Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Promovare   /  3 moduri prin care SEO poate ajuta la creșterea notorietatii brandului

Spre deosebire de multe alte canale de marketing digital, SEO Brand Awareness este diferit, deoarece ajută la obținerea unor rezultate consistente pe termen lung. Una dintre responsabilitățile principale ale managerilor de brand și a marketerilor este de a crește gradul de conștientizare al mărcii.

În timp ce SEO a jucat întotdeauna un rol în creșterea recunoașterii mărcii pentru întreprinderi, funcția sa a evoluat considerabil în timp.

Zilele de început ale internetului atunci când marketingul digital reprezenta inundarea paginilor de aterizare cu numele brandului, sunt de mult apuse. În zilele noastre, vei avea nevoie de un plan SEO bine gândit – atât pentru expunerea locală, cât și la nivel mondial – pentru a stimula recunoașterea mărcii companiei tale.

Odată cu avansarea tehnologiei, algoritmii motoarelor de căutare au devenit mai inteligenți, mai sofisticați și mult mai centrați pe utilizatori. Brandurile se luptă astăzi pe o piață mondială foarte competitivă. Cu toate acestea, SEO îți poate ridica brand-ul deasupra concurenței.

Cum ajută SEO  la conștientizarea mărcii?

SEO și recunoașterea mărcii pot coexista. Deși SEO este utilizat în principal pentru a crea trafic organic, poate ajuta și la construirea și îmbunătățirea recunoașterii mărcii.

Care este scopul unei strategii de optimizare a motoarelor de căutare? Răspunsul este simplu pentru mulți profesioniști: crearea de trafic organic. La urma urmei, clasarea unui site web în partea de sus a rezultatelor căutării Google înseamnă capturarea de clicuri de la majoritatea vizitatorilor care practic nu merg niciodată dincolo de prima pagină de rezultate.

Prima pagină Google crește expunerea mărcii, autoritatea și interacțiunea, sporind astfel gradul de conștientizare al pieței mărcii. Și, în funcție de obiectivele companiei, acest lucru poate fi mai important decât clicurile.

3 moduri prin care SEO poate ajuta la creșterea notorietății brandului

Public țintă nișat

În prezent, companiile au un nivel mai mare de interacțiune cu baza lor de clienți și îl pot angaja în dezvoltarea brandului.

Companiile mici beneficiază de direcționarea unui public specializat, deoarece pot utiliza cercetări inteligente de cuvinte cheie pentru a obține un avantaj față de concurență și pentru a construi un brand hiper-concentrat.

Iată cum direcționarea unui public specializat te poate ajuta să îți dezvolți marca: concentrându-te pe o anumită demografie, îți sporești șansele de a angaja noi consumatori, de a discuta cu clienții actuali și de a îți orienta în mod eficient ofertele.

Creșterea ca autoritate

Controlul imaginii brandului este scopul. Dacă reușești să dezvolți o imagine de marcă bună, te poți aștepta la o creștere semnificativă a câștigurilor. Cu toate acestea, cum te poate ajuta SEO în obținerea unui control mai mare asupra modului în care afacerea ta este percepută?

În 2021, SEO este despre câștigarea Google. În cazul în care marca ta este percepută ca fiind de încredere de către Google și apare în prima poziție în rezultatele de căutare, oamenii vor fi mai predispuși în a avea încredere în tine, de asemenea.

Optimizează-ți conținutul pentru cele mai importante cuvinte cheie conectate cu marca ta. Prin conectarea strategiei tale de cuvinte cheie cu planul tău de brand, SEO poate fi folosit pentru a influența modul în care oamenii percep brand-ul.

Crearea de linkuri te pune în evidență

Utilizarea tehnicilor de link-buiding, producerea de grafice informative și implicarea activă în grupurile de social media te pot ajuta să creezi niște linkuri solide.

Prin obținerea de momentum semnificativ pe site-uri cum este Reddit, recunoașterea brandului tău ar putea crește foarte mult, și în mod inevitabil, backlink-urile vor urma.

O afacere care dorește să stimuleze recunoașterea mărcii dorește să fie remarcată și amintită de public. Cu toate acestea, nu este suficient pentru consumatori să recunoască numele mărcii; ei trebuie să fie, de asemenea, în măsură să identifice valorile mărcii, personalitatea, specialitatea și bunurile. Acest lucru duce la recunoaștere, iar brandul capătă un loc distinct în gândurile oamenilor.