Să lucrăm împreună
hello@businessagency.ro
Soluții creative. Experiență.
Back to top

Business Agency

  /  Promovare   /  10 Sfaturi pentru a îți îmbunătăți performanța TikTok

Ești frustrat de faptul că muncești atât de mult pentru videoclipurile tale TikTok doar pentru ca acestea să fie shadow-banned sau vizionate de un grup mic de persoane? Această rețea de socializare, care a debutat în 2016, face furori și s-a dovedit a fi un instrument neprețuit pentru întreprinderi și pentru vizibilitatea acestora.

Cu toate acestea, navigarea pe o nouă platformă și determinarea modului în care să îți maximizezi utilizarea poate fi destul de neplăcută. În acest blog, noi te vom ghida prin cele zece strategii de top pentru a îmbunătăți performanța algoritmului tău TikTok.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu TikTok și cu meritele sale, vom explica cum să folosiți TikTok pentru marketing.

Înainte de a intra în aceste recomandări, să aruncăm o privire asupra algoritmului TikTok și a criteriilor care determină conținutul pe acesta. Algoritmul TikTok este acum asociat cu FYP, sau “for you page” (pagina pentru tine).

Această filă permite vizitatorilor să răsfoiască filme de la orice creator, fără a fi nevoie să îi urmărească. Pe de altă parte, FYP începe să varieze în funcție de gusturile și obiceiurile de vizionare ale utilizatorilor prin intermediul unui sistem de recomandări, care este un instrument încorporat în TikTok.

Acest sistem distribuie materiale în funcție de interacțiunea utilizatorului, de datele video și de dispozitiv și de preferințele contului. Ca urmare, algoritmul va începe să îți ofere mai multe materiale care au legătură cu tipul de videoclipuri pe care le urmărești cel mai des.

Acest lucru le permite utilizatorilor să creeze o listă de vizionare curatoriată a informațiilor care au cea mai bună legătură cu ei.

Datorită acestei metode de recomandare, numărul de urmăritori ai unui utilizator nu are nicio influență asupra gradului de vizibilitate sau de interacțiune pe care îl va primi videoclipul său. Acesta este ceea ce face ca TikTok să fie un instrument atât de bun pentru a ajunge mai rapid la publicul țintă.

Acum că aveți o înțelegere aproximativă a algoritmului TikTok și a “Paginii pentru tine”, poți să o folosești pentru a produce conținut care te va ajuta să te descurci bine pe TikTok. Să intrăm în detalii.

1. Realizează videoclipuri mai scurte.

Algoritmul de recomandare TikTok prioritizează materialele cu un nivel ridicat de implicare din partea utilizatorilor, care include numărul de like-uri, share-uri, comentarii și durata de vizionare. Acest lucru implică faptul că TikTok ia în considerare dacă oamenii urmăresc un videoclip complet sau doar trec la următorul.

Realizarea unor clipuri mai scurte ar fi o abordare inteligentă pentru a evita ca videoclipul tău să fie ignorat și sărit. Utilizatorii sunt atrași rapid în subiect și înțeleg conținutul materialului tău cu claritate, scăzând probabilitatea ca aceștia să sară peste filmul tău și sporind probabilitatea de interacțiune.

2. Creează videoclipuri pentru diferite grupuri de nișă.

TikTok analizează comportamentele și tiparele de vizionare ale utilizatorilor, astfel încât utilizatorii au mai multe șanse să se conecteze cu materiale legate de hobby-urile, interesele și gândirea lor. Știind acest lucru, comercianții pot crea videoclipuri relevante pentru aceste grupuri specifice, pentru a ajunge la acei spectatori și a obține un momentum.

3. Conștientizarea permanentă a efectelor emergente

Noi încurajăm întotdeauna utilizarea funcției “Explore” a TikTok pentru a vedea ce este în prezent la modă, fie că este vorba de o melodie, un efect sau un hashtag. Este ideal să profiți de ea, deoarece te ajută să fii perceput imediat ca fiind relaționabil.

A urma mulțimea ar putea fi cheia pentru ca videoclipurile tale să fie văzute. Pentru că ceva este o tendință, spectatorii vor ști ce să aștepte de la videoclip și vor fi mai înclinați să petreacă mai mult timp vizionându-l, deoarece conținutul este exclusiv cu scop de divertisment.

4. Încorporează hashtag-uri și cuvinte cheie populare în descrierile tale

Nu subestima niciodată impactul acestora în descriere sau chiar în discurs. Utilizarea hashtag-urilor și a cuvintelor cheie celebre legate de o specialitate îți poate spori dramatic expunerea.

