Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Marketing   /  3 Sfaturi pentru a ține pasul cu schimbările comportamentului consumatorilor

Spațiul digital nu a fost niciodată atât de competitiv cum este în 2021, mulți alegând comerțul electronic ca modalitate principală pentru a face cumpărături. Multe branduri s-au adaptat continuu la noi atitudini și comportamente pe măsură ce prezența în online devine tot mai importantă pentru succes.

Comportamentul consumatorilor este în continuă schimbare, iar rolul oricărei agenții de social media, este să se adapteze la aceste noi comportamente și să identifice orice tendințe emergente pentru a se asigura că încă captează și asigură atenția publicului în orice moment.

Dar, pentru aceia dintre noi care nu sunt experți în marketing, care sunt aceste noi comportamente și cum le putem captura?

Mai jos, discutăm cele trei noi tipuri emergente de cumpărători și cele mai bune sfaturi pentru a ține pasul cu un comportament al consumatorilor în continuă schimbare.

Cumpărătorul social

În timpul pandemiei, oamenii au petrecut cu 36% mai mult timp pe social media.

Cu mai multe persoane pe telefoanele lor derulând pe Instagram și Facebook, au apărut noi modalități eficiente de navigare și de cumpărare toate într-o singură aplicație, cum ar fi introducerea Facebook Shop și noua funcție de check-out în aplicația Instagram.

Întregul proces, de la descoperire și până la achiziționare, toate într-o singură aplicație, este caracterizat de confort și ușurință, și acest lucru a alimentat un nou tip de cumpărător social în contextul cerințelor de a rămâne în interior; chiar și utilizatorii novice de social media sunt acum confortabili cu perspectiva de cumpărare pe Instagram.

Pentru a te asigura că brandul tău este pe deplin optimizat pentru acest nou val de cumpărători social media, ar trebui să ai o strategie solidă de social media. Este, de asemenea, benefic să ai o colaborare cu o platformă de eCommerce pentru a oferi utilizatorilor o experiență de cumpărături online fără probleme, de la descoperire la o potențiala întoarcere a unui client.

Cumpărătorul nedetectabil

Cea mai recentă actualizare Apple introduce o nouă caracteristică care permite utilizatorilor să controleze datele colectate de terțe site-uri. Aplicațiile vor solicita utilizatorului acordul pentru activarea colectării datelor. Dacă utilizatorul optează să refuze această permisiune, aplicații precum Facebook vor avea vizibilitate redusă pentru urmărirea comportamentelor pe aplicație.

Pe lângă aceasta, Apple va face limitări suplimentare pentru informațiile pe care alegi să le partajezi prin setările de locație. Noua actualizare va întreba dacă dorești să partajezi locația exactă sau zona generală, limitând modul în care marketerii pot viza publicul țintă.

În cele din urmă cumpărătorii sunt mai protectori față de datele lor terțe decât oricând. Acest lucru îngreunează accesul comercianților și proprietarilor de afaceri la informații valoroase obținute de pe site-uri terțe – precum un magazin de comerț electronic – deoarece mai mulți utilizatori optează pentru restricționarea capacității platformelor precum Facebook de a le urmări cu ajutorul tehnologiei Pixel.

Brandurile trebuie să țină cont de această ultimă schimbare și să caute modalități alternative de a implica și de a aduna informații de la consumatorul lor pentru a minimiza orice daune acest nou comportament poate cauza.

Cumpărătorul Ecologic

Pe lângă impactul COVID, mulți consumatori se preocupă din ce în ce mai mult de schimbările climatice în ultimii ani, în special cei din cadrul demografiei tinere. Din ce în ce mai mulți cumpărători doresc să se asigure că brandurile pe care le cumpără, se aliniază convingerilor lor conform cărora toată lumea trebuie să își facă partea în protejarea planetei noastre și pe bună dreptate.

Afacerile online ar trebui să aibă în vedere includerea unor practici durabile, dacă doresc să se implice în dezvoltarea ecologică. Aceasta include achiziționarea de produse de la organizații de comerț echitabil pentru a contribui la crearea unui mediu de comerț electronic mai ecologic și a altor practici ecologice.

Gen-Z pavează și începe această conversație semnificativă. De asemenea, nu le este teamă să scoată în față mărcile care nu își joacă rolul în lupta împotriva schimbărilor climatice, deci asigură-te că încorporezi obiceiuri de consum mai ecologice ori de câte ori este posibil și nu te teme să arăți asta.

În cele din urmă spațiul digital, după cum s-a menționat, este în continuă schimbare și uneori imprevizibil. Cu toate acestea, pentru a reduce la minimum orice daune cauzate de schimbările comportamentului consumatorilor și pentru a rămâne activ în lumea în continuă schimbare a eCommerce-ului, trebuie să rămâi la curent cu tendințele și să efectuezi cercetări.