un lucru de făcut.

Obiectivele tale

Pe măsură ce revizuiești resursele companiei tale – cota de piață, oportunitățile, provocările și potențialele mine de teren, trebuie să te asiguri că obiectivele sănătoase, raționale și rezonabile pe care le stabilești pentru tine sunt realizabile.

Încă mai ai timp în acest an pentru a face lucrurile să se întâmple. Discută obiectivele tale cu echipa de consultanță profesională și cu personalul tău; obține asistența de care ai nevoie acum pentru a îți spori șansele de succes.

Sănătatea ta

Deși există multe aspecte ale sănătății tale pe care nu le poți controla (adică accidente, boli, dezastre), există încă o mulțime de lucruri pe care le poți face. De exemplu: mergi la medic pentru o verificare anuală, faci exerciții în mod regulat, mânanci ce trebuie și dormi un număr rezonabil de ore pe noapte?

Ideea că nu este suficient timp pentru a face sport sau amânarea vizitei la doctor sunt absurdități. Nu numai că îți pui viața în pericol, dar îți afectează și familia și afacerea.

Satisfacția ta generală

Mulți antreprenori sunt de tip A, iau totul cu avânt, au un singur scop și urmează dorința lor aprinzătoare de a crea o afacere de succes pentru a lăsa o “amprentă”.

Este indicat să canalizezi o parte din această energie sublimă pentru a te asigura că și celelalte aspecte ale vieții tale sunt aliniate. Afacerile pot fi în plină expansiune, dar te simți satisfăcut în familie, acasă și în comunitatea ta?

Majoritatea antreprenorilor, când sunt întrebați ce le place să citească oferă, desigur, răspunsurile obișnuite: Reviste, ziare și cărți de afaceri sau de dezvoltare personală.

Însă, există și antreprenori care ies în evidență prin lectura lor ce vizează mai mult domeniul fanteziei și al ficțiunii. Ca explicație pentru alegerile literare este oferit avantajul ieșirii din tiparul obișnuit de gândire constantă la afacere și avantajul stimulării și susținerii creativității.

Pe măsură ce te îndrepți către un nou sezon și începi să planifici anul viitor, ia în considerare aceste întrebări și modul în care poți face cea mai bună tranziție, te poți adapta și pregăti pentru provocări.