Nu numai atât, dar utilizarea hashtag-urilor va face ca oamenii să te găsească mult mai simplu în timp ce caută un subiect și te va ajuta să îți localizezi mult mai rapid publicul țintă.

5. Interacționează cu publicul tău și cu alți creatori

Este esențial să nu folosești TikTok doar pentru a împărtăși materialul tău, ci și să îl folosești în scopul său inițial. Acela de a socializa. Petrece ceva timp pe aplicație fiind activ și vizualizând materialele altor contribuitori. Acest lucru îți permite să răspunzi și să interacționezi prin like, comentarii, partajare, stitching și duet.

Interacționarea cu un alt creator ar putea ajuta la atragerea unei audiențe. TikTok va începe în curând să îți coreleze contul cu modelul de conturi cu care preferi să interacționezi, ceea ce ar putea spori expunerea ta totală.

6. Folosește sunetele populare

În fiecare lună, există o colecție nouă de sunete populare și idei video care să le însoțească. Cele mai multe sunt amuzante sau relevante într-un anumit fel. Aceasta este o metodă simplă prin care poți genera idei de conținut care sunt practic sigure că vor genera interacțiune.

Ca și în cazul utilizării efectelor la modă și a hashtag-urilor populare, această abordare te poate ajuta să îți descoperi mai repede publicul țintă, fiind în același timp autentic.

7. Postează atunci când publicul tău țintă este online

Cunoașterea publicului tău și adaptarea la modul în care acesta se comportă și interacționează cu videoclipurile este esențială pentru ca TikTok-ul tău să funcționeze eficient. Vei avea nevoie de un cont TikTok Pro pentru a te ajuta în acest sens.

Acest cont îți acordă acces la un raport care îți arată când publicul tău este cel mai implicat. Acesta poate fi găsit sub fila follower (urmăritori) în raportul de activitate a urmăritorilor. Publicarea strategică în această perioadă poate ajuta videoclipurile tale să prindă momentum din timp, crescând probabilitatea ca acestea să fie văzute de mai mulți spectatori.

8. Folosiți promovarea încrucișată pe toate platformele de socializare.

Dacă brandul tău este activ pe alte rețele de socializare, cum ar fi Instagram, Facebook, Twitter și Pinterest, și are un număr mai mare de urmăritori pe aceste platforme, folosește-te de asta!

Promovarea videoclipurilor tale TikTok pe alte platforme de socializare crește gradul de conștientizare a prezenței tale pe TikTok și poate genera vizitatori pe profilul tău. Acest lucru nu numai că va crește traficul, dar te poate ajuta și să intri în contact cu numeroase categorii de persoane care, în prima fază, nu ar fi fost atinse pe TikTok.

9. Acordă atenție creatorilor TikTok populari

Unul dintre cele mai importante avantaje ale social media pentru organizații este capacitatea de a examina și de a înțelege în detaliu strategiile concurenților. O analiză a competitorilor nu a fost niciodată mai accesibilă datorită conturilor deschise și disponibile publicului în orice moment.

Analizează ceea ce fac artiștii bine-cunoscuți din sectorul sau nișa ta de piață. Stabiliți care dintre videoclipurile lor primește cele mai multe aprecieri, comentarii, distribuiri și așa mai departe. Nu le reproduce metoda, deoarece vrei totuși să te separi și să îți construiești un brand distinct, dar nu te teme să te inspiri din aceste conturi și să le aplici în felul tău unic.

10. Colaborarea cu creatorii

Am discutat despre cum să te inspiri de la alți creatori; acum este timpul să faci un pas mai departe și să începi să cauți metode de colaborare cu ei.

Acest lucru poate fi realizat printr-o serie de duete, materiale de tip influencer sau pur și simplu interacționând cu ei în persoană și filmând un videoclip împreună.

Această metodă se adresează nu doar publicului tău, ci și al lor, sporind vizibilitatea brandului și traficul pentru amândoi.

TikTok-ul vostru va câștiga cu siguranță niște cifre substanțiale cu interacțiunea combinată a publicului vostru și va fi în cele din urmă diseminat mai departe prin sistemul de recomandări.

 

Acestea sunt cele 10 sfaturi de top pentru ca TikTok-ul tău să funcționeze bine. Ai nevoie de îndrumări suplimentare? Încerci să-ți dai seama cum să începi? Echipa de experți de la Business Agency este aici pentru a te ajuta! Contactează-ne pentru o consultație – suntem aici pentru a te ajuta.