Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Business   /  3 acțiuni cripto se pregătesc pentru câștiguri la bursă

Piețele bursiere sunt la cote maxime record sau foarte aproape de acest prag în prezent, încurajate de un sentiment puternic al investițiilor, în special în rândul investitorilor de retail. Acțiunile reprezintă un profit ridicat, în timp ce ratele dobânzilor și randamentul obligațiunilor rămân scăzute.

Bitcoin-ul extrem de volatil a crescut cu 109% în acest an, atingând peste 65,000 de dolari la începutul lunii precedente. Cu toate acestea, unii analiști cripto cred că moneda digitală va continua să urce.

Sectorul criptomonedelor valorează aproximativ 2.6 trilioane de dolari la nivel global și sunt alimentate de investitorii de capital de risc, care au băgat 5.5 miliarde de dolari în acest sector în prima jumătate a anului trecut, revenind în primele șase luni ale anului 2021 pentru a investi alte 17 miliarde de dolari.

Asemenea sume de bani trebuie să meargă undeva, iar o mare parte din acestea finanțează operațiunile miniere. Tehnologia blockchain din spatele criptomonedelor nu este ieftină – fermele de servere și site-urile miniere necesită stive de putere de calcul de ultimă generație și de infrastructuri de răcire pentru a le menține în funcțiune. Acest lucru face ca minerii Bitcoin să fie consumatori uriași de energie electrică oriunde își desfășoară activitatea.

Ei utilizează acea putere pentru rularea calculelor miniere cripto, adăugând mai multe link-uri la blockchain și trăgând un alt bitcoin din eterul digital. Și făcând acest lucru, companiile miniere Bitcoin deschid noi căi pentru investitorii de piață.

În acest context, iată trei cripto mineri care au un potențial imens la bursă.

Argo Blockchain (ARBK)

Acest cripto miner are sediul în Londra și operează 45 megawați de servere bitcoin de top din America de Nord, cu facilități în Quebec și Texas. Rata Hash totală a companiei de 1075PH o plasează în top 0.7% dintre minerii bitcoin la nivel global, oferind lui Argo un avantaj în rezolvarea noilor calcule blockchain și obținerea recompenselor.

Argo s-a extins, atât fizic, cât și pe piețe. În luna mai, compania a finalizat achiziția centrelor sale de date din Quebec – și se mândrește cu faptul că cei 20 de megawați de putere combinați sunt furnizați în principal de către producția hidroelectrică curată, parte a angajamentului companiei de a construi o industrie bitcoin mai ecologică.

Argo se bucură și de atenție din partea Wall Street de când a intrat pe piețele din SUA; compania a primit 4 reviewuri din partea analiștilor, și toate sunt pozitive – ceea ce înseamnă un rating unanim de Strong Buy. Acțiunile au un preț de 16.85 $ și au un potențial de creștere pe parcursul unui an de 44%.

Corporația Hut 8 Mining (HUT)

Hut 8 Mining, este o companie cu sediul în Toronto și una dintre pionierele Americii de Nord în minerit cripto la scară largă. Operațiunile Hut 8 se concentrează atât pe mineritul Bitcoin și Ethereum, iar compania se mândrește că oferă investitorilor un mod fără griji de a juca pe piața cripto. În loc să cumpere monede direct și să se preocupe cu crearea de portofele digitale, emiterea de plăți peste frontiere și stocarea bitcoin-urilor, investitorii pot cumpăra acțiuni într-un miner major de cripto.

Hut 8 este o operațiune de exploatare minieră cu adevărat impresionantă. Compania are o capacitate de  209 megawați de energie contractată în spatele instalațiilor sale miniere, și rate ridicate de generare de hash cripto.

La fel ca Argo de mai sus, Hut 8 are 4 reviewuri de la analiști, toate sprijinind rating-ul de Strong Buy. Acțiunile se vând cu 13.40$.

Blockchain Riot (RIOT)

Ultima pe listă este blockchainul Riot, cel mai mare miner bitcoin din SUA. Compania adoptă o abordare de „fabricat în SUA”, extinzând operațiunile pe scară largă în SUA, cu accent pe creșterea ratei hash și a capacității infrastructurii. Riot are o rată hash de 2.2 exahash pe secundă, un rating de eficiență de 30.1 W/TH, și consumă în prezent 73 megawați de putere în operațiunile sale miniere.

În total, Riot are 5 reviewuri pozitive care susțin ratingul său de Strong Buy. Cu acțiuni care se vând cu 27.22$ și prețul mediu țintă de 46.60$, acțiunile au un potențial de creștere de 71%.